Pogaduchy o piłce nożnej :)
Raul to wielki piłkarz z klasą, żywa legenda nie tylko Realu, ale także światowego footballu. Hiszpan to marzenie chyba każdego trenera. W Madrycie w ostatnim sezonie nie otrzymywał już tylu szans na grę, ponieważ nadszedł czas dla młodszych kolegów z drużyny. Jego ewentualny transfer do Schalke będzie dla mnie dość sporym zaskoczeniem, gdyż spodziewałam się, że zakończy swoją karierę w białej koszulce. Rozumiem smutek fanów Królewskich, bo tak samo ja np. nie wyobrażam sobie żywych legend MU: Ryana Giggsa czy Paula Scholesa, w koszulce innej niż ta z Diabłem na piersi.
Prawdopodobnie kolejny piłkarz grający w Europie trafi do MLS. Rafael Marquez poszedł w ślady byłego kolegi z drużyny - Henry'ego i w kolejnych sezonach razem będą reprezentowac barwy New York Red Bulls. Takie transfery jak wcześniej Davida Beckhama i Fredrika Ljungberga czy teraz byłego kapitana rep. Francji i legendy Meksyku z pewnościa bardzo uatrakcyjnią rozgrywki. Ciekawa jestem jak soccer będzie wyglądał za kilka lub kilkanaście lat... czy osiągnie taki poziom jak najlepsze europejskie ligi?
Prawdopodobnie kolejny piłkarz grający w Europie trafi do MLS. Rafael Marquez poszedł w ślady byłego kolegi z drużyny - Henry'ego i w kolejnych sezonach razem będą reprezentowac barwy New York Red Bulls. Takie transfery jak wcześniej Davida Beckhama i Fredrika Ljungberga czy teraz byłego kapitana rep. Francji i legendy Meksyku z pewnościa bardzo uatrakcyjnią rozgrywki. Ciekawa jestem jak soccer będzie wyglądał za kilka lub kilkanaście lat... czy osiągnie taki poziom jak najlepsze europejskie ligi?
El Siete musi zostać.To ikona Madrytu , ikona tego klubu .Tacy zawodnicy jak on powinni pozostawać w swoich klubach i zarabiać najwięcej w nich.Zasłużył na to , ponad 220 goli w lidze hiszpanskiej robi wrazenie.Najlepszy strzelec Champions League , ostoja i opoka Realu Madryt.To mój ulubiony piłkarz pamiętam jak swoimi 'kocimi' rucham izwodzil przeciwników , on był jest i będzie zawsze kojarzony z białym trykotem i numerem 7.Mam nadzieje ,że kiedy zobaczę go na miejscu Jose Mourinho i to on bedzie dyrygował piłkarzami Królewskich.Takich piłkarzy jak On już nie ma , pozostał tylko m.in. Alex Del Piero , Gerrard .
EDIT : Raul podpisał kontrakt z Schalke , zaś Guti z Besiktasem :(.Żegnaj wielki Realu , galaktyczny madrycie , z gwardii Galacticos już nikogo nie ma , chyba że młodziutkiego rezerwowego wtedy Casillasa policzymy).Wielka era Galacticos raz na zawsze odeszła :(
EDIT : Raul podpisał kontrakt z Schalke , zaś Guti z Besiktasem :(.Żegnaj wielki Realu , galaktyczny madrycie , z gwardii Galacticos już nikogo nie ma , chyba że młodziutkiego rezerwowego wtedy Casillasa policzymy).Wielka era Galacticos raz na zawsze odeszła :(

"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Re:
Witam.Jak myślicie kto wygra dzisiejszy mecz Lech-Sparta?ja stawiam na Lecha.Jak są na forum jacyś kibice Lecha to niech podzielą sie z nami wrażeniemi z meczu.

Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
- Damianos60
Ja jestem kibicem Wisły , no ale to polska drużyna , więc stawiam ..... 1:1 .Mam nadzieję , że jutro Biała Gwiazda zagra swoje i pokona Karabachem 2:0 :).Co do koziołków to życzę im , aby awansowali ale będzie ciężko , to cień lecha za czasów Smudy ....

