Skoki Narciarskie

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

Mandey pisze: Wiecie zapewne o kogo chodzi. ;-)
Rozumiem, że masz na myśli Nykaenena.
Nie było mnie jeszcze na świecie, kiedy on skakał, tak więc nie lubię się na jego temat wypowiadac, ale owszem, trzeba przyznac, że osiągnięcia ma naprawdę imponujące. ;-)
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

http://www.imprezysportowe.pl/aktualnos ... 11625.html
No i prosze bardzo. Wreszcie i nasz Orzełek będzie miał w swych szponach maleńki atut w postaci nowych wiązań! Już je wypróbował podczas kwalifikacji w Lahti dolatując do 130 m ;)
Simonie "Harry Potterze" Ammanie wyczaruj sobie nowe husteczki na otarcie łez ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

To co już je znaleźli.Podobno mu skradziono?

Drugie miejsce Justyny w Lahti,Bravo !!!

Świetny pomysł ze zmianą tematu wogóle można by to zmnie nic na sport ,czy cos zawsze znajdzie sie cos do skomentowania:)
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

Sybirra skąd informacje, że to były nowe wiązania? Małysz w wypowiedzi dla skijumping.pl twierdzi wprost przeciwnie - że miał wypróbowac nowe wiązania, ale - mówiąc kolokwialnie - ktoś mu je zakosił i skakał na starych ;) Tym bardziej cieszą jego wyniki.
Awatar użytkownika
Mielniu

Post autor: Mielniu »

To co teraz Małyszowi zrobili w pierwszej serii drużynówki to normalnie śmiech na sali :smiech:
Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Szkoda Polaków w dzisiejszym konkursie :smutek: Niecałe dwa punkty i byłoby podium :-/ Ale czwarte miejsce to i tak sukces ;-)
po-cichu pisze:Sybirra skąd informacje, że to były nowe wiązania? Małysz w wypowiedzi dla skijumping.pl twierdzi wprost przeciwnie - że miał wypróbowac nowe wiązania, ale - mówiąc kolokwialnie - ktoś mu je zakosił i skakał na starych ;) Tym bardziej cieszą jego wyniki.
Przepraszam mój błąd :surrender: Przeczytałam dwa odrębne artykuły nie popatrzywszy na datę. Tak faktycznie Adamowi skradziono te wiązania. Ale macie rację to jedynie potwierdza Jego wielkość.
Mielniu pisze:To co teraz Małyszowi zrobili w pierwszej serii drużynówki to normalnie śmiech na sali
Myślę, że Kofler miał gorzej, ale to oczywiście nie zmienia faktu, że gdyby nie te usterki Adam oddałby lepszy skok.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Czwarte miejsce mnie jak najbardziej satysfakcjonuje.
Jednakże martwię się, że jeśli Adam znów nie stanie na podium polacy ponownie go wyśmieja i będą spychać z piedestału jak się da :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

Eva myślę, że dla kogoś z takim dorobkiem, jak Adam, opinie pseudokibiców nie są specjalnie wartościowe. Skoki oglądam odkąd pamiętam (czy są na sali osoby pamiętające jego różowy kombinezon z Oslo 1996? ;-) ) i odkąd pamiętam miłość "fanów" jest wprost proporcjonalna do jego sukcesów. Chyba zdążył się już chłopak przyzwyczaić, ja z resztą też;) Grunt, żeby dalej robił co do niego należy, a szacunek tych, którzy nie zmieniają poglądów w zależności jak wiatr zawieje, ma już od lat;)

Co do dzisiejszego konkursu, to wiele przyjemności nie dostarczył, kombinacje z belkami, punktami dodatnimi, ujemnymi, wszystko to męczy i wypacza ten sport, ale "mądre głowy" wiedza co robią. Oby.
Gratulacje należą się przede wszystkim Kamilowi, dał z siebie wiele, oby w indywidualnym nie wypadł gorzej ;D Jutro konkurs o 14, więc jest szansa, że wiatr nie wypaczy zawodów;)
Sybirra pisze:Przepraszam mój błąd :surrender:
Chyba jesteśmy w stanie wybaczyć ;-)
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Ojoł,nowy system jest bardzo przejrzysty,przynajmiej sa rowne warunki,a nie jeden pod narty a drugi ma takie warunki ze nie osiagnie punktu K,Bardzo fajny sposób,moim zdaniem powinno sie rozgrywac konkursy w obu sposobach.Tak samo na olimpiadzie powinna byc 2 konkursy normalnym sposoben i 2 nowym.To chyba zaden problem skoro biathlonisci maja 5 a biegacze z 6
Detox

Post autor: Detox »

Dobra dobra małysz 2 ;-)

Ciekawy czy do końca roku pokona ammana nenene
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Dobra dobra małysz 2

Ciekawy czy do końca roku pokona ammana Nenenene

Małysz znowu 2. Tym razem Amman zdeklasował Małysza. Mam nadzieje ,że tak już będzie do końca roku. Na Ammana w tym sezonie nie ma chyba mocnych..
Larellay

Post autor: Larellay »

To już zaczyna być nudne. Ciągle ten Ammann ,coraz częściej się zastanawiam czy to rzeczywiście nie jest sprawka 'cudownych' wiązań.
Apsiek

Post autor: Apsiek »

Skoki w moim życiu były obecne od najmłodszych lat ;-) Podobnie zresztą jak inne dyscypliny - ze wszelkimi sportami siłą rzeczy przegrywałyśmy z mamą a trójką facetów ;-) Na początku się buntowałam, później przyzwyczaiłam a z czasem naprawdę polubiłam kibicowanie i stałam się jednym z nich a weekendy spędzone przed tv na skokach stały się cotygodniowym rytuałem ;-) I tak jest zresztą do dzisiaj :-) Nigdy nie zapomnę kolęd naszego proboszcza które miał w zwyczaju odprawiać u nas zawsze w niedzielę i w czasie skoków gdy każdy z nas siedział jak na szpilkach jak ksiądz już sobie pójdzie i czy zdążymy na skok Adama ;-) Cóż, sami sąsiedzi twierdzą że nie muszą oglądać w telewizji skoków, meczów itp bo doskonale słyszą od nas jaki jest wynik ;-) Wracając, skoki oglądam bez względu na formę Adama - i tak jestem pełna uznania, naprawę wiele uczynił dla skoków i już jest ich chodzącą legendą. Z powodzeniem mógłby już zakończyć karierę ze względu na swoje osiągnięcia i wiek ale cieszę się że wciąż skacze i osiąga sukcesy ;-) Co zaś do Ammanna to jest on po prostu w tym sezonie taki, jak Małysz w roku 2002 i nie ma na niego mocnych ;-) Nie sądzę aby to była sprawa jedynie wiązań - takie same jak wiadomo ma również Kuettel i jak widać nie przysparzają mu sukcesów - tu się liczy coś więcej. Uważam, że to Austriacy nie mogący pogodzić się z porażką rozdmuchali całą sprawę :-/ A Schlierenzauer na swoją kryształową kulę i olimpijskie złoto będzie musiał jeszcze poczekać.
Detox

Małysz tym razem 3 :-/ A miał szanse wygrać! Po 1 serii był 1!
ODPOWIEDZ