Twórczość Karocci

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Karottka

Twórczość Karocci

Post autor: Karottka »

Moje niewinne bazgroły... Nie obwiniajcie mnie, jeśli coś źle narysowałam, ludzi rysuję zaledwie od 2 lat, więc Michael może wyjść mi koślawo :>

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I mój ulubiony rysunek ^^:
Obrazek
Po prostu ten uśmiech dla mnie jest najcudowniejszy :)

Dajcie opinie, a - jeśli będziecie chcieli - potem dam opowiadanie, które jest sławne w mojej szkole ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Eeee no całkiem fajnie:) Ćwicz dalej,powodzenia życzę :)
Awatar użytkownika
alek_m92

Post autor: alek_m92 »

Ładne te rysunki. Mi się podobało! Masz talent!
Awatar użytkownika
Karottka

Jaki tam talent - rysuję odkąd pamiętam ;)
Ale dziękuję, może uda mi się zrobić zdjęcie mojego największego dzieła - rysunku w formacie A1 (chyba, bo może być większy) pt."Michael Jackson - King Is Back" :>
Mogę rysować także z wstawionym autografem (tylko cii :D), jeśli komuś podobałoby się coś takiego w antyramce, chętnie odsprzedam ;>
Obrazek
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Jeju pięknie rysujesz ;-) Jestem pod wielkim wrażeniem ;-)
Obrazek
MJKing Club

Post autor: MJKing Club »

ja chce kupic taki rysunek od Ciebie
Michalina

Post autor: Michalina »

Karottka ty jakoś się kształcisz w tym kierunku?
Awatar użytkownika
Karottka

Sergi - dziękuję bardzo ;-)

MJKing - napisz na PW, coś razem wymyslimy ;)

Michalina - rysuję od 3 roku życia :) Ogólnie nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale chciałabym pójść do takiej szkoły plastycznej, kiedy skończę gimnazjum ^^ Nie chwaląc się, ale rysunki na papierze mnie nudzą, choć rysuję na nich sporo... Ale ostatnio jednak wolę przenosić dzieła na ściany w moim pokoju :D Tylko jest problem, bo są w kolorze morskim, a Michael, którego zwykle rysuję, to mulat :P Można powiedzieć, że ma chorobę morską xD
Ale się rozpisałam... Ale tak, rysuję praktycznie wszędzie i mam nadzieję, że tak mi zostanie, bo kocham to i chętnie tworzę okładki na płyty (zwykle Michaela) oraz takie inne... :dance:
Obrazek
Michalina

To dobrze że masz taką pasję...Ja przyznam ze wstydem ładnie rysuje ale nie chce mi się.Talent do rysunków odzieciczyłam po mamie.żeby się nie chwalić :P głos też mam ładny tylko kolejna przeszkoda REFLUKS,(poczytasz tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_refluksowa)no i muszę poczekać dopuki doputy moje wnętrzności się całkiem nie rozwiną...teraz nie mogę śpiewać :(
rysuję od 3 roku życia
Ja recytuje wiersze(dla nierozgarnientych; od tego zaczynają aktorzy)od 2 klasy szkoły podstawowej,niestety nigdy nie zajełam 1 miejsca(zawsze 2)gdzyż zajmował je mój BRAT ;P, i to właściwie jest moją jedyną pasją obok tańca niestey teraz zmieniła się szkoła i gmina a konkursów nie ma i nie mam co robić.Zyczę powodzenia
Ze szkołą masz rację powinnaś gdzieś pojść.Życzę powodzenia...
Awatar użytkownika
Karottka

Dziękuję, przyda mi się :D
Co do recytowania - ja od przedszkolaków i zajęłam 3 I miejsca ;) Ale co się będę chwalić, ja cię tu poniżam, czy co? xD Przepraszam, ale zawsze wtrącam swoje 2 grosze :P

Życzę tobie powodzenia z twoimi pasjami ;)
A tu macie mój najnowszy rysunek:
http://img7.imageshack.us/gal.php?g=s2020002x.jpg
Obrazek
Michalina

ale zawsze wtrącam swoje 2 grosze
Też tak robię :D
Nie ma za co przepraszać....
A rysunmi jak zwykle GENIALNE!!!!
Awatar użytkownika
Karottka