"GO FOR YOUR DREAMS!"
Jestem kibicem Lecha od dziecka bo poniekąd zostałem do tego zmuszony. Ojciec kibic od dawien dawna no i położenie mojego miasta w Wielkopolsce zobowiązuje, przeca za Śląskiem Wrocław nie pójdę choć powinienem bo miasto Wrocław lubię bardziej niż Pyrlandię.MJkacper pisze:Jak są na forum jacyś kibice Lecha
Co do meczu. Jeszcze nie teraz. Stawiam remis a tym samym odpadnięcie Lecha z LM. Pozostanie LE i tam powinni troszkę pograć. Nie satysfakcjonują mnie transfery Lecha jakich dokonał... Żadnego naprawdę klasowego gracza bo nie oszukujmy się Wichniarek to emeryt i kiedyś błyszczał i zapewne będzie to robił w naszej lidze ale nie na arenie europejskiej. Może się mylę co do dzisiejszego wyniku ale czarno to widzę.
PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!
Witam ponownie niestety nie w tak dobrym nastroju jak wczoraj kiedy miałem jeszcze nadzieję że Kolejorz przejdzie dalej.Mecz był moim zdaniem do kitu ale pozostaje nam walka w LE może tam dojdą do fazy grupowej.

Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
hahahah Niestety polska piłka jest za słaba już żeby walczyć jak równi z równym z Azerskimi drużynami
Po 1 połowie 0:3 mówi samo za siebie.Jednak słowa G.Kalinowskiego są chyba jedynym wyjściem , aby się nie najadać wstydu i poniżenia , czyli - wycofanie drużyn polskich z pucharów na kilka lat , mniej obcokrajwoców w lidze i to może przyniesie rezultaty za 10 lat.Niech kopią sobie na swoim podwórku i zarabiają kokosy , wydając je na alkohol , dziewczyny itd.Później takiemu nie chce się trenować i uda kontuzjowanego , bądź siedzi na ławie i nic nie robi , żeby wywalczyć miejsce w 1 jedenastce , no bo po co , skoro ma najlepsze zarobki w klubie , auto , dom , dziewczynę , czego chcieć więcej.Można poświęcić własną karierę dla takich rarytasów przecież.

"GO FOR YOUR DREAMS!"
A mnie dokonania polskich drużyn wcale nie zaskoczyły, choć wcale się nie dziwie waszemu rozczarowaniu, w końcu to Wasze kluby.
A jeśli chodzi o Wichniarka, to masz racje, ale to przecież takie polskie, sprowadzać "starych piłkarzy" i ogłaszać to "WIELKIM TRANSFEREM". Hajto, Świerczewski, Żurawski, Wichniarek itd przykłady można mnożyć. A potem czytamy "Kazali mi biegać po lesie - P.Świerczewski", "Kazali mi założyć sport tester - P.Świerczewski". Ale to niestety polska liga i za to się ją nienawidzi albo lubi.
Wiem że transfery mierzone są miarą klubowego budżetu ale nie przesadzaj, zyskaliście walczaka, a konkurencja dla Peszki, wyjdzie im obu na dobre. Ja z tego miejsca gratuluje zakupu i proszę, tylko go nie zepsujcie :)Co do meczu. Jeszcze nie teraz. Stawiam remis a tym samym odpadnięcie Lecha z LM. Pozostanie LE i tam powinni troszkę pograć. Nie satysfakcjonują mnie transfery Lecha jakich dokonał... Żadnego naprawdę klasowego gracza bo nie oszukujmy się Wichniarek to emeryt i kiedyś błyszczał i zapewne będzie to robił w naszej lidze ale nie na arenie europejskiej. Może się mylę co do dzisiejszego wyniku ale czarno to widzę.
A jeśli chodzi o Wichniarka, to masz racje, ale to przecież takie polskie, sprowadzać "starych piłkarzy" i ogłaszać to "WIELKIM TRANSFEREM". Hajto, Świerczewski, Żurawski, Wichniarek itd przykłady można mnożyć. A potem czytamy "Kazali mi biegać po lesie - P.Świerczewski", "Kazali mi założyć sport tester - P.Świerczewski". Ale to niestety polska liga i za to się ją nienawidzi albo lubi.

