Afriko i
angelamw, dzięki za ocenę moich zdjęć :)
tancerz pisze:Krajobrazy Rodyjskie:
Najbardziej przykuło moje oko ostatnia fotka choć wykadrowałbym trochę inaczej nie wiem co było poza kadrem więc nie powiem jak ale jakoś tak mi nie pasuje ;)
A tu ci przyznaje racje, też mi coś nie pasowało, ale jak próbowałam wykonać zdjęcie inaczej to też nie wychodziło fajnie, to był poprostu felerny połwysep... ;). Mam jeszcze jedno, ale nie za bardzo mi się podoba:
tancerz pisze:Nawałnica w Licheniu:
Zdjęcie z krzyżem ciekawe choć znowu bym skadrował inaczej pominąłbym drzewa które nic tu nie mówią wręcz szpecą a skupiłbym się jedynie na samym krzyżu i chmurach ;)
A mi się tak podoba ;). Może tylko wycięłabym te drzewa z prawej, a tak poza tym mi takie zjęcie pasuje ;). No i dodam jeszcze, że burza zbliżała się z prędkością światła ;P, naprawde szybko, nie było czasu żeby zastanawiać się nad kadrem, trzeba było jak najszybciej uciekać do bazyliki ;)
tancerz pisze:Przyroda: pierwsze zdjęcie skadrowałbym bliżej Kwiatostanu bo tło nieciekawe i z prawej wkradł Ci się inny kwiatek.
Też się zastanawiałam czyby nie skadrować w photoshopie i może faktycznie byłoby lepiej :)
tancerz pisze:Wielbłąd jak wielbłąd ;) skadrowałbym inaczej podszedł bliżej albo poczekał aż podejdzie lub obszedł z innej strony aby tło było ciekawsze.
Bliżej się nie dało, bo był odgrodzony ;). Ale zgadzam się że to zdjęcie jest zwyczajne, ale podobało mi się więc wstawiłam.
tancerz pisze:Paw - obcięłaś mu ogon ;/,
Wiem, też mnie to strasznie razi, ale uciekał przede mną nooo...;P Nie udało mi się go sfotografować całego, tchurz :P Ale wstawiłam, bo poza uciętym ogonem zdjęcie mi się podoba ;)
tancerz pisze:Krab hmm niby fajny ale na środku jakoś mi nie odpowiada ;)
A tu sie zgadzam, właśnie mi przypomniałeś, że już go kiedyś poprawiałam i kadrowałam inaczej w PS, bo mi przeszkadzał właśnie ten środek ale widocznie gdzieś mi się tamto zdjęcie straciło i z rozpędu wstawiłam z oryginalnym kadrem.
tancerz pisze:W studiu fotograficznym: Szklanka mi się bardzo podoba jak to zrobiłaś kilka zdjęć nałożonych na siebie ?
I jest jakaś pochwała! ;) Aparat na statywie, czas naświetlania - 10 sekund i zoom w ruch ;).
tancerz pisze:Podoba mi się zdjęcie typowo reklamowe perfumy napis dobrze widoczny i oddaje kolory nazwy ICE sprawia wrażenie faktycznie lodu.
A dziękuję, dziękuję, no to już druga pochwała, normalnie czuje się wspaniale ;)
tancerz pisze:Zegar tez ciekawy tylko jeden defekt od razu mi się rzuca w oczy górny prawy róg ciemnawy taki jeśli się już nic nie da zrobi z kadrowaniem to bym poprawił na PS ;).
Próbowałam kadrować w PS tak by go nie było, ale nie dało rady, ucinał mi się niefajnie zegar i jak dla mnie tracił swój urok.
tancerz pisze:Ostatnie zdjęcie ze studia w miniaturce myślałem, że to jakiś piasek ;) a tu proszę jakiś sweterek :) czy coś :)?
Szalik ;) Ale piasek też mam ;)
tancerz pisze:Rybie Oko : drugie zdjęcie ciekawe perspektywa rozbieżności dróg.
Jest trzecia ;) Dzięki :)
tancerz pisze:Inne:
Pierwsze zdjęcie pomijam bo nic mi nie mówi,drugie sławetne garaże ja bym je skadrował trochę ciaśniej aby nie było widać ściany z lewej strony, wtedy byłaby fajna perspektywa przestrzenna na pierwszym planie garaże a z tyłu stare kamienice ;).
Z pewnością byłoby lepiej ;)
tancerz pisze:3 fotka hmmm fajne ciekawe ale trochę krzywo ;).
Wiem, że krzywo, no ;P ;) Próbowałam poprawić w Photoshopie ale sie nie dało(albo poprostu nie potrafie) ;P
tancerz pisze:No i PS ;) ostatnia fotka hmm jako kolaż ciekawe lecz za dużo chaosu jak według mnie i nie jestem zwolennikiem takich zabiegów "fotograficznych" a w zasadzie komputerowych ;).
Przyjmuję do wiadomości, już to od kogos słyszałaam, ale mi sie i tak podoba ;P ;)
tancerz pisze:pozwalam sobie na taką według może niektórych ostra krytykę ponieważ wiem że Beti tak jak i ja przyjmujemy ją z pokora jako przyszli fotografowie ;) więc się nie obrazi ;)
No pięknie to napisałeś ;) I napewno ustosunkuję się do twoich rad ;) :)