Czym jest miłość?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
mystery

Post autor: mystery »

Widzisz Rafal ? Wydales pochopny osąd. Wcale nie jest tak,ze nikt nie rozumie 'dziwnych' slow, ktorych cz a s a mi zdarza mi sie uzyc.

SUNrise ! Nie pamietasz? Corinne w koncu udalo sie przekonac Lketinge do calowania, hehhhe :-) Ale faktycznie, pamietam jak bardzo bylam rozczarowana, czytajac ksiazke, tym co sie stalo, kiedy nadszedl 'ów' moment :surrender:

A tak naprawde.. :szepcze: to wcale nie chcialabym mieszkac z Masajem, w chatce zbudowanej z wysuszonego na sloncu krowiego lajna.. i wcale nie ze wzgledu na chatke ani na kozie mieso..

mystery
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

mystery pisze:Widzisz Rafal ? Wydales pochopny osąd. Wcale nie jest tak,ze nikt nie rozumie 'dziwnych' slow, ktorych cz a s a mi zdarza mi sie uzyc.
No dobrze przyznaję się, nastepnym razem uzyję słowa bezpieczniejszego - większość.
mystery pisze:Corinne w koncu udalo sie przekonac Lketinge do calowania, hehhhe :-) Ale faktycznie, pamietam jak bardzo bylam rozczarowana, czytajac ksiazke, tym co sie stalo, kiedy nadszedl 'ów' moment :surrender:
a wlasnie sie zastanawialme co moze sobie przeczytac w ramach powrotu do czytania... moze wlasnie to.
mystery pisze:A tak naprawde.. :szepcze: to wcale nie chcialabym mieszkac z Masajem, w chatce zbudowanej z wysuszonego na sloncu krowiego lajna.. i wcale nie ze wzgledu na chatke ani na kozie mieso..
ale ze względu na to że się nie chcą całować? czy może ze względu, że jeszcze coś innego nie tak z Masajami?
...
Awatar użytkownika
mystery

Majkel pisze: ale ze względu na to że się nie chcą całować?
Nie. To bylby zbyt prozaiczny powod.
Awatar użytkownika
Leonessa

Post autor: Leonessa »

Afryka....kiedyś również i moja wielka pasja japrosic później zastąpiło ją wiadomo co :surrender:
Niemniej jednak, apeluję do mystery do zdobycie "Zielonego miasta w słońcu" Barbary Wood i będę tak truć do skutku :cool:
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Re: Czym jest milosc ?

mystery pisze:" Milosc jest okresowym obledem, ktory mozna wyleczyc poprzez malzenstwo lub usuniecie pacjenta ze srodowiska, w ktorym nabawil sie tego zaburzenia. Ta choroba jak prochnica i wiele innych podobnych dolegliwosci"
i jak tam leczenie? jak terapia? :happy: nenene :happy:
...
Awatar użytkownika
mystery

Majkel pisze:i jak tam leczenie? jak terapia?
Pacjentka niesubordynowana.Nie chce wspolpracowac i odmawia leczenia.
:happy:
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Nie chciałem zakładać nowego tematu ;-)

http://wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html? ... &kat=33326
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

..::BuSzMeN::.. pisze:Nie chciałem zakładać nowego tematu ;-)

http://wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html? ... &kat=33326
Panie, ale to już przeterminowane . :]
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

To ja już chyba podziękuję za wszelkie tematy związane z miłością...

przez czas wyjazdu, że miałem za dużo czasu, nie myślałem o odpisywaniu na emaile, o interesach i "interesach"... i o wszystkim co przyziemne, zbytnio się ujawniła, albo znów wyszła na wierzch po prostu moja natura refleksyjno-filozoficzna... i... jak nie miłość to co? jaka znów tam miłość...? czy miłość nie jest synonimem słów rozterki, kłopoty, cierpnienie itp.? Nie ma tak w żadnym słowniku? na pewno? No cóż... zapomnieli dodać. A tak wogóle to co począć z tym swym życiem? Jak nie ranić...? Za dużo refleksyjnych myśli... to takie retoryczne, prosze lepiej na forum nie odpowiadać. :-/
...
Awatar użytkownika
hubertous

Proszę o radę.

