Najczęściej dziewczyny zaczynają mieć kompleksy i zaczynają swoje diety cud, gdy widzą że ich zgrabne koleżanki mają facetów, a one nie. To zgrabne dziewczyny chodzą na randki, a często grubsze dziewczyny siedzą wtedy samotnie w domu. Nie mówię, że jest tak zawsze. Ale niestety najczęściej.
Gusia_19 pisze:Jestem trochę przy kości i widzę że faceci się nie interesują. I dla mnie to trochę mit że faceci nie gustują w przysłowiowych wieszakach. Gdyby tak było to miałabym jakiegoś chłopaka. A tak zero.
Dziewczyny! To wcale nie tak. :) PEWNOŚĆ SIEBIE, akceptacja siebie i pogoda ducha - to jest klucz. Wiem co mówię. Sama nie należę do szczupłych (ani wg mnie w sumie do grubych), no ale mam więcej ciała niż Cindy Crawford

Przez więcej niż rok wcześniej nie miałam faceta, a teraz jestem na etapie spotykania się z kilkoma (mam wybór, a wcale specjalnie nie schudłam przez rok;))
Przez PEWNOŚĆ SIEBIE mam na myśli nawet takie sytuacje, kiedy ktoś w jakikolwiek sposób Cię wyśmiewa, krytykuje Twój wygląd, figurę itd., a Ty umiesz odpowiedzieć pewnie i z gracją, że czujesz się dobrze w swojej skórze, że akceptujesz siebie. Jeśli nie jestem zadowolona z jakiejś swojej części ciała, bo uważam ,że jest za gruba, za brzydka itd, czy ogólnie wszystko mi się nie podoba, to ZAWSZE da się znaleźć choćby jedno miejsce, gdzie jest ok, czy super i wtedy dobierasz ciuchy tak, żeby zakryć mankamenty, a uwydatnić zalety. Np. ja uwielbiam swoje cycki, uważam, że są doskonałe (i naturalne!) i lubię nosić bluzki z dekoltem. Jeśli nie podoba mi się mój brzuch, bo mam tłuszczyk i wałeczki, to noszę się tak, żeby nie zwracać na to uwagi tudzież nawet optycznie wysmuklić to miejsce.
Poza tym kolejnym kluczem do sukcesu są obcasy! Faceci je lubią, noga w obcasie wygląda zgrabnie i ładnie. Nie muszą to być od razu szpilki, z resztą nie do każdej figury pasują. Krąglejsze dziewczyny dobrze wyglądają w obcasach prostych, w słupkach, nie za wysokich.
Jeśli Ty sama siebie polubisz, potrafisz przekonać samą siebie, że jesteś ładna albo chociaż to i to w Twoim ciele lubisz, to tym łatwiej przekonasz innych do siebie i otoczenie zaakceptuje Cię taką, jaka jesteś.
Uważasz, że masz kilka kilo za dużo? To zapisz się na aerobic czy kick-boxing, zrzuć, popracuj nad kondycją i swoją własną opinią o sobie. :)
X