Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

Raul to wielki piłkarz z klasą, żywa legenda nie tylko Realu, ale także światowego footballu. Hiszpan to marzenie chyba każdego trenera. W Madrycie w ostatnim sezonie nie otrzymywał już tylu szans na grę, ponieważ nadszedł czas dla młodszych kolegów z drużyny. Jego ewentualny transfer do Schalke będzie dla mnie dość sporym zaskoczeniem, gdyż spodziewałam się, że zakończy swoją karierę w białej koszulce. Rozumiem smutek fanów Królewskich, bo tak samo ja np. nie wyobrażam sobie żywych legend MU: Ryana Giggsa czy Paula Scholesa, w koszulce innej niż ta z Diabłem na piersi.

Prawdopodobnie kolejny piłkarz grający w Europie trafi do MLS. Rafael Marquez poszedł w ślady byłego kolegi z drużyny - Henry'ego i w kolejnych sezonach razem będą reprezentowac barwy New York Red Bulls. Takie transfery jak wcześniej Davida Beckhama i Fredrika Ljungberga czy teraz byłego kapitana rep. Francji i legendy Meksyku z pewnościa bardzo uatrakcyjnią rozgrywki. Ciekawa jestem jak soccer będzie wyglądał za kilka lub kilkanaście lat... czy osiągnie taki poziom jak najlepsze europejskie ligi?
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

El Siete musi zostać.To ikona Madrytu , ikona tego klubu .Tacy zawodnicy jak on powinni pozostawać w swoich klubach i zarabiać najwięcej w nich.Zasłużył na to , ponad 220 goli w lidze hiszpanskiej robi wrazenie.Najlepszy strzelec Champions League , ostoja i opoka Realu Madryt.To mój ulubiony piłkarz pamiętam jak swoimi 'kocimi' rucham izwodzil przeciwników , on był jest i będzie zawsze kojarzony z białym trykotem i numerem 7.Mam nadzieje ,że kiedy zobaczę go na miejscu Jose Mourinho i to on bedzie dyrygował piłkarzami Królewskich.Takich piłkarzy jak On już nie ma , pozostał tylko m.in. Alex Del Piero , Gerrard .
EDIT : Raul podpisał kontrakt z Schalke , zaś Guti z Besiktasem :(.Żegnaj wielki Realu , galaktyczny madrycie , z gwardii Galacticos już nikogo nie ma , chyba że młodziutkiego rezerwowego wtedy Casillasa policzymy).Wielka era Galacticos raz na zawsze odeszła :(
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
MJkacper

Re:

Post autor: MJkacper »

Witam.Jak myślicie kto wygra dzisiejszy mecz Lech-Sparta?ja stawiam na Lecha.Jak są na forum jacyś kibice Lecha to niech podzielą sie z nami wrażeniemi z meczu.
;-)
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Ja nie jestem jakimś kibicem Lecha ale zawsze stawiam na Polskie drużyny
w pucharach europejskich.Ja liczę na to że powalczą i wygrają 2-0. ;-)
Awatar użytkownika
MacJack50

Ja jestem kibicem Wisły , no ale to polska drużyna , więc stawiam ..... 1:1 .Mam nadzieję , że jutro Biała Gwiazda zagra swoje i pokona Karabachem 2:0 :).Co do koziołków to życzę im , aby awansowali ale będzie ciężko , to cień lecha za czasów Smudy ....
Obrazek
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Mandey

Post autor: Mandey »

MJkacper pisze:Jak są na forum jacyś kibice Lecha
Jestem kibicem Lecha od dziecka bo poniekąd zostałem do tego zmuszony. Ojciec kibic od dawien dawna no i położenie mojego miasta w Wielkopolsce zobowiązuje, przeca za Śląskiem Wrocław nie pójdę choć powinienem bo miasto Wrocław lubię bardziej niż Pyrlandię.

Co do meczu. Jeszcze nie teraz. Stawiam remis a tym samym odpadnięcie Lecha z LM. Pozostanie LE i tam powinni troszkę pograć. Nie satysfakcjonują mnie transfery Lecha jakich dokonał... Żadnego naprawdę klasowego gracza bo nie oszukujmy się Wichniarek to emeryt i kiedyś błyszczał i zapewne będzie to robił w naszej lidze ale nie na arenie europejskiej. Może się mylę co do dzisiejszego wyniku ale czarno to widzę.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
MJkacper

PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!