Post autor: hubertous »

Mam taki otóż problem:
- po pierwsze. nie jestem zbyt rozmowny (a to by mi bardzo pomogło)
- jestem dosyć nieśmały
- nie miałem w życiu dziewczyny

Podoba mi się bardzo jedna laska (mądrą i śliczna; wiem, że może wydawać się niemożliwe, no ale), nie wiem jak do niej zagadać (już prawie 10 miesięcy!) i ostatnio od kumpla "zdobyłem" jej numer kom.
I problem polega na tym, że nie wiem, co mam jej powiedzieć, a przecież, żeby to się chociaż trochę "rozwinęło", to muszę działąć jakoś. Nigdy w życiu nie miałem takiego czy podobnego problemu; to wszystko przez miłość.

Dziękuję z góry za wszystkie rady, pozdro for ALL! :)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Rady:

1.Nie nazywać dziewczyn laskami i obchodzić się z nimi z szacunkiem
2.Takie sprawy nie powinny znajdować się w opisach na gg, forach i tego typu rzeczach, to są sprawy osobiste, rozmawia się o nich z przyjaciółmi, z rodzicami z kimś kto Cię dobrze zna
3.Nie pisać o miłości w taki sposób na forach itp. bo to poważna sprawa, a nie podstawa do zakładania topiców
4.Słuchać rad MJa, które zamieszcza w swych piosenkach;)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

To może jeszcze ja, z perspektywy kobiety, dodam kilka punktów ;-)
1.) Szanować, czyli nie traktować dziewczyny, jako "bajer" to popisów przed kolegami
2.) Dyskrecja- trzeba szanować to, co powiedziała Ci dziewczyna, a nie robić z tego temat do paploch z kumplami
3.) Zagadać najlepiej wtedy, kiedy będziecie sam na sam- broń Boże przy Twoich kumplach, czy koleżankach dziewczyny- obecność równieśników często nakręca drugą stronę do popisów (choć jeśli mówisz, że to mądra dziewczyna to jest szansa, że ona taka nie jest :-) )
4.) Nie zgrywać kogoś kim się nie jest- z reguły to od razu wychodzi na jaw i w efekcie końcowym wygląda żałośnie i może zniechęcić dziewczynę do Ciebie ;-)
Powodzenia :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

hubertous pisze:mądrą i śliczna; wiem, że może wydawać się niemożliwe
Uważasz, że dziewczyny z zasady są głupie i brzydkie? :podejrzliwy:
Lepiej uważaj co mówisz :war: :wariat: :crazy:
Speed Demon pisze:Nie nazywać dziewczyn laskami
Speed Demon pisze:Słuchać rad MJa, które zamieszcza w swych piosenkach;)
O taaak :cool:
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Napisałem "laska" , ponieważ nie chciałem się powtarzać z "dziewczyna", a za bardzo nie wiedziałem jakim innym słowem mam je zastąpić; mam do wszystkich dziewczyn odpowiedni dla siebie szacunek i cenie je.
Kingoosia pisze:Uważasz, że dziewczyny z zasady są głupie i brzydkie? Podejrzliwy
Lepiej uważaj co mówisz Bojowy -wojna Wariat Wariat

Nie uważam, że dziewczyny są brzydkie i głupie (nawet nie wiem, dlaczego tak sobie pomyślałaś <?>), tylko niewiele osób wierzy, że dziewczyna ładna, może być zarazem mądra.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

kobieta, osoba, dziewoja, niewiasta, białogłowa, dziewczę, koleżanka, sympatia, istota, stworzenie, Ewa, płeć słabsza, płeć piękna i inne...;)
ODPOWIEDZ