Najważniejsze , że Wisła walczyła do końca
.No cóż za rok już nawet Mistrza Malty nie przejdziemy :).Lech gra z Dnipro i niestety nie wróżę im fazy grupowej L.E.Stilic dość że jak zawsze wolny to bez formy , Kriwec to piłkarz polskiego podwórka .Lech nie ma kim straszyć :/

"GO FOR YOUR DREAMS!"
- Damianos60
Juventus Turyn (Włochy)
Manchester City (Anglia)
Salzburg (Austria)
Lech Poznań (Polska)
Jednym słowem grupa śmierci Lech skazany na pożarcie.Ja jako fan Juventusu będę na meczu w Poznaniu 1 grudnia(mam taką nadzieje) i spełnię jedno ze swoich marzeń. W końcu mamy swoją mała LM rywale z najwyższej półki.
Manchester City (Anglia)
Salzburg (Austria)
Lech Poznań (Polska)
Jednym słowem grupa śmierci Lech skazany na pożarcie.Ja jako fan Juventusu będę na meczu w Poznaniu 1 grudnia(mam taką nadzieje) i spełnię jedno ze swoich marzeń. W końcu mamy swoją mała LM rywale z najwyższej półki.
- lazygoldfish
- Damianos60
Nikt jeszcze nie napisał o losowaniu Ligi Mistrzów.
Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, Twente Enschede
Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel Awiw
Grupa C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor
Grupa D: FC Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań
Grupa E: Bayern Monachium, AS Roma, FC Basel, CFR Cluj
Grupa F: Chelsea Londyn, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MSK Żylina
Grupa G: AC Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre
Grupa H: Arsenal Londyn, Szachtar Donieck, S.C. Braga, Partizan Belgrad
Ciekawie się oglądało gdy dwóch Brazylijczyków (Julio Cesar i Maicon) było najlepszych na swoich pozycjach :) Ogólnie to wszyscy z Interu wygrali.
Real (9), Milan (7), Ajax (4) i Auxerre (0) mają w sumie 20 wygranych w LM. Oczywiście grupa śmierci.
Wracając do Lecha. Fajnie, że trafili na taką grupę. Przynajmniej będzie można w Polsce ugościć kluby na skalę światową. Juventus lubię. Brat jest fanem od ponad 10 lat. Man. City również lubię ze względu na Robinho ale zobaczymy gdzie odejdzie, mówił o Hiszpanii i Włoszech. Możliwe Juve (choć miał się żenić ze Starą Damą dwa lata temu)
Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, Twente Enschede
Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel Awiw
Grupa C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor
Grupa D: FC Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań
Grupa E: Bayern Monachium, AS Roma, FC Basel, CFR Cluj
Grupa F: Chelsea Londyn, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MSK Żylina
Grupa G: AC Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre
Grupa H: Arsenal Londyn, Szachtar Donieck, S.C. Braga, Partizan Belgrad
Ciekawie się oglądało gdy dwóch Brazylijczyków (Julio Cesar i Maicon) było najlepszych na swoich pozycjach :) Ogólnie to wszyscy z Interu wygrali.
Real (9), Milan (7), Ajax (4) i Auxerre (0) mają w sumie 20 wygranych w LM. Oczywiście grupa śmierci.
Wracając do Lecha. Fajnie, że trafili na taką grupę. Przynajmniej będzie można w Polsce ugościć kluby na skalę światową. Juventus lubię. Brat jest fanem od ponad 10 lat. Man. City również lubię ze względu na Robinho ale zobaczymy gdzie odejdzie, mówił o Hiszpanii i Włoszech. Możliwe Juve (choć miał się żenić ze Starą Damą dwa lata temu)

Wydaje mi się, że za wcześnie jeszcze na takie informacje.Damianos60 pisze:ale warto spróbować czy wiadomo już coś o sprzedaży?