Nie takie genialne... Jakbyście widzieli rysunki sprzed miesiąca... xD Swoją drogą kolejna galeryjka ;) Chciałam wam koniecznie zaprezentować grupkę, która - moim zdaniem - godnie będzie reprezentowała moją osobę ;D
Zanim się załaduje, słowo o owej grupce (numer opisu oznacza numer zdjęcia):
1. Moje ulubione dzieło - twarz Michaela z autografem na całą kartkę... To można też uznać za przykład, jak może wyglądać rysunek do zakupienia ;) Moim zdaniem udany rysunek.
2. Mój idol główny #2 - Johnny Depp. Kocham go w roli Jacka Sparrowa w "Piratach z Karaibów" ;) Przepraszam, że zasłonięte storczykiem :D i rośliną, której nazwy nie znam xD
3. Delfiny - moje ulubione zwierzęta wodne. Osobiście kocham wiele zwierząt, ale najukochańszymi są tygrysy i delfiny ;> Widnieją na ścianie po dziś dzień (bo dziś to zdjęcie zrobiłam), a zmyć się tego nie da... To dziwne, bo zwykłe flamastry :P Jak marker na bluzce xD
4. Jack Sparrow w wersji Anime :D
5. Michael Jackson z promiennym uśmiechem wita każdego gościa, który wchodzi do salonu, którego drzwi widać z prawej strony ;)
6. Rysunek przedstawiony w poprzednim poście :) Tym razem w kolorach pasteli ;D
7. Mój strusiek :D
8. Drugi Jack Anime...
9. Zachód Słońca nad morzem (czy też oceanem...).
10. Wilk.
11. Oczy kota... Pewnie mojego, bo kocie oczy są niezwykłe :>
12. Szczeniak. Forma wykorzystana na podstawie zdjęcia pieska ze schroniska, które tak kocham :) Ale piesek był brązowy, a ja wolałam go tu złocistego zrobić :D
13. Kot - trikolorek :D
14. Mój rysunek, chyba pierwszy nieodwzorowany na zdjęciu. Średnio mi wyszło...
15. Koto-fretka. Moim zdaniem całkiem udana xd
16. Boa zielony.
17. Kolejne nieodwzorowane "dzieło"... Miało być pierwszym logiem naszej grupy tanecznej, ale jednak będzie inne... :P
18. Kolejny delfin.
19. Michael'owe oczy z "tajemniczą zagadką" :P Ale każdy fan wie, o co chodzi ;)
20. Niedokończony Michael wzorowany na zdjęciu z sesji do magazynu "Ebony Jet".
21. Michael "Bad" :D
22. "Okładka" Thrillera... Niedokończona również, bo nie miałam tuszu w tych kolorach...
23. Plakat Walentynkowy :P
24. Zbliżenie na Michaela w plakacie. I jak się podoba? :D
25. Kolejny "Bad" :P
26. Jakiś owczarek niemiecki... Wzorowany na KlipArcie :P
27. Miś :D Jedna z kartek Walentynkowych... Nie sprzedaję ich, ale ludziom się podobają serduszka w moim wykonaniu zwłaszcza z imieniem danej osoby w środku ;)
28. Kolejne delfiny... Mniej udane niż tamte poprzednie.
29. Setery: Szkocki (czarny podpalany) i angielski (szary w cętki). Na ogół rysunki z psami wykorzystuję również do kartek walentynkowych czy też do zwykłych obrazów... A także powitalnych transparentów ;)
30. Michael "Smooth Criminal" ;)
31. Jakaś babka xD Wyobraziłam sobie ją i - nie wiedzieć, czemu - narysowałam :P
32. Śliczna papużka ^^
33. Mój najnowszy rysunek - dzięki niemu zdarłam ponad połowę niebieskiego pastela (chyba) :D

Mam nadzieję, że się podobało... A co do jeszcze układu niektórych rysunków na zdjęciach - przepraszam, ale nie zdążyłam ich przewrócić na odpowiedni bok...
A oto ta upragniona galeryja :D

http://img17.imageshack.us/gal.php?g=s2020001.jpg

Czekam na opinie dalej ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

Karottka pisze:To można też uznać za przykład, jak może wyglądać rysunek do zakupienia ;)
To gdzie chcesz je sprzedawać ? Chyba ,że coś ominęłam ...

Jak dla mnie to jeszcze trochę roboty przed Tobą jest.Może nie specjalizuje się w tego typu rysunkach tylko z racji tego ,że mam byc technikiem więc rysunki techniczne są mi bliższe.Co nie znaczy ,ze nie przerabiałam rysunku odręcznego.
Jest pewne ,że masz pasje którą warto rozwijać i ja bym tylko troche starała się popracować nad światło-cieniem.To tylko takie moje zdanie zanim zaczniesz je sprzedawać to dopracuj , ale nie wszyscy musza się ze mną zgodzić ;-)
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
Karottka

Wiem, światło-cienie to dla mnie czarna magia ;) Choć 13-latka z takimi rysunkami to i tak - wg mnie - sukces :) A te będę dopracowywać, tylko znajdę kogoś, kto mnie nauczy ;D
Co do sprzedaży - ogólnie online będę sprzedawać, wystarczy napisać do mnie na pw albo na gg i wtedy możemy rozmawiać o tym, jakie prace chcesz nabyć. Ze względu na to, ile pracy wkładam w jeden rysunek, jeszcze dopracować światło-cienie, które - jak wspomniałaś - jeszcze nie są idealne oraz dodatki na zlecenie, np. autograf i/lub antyrama, może trochę kosztować, ale warto, bo - nie chwaląc się - takie prace chętnie się ogląda ze względu na wyrazistość obrazu :>
Ale wiesz... To zależy co kto lubi i jak traktuje... :] Dużoby o tym gadać ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
michael4ever

Post autor: michael4ever »

Choć 13-latka z takimi rysunkami to i tak - wg mnie - sukces
:)
No talent to napewno masz ale mimo wszystko popracuj nad rysunkami bo naprawde wiele im brakuje ja w twoim wieku a nawej jak mialam 12 lat jak coś narysowałam to tata sie pytał gdzie kupiłam albo skąd przerysowałam i nie mógł uwierzyć że to ja... co do tych światłocieni to nie musi cię ikt uczyć sama możesz się nauczyć. Po prostu spójrz na dane zdjecie tak jak wygląda. hmm nie wiem czy umiem ci to wytłumaczyć. Rysuj cienie tak jak są na zdjęciu lub tym co rysujesz tam gdzie jest cień i jest ciemniej to po prostu hmm narysuj ołówkiem ten cień i tyle. mnie nikt nie uczył sama do tego doszłam tylko musisz ćwiczyć. jak bede miala czas to wstawie sowje rysunki i spróbuje wyjasnic lepiej o co mi chodzi. pozdrawiam.
Obrazek
walcie się hipokryci!
ODPOWIEDZ