Post autor: MJkacper »

Witam ponownie niestety nie w tak dobrym nastroju jak wczoraj kiedy miałem jeszcze nadzieję że Kolejorz przejdzie dalej.Mecz był moim zdaniem do kitu ale pozostaje nam walka w LE może tam dojdą do fazy grupowej.
:surrender:
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
MacJack50

hahahah Niestety polska piłka jest za słaba już żeby walczyć jak równi z równym z Azerskimi drużynami :smiech: Po 1 połowie 0:3 mówi samo za siebie.Jednak słowa G.Kalinowskiego są chyba jedynym wyjściem , aby się nie najadać wstydu i poniżenia , czyli - wycofanie drużyn polskich z pucharów na kilka lat , mniej obcokrajwoców w lidze i to może przyniesie rezultaty za 10 lat.Niech kopią sobie na swoim podwórku i zarabiają kokosy , wydając je na alkohol , dziewczyny itd.Później takiemu nie chce się trenować i uda kontuzjowanego , bądź siedzi na ławie i nic nie robi , żeby wywalczyć miejsce w 1 jedenastce , no bo po co , skoro ma najlepsze zarobki w klubie , auto , dom , dziewczynę , czego chcieć więcej.Można poświęcić własną karierę dla takich rarytasów przecież.
Obrazek
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Mandey

Post autor: Mandey »

Poczynania Wisełki podsumuję tak >>> Patrz! ;-)
Jesteśmy w ciemnej za przeproszeniem dupie z naszą piłką! Azerowie nas leją... Masakra!
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
TEA

Post autor: TEA »

A mnie dokonania polskich drużyn wcale nie zaskoczyły, choć wcale się nie dziwie waszemu rozczarowaniu, w końcu to Wasze kluby.
Co do meczu. Jeszcze nie teraz. Stawiam remis a tym samym odpadnięcie Lecha z LM. Pozostanie LE i tam powinni troszkę pograć. Nie satysfakcjonują mnie transfery Lecha jakich dokonał... Żadnego naprawdę klasowego gracza bo nie oszukujmy się Wichniarek to emeryt i kiedyś błyszczał i zapewne będzie to robił w naszej lidze ale nie na arenie europejskiej. Może się mylę co do dzisiejszego wyniku ale czarno to widzę.
Wiem że transfery mierzone są miarą klubowego budżetu ale nie przesadzaj, zyskaliście walczaka, a konkurencja dla Peszki, wyjdzie im obu na dobre. Ja z tego miejsca gratuluje zakupu i proszę, tylko go nie zepsujcie :)

A jeśli chodzi o Wichniarka, to masz racje, ale to przecież takie polskie, sprowadzać "starych piłkarzy" i ogłaszać to "WIELKIM TRANSFEREM". Hajto, Świerczewski, Żurawski, Wichniarek itd przykłady można mnożyć. A potem czytamy "Kazali mi biegać po lesie - P.Świerczewski", "Kazali mi założyć sport tester - P.Świerczewski". Ale to niestety polska liga i za to się ją nienawidzi albo lubi.
Obrazek PT:* :D
Awatar użytkownika
MacJack50

Najważniejsze , że Wisła walczyła do końca :smiech: .No cóż za rok już nawet Mistrza Malty nie przejdziemy :).Lech gra z Dnipro i niestety nie wróżę im fazy grupowej L.E.Stilic dość że jak zawsze wolny to bez formy , Kriwec to piłkarz polskiego podwórka .Lech nie ma kim straszyć :/
Obrazek
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Damianos60

Juventus Turyn (Włochy)
Manchester City (Anglia)
Salzburg (Austria)
Lech Poznań (Polska)
Jednym słowem grupa śmierci Lech skazany na pożarcie.Ja jako fan Juventusu będę na meczu w Poznaniu 1 grudnia(mam taką nadzieje) i spełnię jedno ze swoich marzeń. W końcu mamy swoją mała LM rywale z najwyższej półki.
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

myślę, że dostanie się na mecz z Juve będzie graniczyło z cudem. Też pierwsze o czym pomyśleliśmy z bratem to że na stare lata spełnimy swoje marzenie i zobaczymy na żywo Starą Damę, ale realia są brutalne. Bilet na ten mecz jest raczej nie do zdobycia.
Awatar użytkownika
Damianos60

ale warto spróbować czy wiadomo już coś o sprzedaży?
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Nikt jeszcze nie napisał o losowaniu Ligi Mistrzów.

Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, Twente Enschede

Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel Awiw

Grupa C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor

Grupa D: FC Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań

Grupa E: Bayern Monachium, AS Roma, FC Basel, CFR Cluj

Grupa F: Chelsea Londyn, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MSK Żylina

Grupa G: AC Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre

Grupa H: Arsenal Londyn, Szachtar Donieck, S.C. Braga, Partizan Belgrad

Ciekawie się oglądało gdy dwóch Brazylijczyków (Julio Cesar i Maicon) było najlepszych na swoich pozycjach :) Ogólnie to wszyscy z Interu wygrali.

Real (9), Milan (7), Ajax (4) i Auxerre (0) mają w sumie 20 wygranych w LM. Oczywiście grupa śmierci.

Wracając do Lecha. Fajnie, że trafili na taką grupę. Przynajmniej będzie można w Polsce ugościć kluby na skalę światową. Juventus lubię. Brat jest fanem od ponad 10 lat. Man. City również lubię ze względu na Robinho ale zobaczymy gdzie odejdzie, mówił o Hiszpanii i Włoszech. Możliwe Juve (choć miał się żenić ze Starą Damą dwa lata temu) ;-)
Damianos60 pisze:ale warto spróbować czy wiadomo już coś o sprzedaży?
Wydaje mi się, że za wcześnie jeszcze na takie informacje.
ODPOWIEDZ