KOTKOWY wątek

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Manday - nie bądź uszczypliwy :P
Luspa - ja mysle ze sporo osób zaglosowalo tylko sie z tym nie afiszuja bo po co...oddali glos i juz ;-)]

...a mysle ze jeszcze sporo osób odda. Prawda? MJówki! PRAWDA? :P
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

siadeh_ pisze:...a mysle ze jeszcze sporo osób odda. Prawda? MJówki! PRAWDA? :P
Prawda, prawda !
Już oddałam głos ;-)
Mandey

Post autor: Mandey »

siadeh_ pisze:Manday
Ja Ci zaraz dam Manday'a! :P
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Spokojnie. Ja do Ciebie kiedyś powiedziałam Madnay ;>

Idę oddać głos :)
Awatar użytkownika
Luspa

Post autor: Luspa »

Już niedługo.. japrosic Jak wygramy każdy dostanie po szklance Pepsi :dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
Luspa

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM!! WYGRALIŚMY !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Luspa

USZATKA woła o pomoc !!!!!

KOCHANI - MAM OGROMNĄ, OGROMNĄ PROŚBĘ.
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=33
aga&2 pisze: To dodam, że kotka Uszatka wczoraj miała zrobiony RTG. Ma przepuklinę przeponową - czyli prawdopodobnie pourazowe uszkodzenie przepony i przemieszczenia w środku. Dlatego ma duszności - pewnie jelita się wpychają gdzie nie trzeba. Przybliżony koszt operacji to 700 zł :cry:
Proszę o opinie w tej sprawie - nie wiem co robić. Bo z jednej strony uśpić ją po tym co przeszła to ...
Z drugiej - nie mamy pieniędzy. Po ostatnich fakturach jesteśmy na minusie. A za 700 zł można uratować wiele innych kotów.
Operacji może nie przeżyć.
Bez operacji w końcu się udusi :(
Wszyscy zadecydowaliśmy, że po tym co na przeszła, musimy ją ratować. Kochani, liczy się każdy grosz. Podaję nr konta. Dla nas 10 zł to tak niewiele, a Uszatce może uratować życie :(

Nasze konto: 87 1540 1216 2054 4458 2306 0001
BOŚ SA, Oddział w Białymstoku
Tytułem: darowizna operację Uszatki oraz swoje Imię i Nazwisko
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Luspa jesteś niesamowita. :calus: Masz u mnie xywkę "Kotkowo". :-)
miau...

Postaram się coś coś przelać na konto,symbolicznie,bo kocham koty i chcę jej pomóc.

Mam propozycję: może załóż temat KOTKOWO ogólnie w tym dziale i wszelkie sygnały, posty i prośby pisz/wklejaj tam, hm? Będzie wygodniej. :)

Pozdrawiam.xo
Awatar użytkownika
Luspa

akaagnes pisze:Luspa jesteś niesamowita. :calus: Masz u mnie xywkę "Kotkowo". :-)
miau...

Postaram się coś coś przelać na konto,symbolicznie,bo kocham koty i chcę jej pomóc.

Mam propozycję: może załóż temat KOTKOWO ogólnie w tym dziale i wszelkie sygnały, posty i prośby pisz/wklejaj tam, hm? Będzie wygodniej. :)

Pozdrawiam.xo
Mówisz i masz :siesta:

Dziękujemy Ci kochana! Każda złotówka przybliża ją do życia..
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Dziękujemy Ci kochana! Każda złotówka przybliża ją do życia..
ale wspomniałaś, że operacji może nie przeżyć :( dlaczego?

Ja mam jeszcze mały apel do ludzi z Lublina i okolic.
Na wsi u moich dziadków (okolice Kraśnika lubelskiego) zostały 3 kotki: 2 kocice i 1 kocurek, który widzi na 1 oko (w drugie coś mu się stało i mu... zarosło:P). W lecie karmiliśmy je, bo na działce raz ja byłam, raz kuzynostwo. Teraz zostały same i włóczą się po okolicy, śpią we wnęce pod komorą. Dokarmia je moja kuzynka Bożena, która mieszka obok, ale ona ma na stanie 7 kotów, w tym 2 rasowe: syjam i norweski leśny, poza tym 2 psy i nie może już wziąć dodatkowych. Oddane są 2, zostały jeszcze te 3, kocica jest dzika i jakoś nie bardzo o nie dbała od urodzenia. Zbliża się zima... gdyby ktoś mógł zaadoptować. Są bardzo miłe, przyjazne. 3 rude, 1 szaro-czarny(ten z jednym okiem) i mega zabawne. Urodziły się w lipcu.
Jak ktoś jest zainteresowany to proszę o pw. Pozdrawiam.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Luspa

Kotka jest w bardzo złym stanie fizycznym :( Boimy się po prostu, że może najzwyczajniej w świecie nie przeżyć narkozy.. Potrzebuje baaaardzo dużo kciuków, bo operacja jest bardzo ryzykowna.

akaagnes zarejestruj się może na http://forum.miau.pl/index.ph Tam na pewno są ludzie z Lublina.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Luspa link który podałaś nie działa :surrender:
Obrazek

Post autor: Zosia-MJ »

http://forum.miau.pl/index.php - O ten link jej chodziło.
Awatar użytkownika
Luspa

Dokładnie ;-)

akaagnes
bo ew mogę Ci kogoś znaleźć, ale chyba najłatwiej będzie się komunikować bez pośrednictwa :) Kocica jest wysterylizowana? A kociakom póki co można zmajstrować budki. Tu jest w miarę prosty przepis : http://shenn.pl/blog/2008/10/23/projekt ... a-stefana/
Obrazek
Awatar użytkownika
Luspa

Przepraszam, że zaniedbałam wątek :nerwy: Już wszystko mówię.

Uszatka ma się dobrze ! Zaczynamy szukać jej domku. Musi być najlepszy z możliwych :happy: Z ostatnich odwiedzin świeża relacja:
aga&2 pisze:Wczoraj byłyśmy w odwiedzinach u Uszatej. Wiecie, nie ten sam kot... Można by powiedzieć, że tłuszczyk się pojawił na brzuszku??? :oops:
Turlała się nam po nogami (bo tulak z niej niesamowity) I demonstracyjnie wlazła na wagę - jakby chciała pokazać, że od operacji przytyła ponad pół kilo :D
Oby domek... najlepszy na świecie. Kicia cudna, niekonfliktowa - kocha pieski i kotki (pani dr ma Yorka) no i to typowy kot asystujący - musi towarzyszyć we wszystkich czynnościach.
Taka jestem śliczna:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Jeszcze raz wszystkim wielkie dzięki ! Bez Was Uszata by nie przeżyła japrosic

Tutaj krótki filmik o moich dzieciakach, które już są w nowych domach ;-) http://www.youtube.com/watch?v=o_w2wHKufVw

Natomiast jutro odbędzie się spotkanie ws kotów miejskich.Zostanie poruszony problem zamykania okienek i prześladowania osób dokarmiających koty.Jest zaproszony przedstawiciel władz miasta, Radio i TV Białystok.Zostanie przygotowane pismo do Władz
miasta, rozpoc...zniemy zbieranie podpisów od mieszkańców miasta żeby
uświadomić władzom wagę problemu. Rusza także projekt "Mruczek- mój sąsiad" ;-)
Kciuki mile widziane japrosic
Obrazek
ODPOWIEDZ