Michael Jackson - Dangereous (Colin Pepe Remix)

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Jako

Post autor: Jako »

Super. Bardzo mi sie podoba. Już nie mogę sie doczeka pełnej wersji. Nie podobne do oryginału tylko słowa ale jest naprawde super. Gratuluje. Bardzo przyjemnie sie tego słucha.
Obrazek
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

nocker1 pisze: Chciałem, żeby dominowało minimalistyczne, płynące, elektroniczne brzmienie.
Jeżeli tak osiągnąłeś efekt.

Dangerous w wersji z płyty jest dość surowo miksowany. Dlatego pomyślałem, że ciekawa mogłaby się okazać też inna wersja z "żywą" perkusją. Własnie z wybraną przez Ciebie partią wokalną. Jeżeli chodzi o styl perkusji chodzi mi o coś w stylu, który można usłyszeć w krótkiej relacji ze studia w Irlandii (Access Hollywood). Perkusja po słowach "I never stopped". Takie "jazzowe" bębnienie po werblach, tomach i talerzach.

Jeżeli chodzi o wersję z żywą perkusją nie jestem przekonany do smyczków. Rzuciłem jako przykład żywego instrumentu. Możliwe, że wystarczyłaby perkusja basowa i hammond :-)

Kiedy skonczysz spróbuj skontaktować się z:
"Midas Entertainment,Inc." (TERRY HARVEY OR FRANK DILEO) EMAIL: TERRYHARVEY2327@aol.com

Frank DiLeo podobno aktualnie znowu współpracuje z MJ jako jego manager, a Terry Harvey podobno współpracuje z Frankiem :-)

Niestety, jeżeli chodzi o Michaela najstarsi górale w białych skarpetkach nie są w stanie określić dokładnie co obecnie robi MJ.

Nocker1 kiedy remix będzie gotowy?
Obrazek
Awatar użytkownika
nocker1

Post autor: nocker1 »

@Huczek
Tak na marginesie to zapomniałem Ci podziękować za danie mi kontaktu. Naprawde wielka flaszka dla Ciebie! We wtorek kończą mi się egzaminy, więc wtedy zabiorę się do dokończenia i sądzę, że na samym początku lipca powinienem mieć już wstępną wersję finalną :D (dziwnie to brzmi, wiem :) )

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nocker1

Michael Jackson - Dangereous (Colin Pepe Remix)

Remix niechroniony. Można się, więc dzielić! :)

http://przeslij.pl/michael-dangerous

lub

Michael Jackson _ Dangerous _Colin Pepe Remix_.mp3

Mile też widziane ocenki
Ostatnio zmieniony pn, 03 lis 2008, 8:26 przez nocker1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

nocker1, nie wiem na ile to wina mojego kompa, ale nie otwiera mi się w ogole okno. Może wkradł się jakiś bład. Wrzucisz raz jeszcze?
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Mnie się otwiera.Wszystko działa.Fajny mix.
Pozdrawiam :)

...girl is sooooooooo dangerouzzzzzzzz
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
nocker1

Smooth_b pisze:nocker1, nie wiem na ile to wina mojego kompa, ale nie otwiera mi się w ogole okno. Może wkradł się jakiś bład. Wrzucisz raz jeszcze?
sprawdzilem, powinno dzialac, ale proszę --> Michael Jackson _ Dangerous _Colin Pepe Remix_.mp3
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Oo, od razu lepiej. Dziękuje.

Bylam bardzo ciekawa jak wyjdzcie Ci ten remix po próbce, jaką zapodales kilka miesiecy temu i to jest jeden z najlepszych miksow jakie slyszalam. Podoba mi się, że jest popowy, wietrzny, wplotłes michaelowe sapanie i czkanie; moglo tego byc nawet więcej. Może w tej ciszy przed punktem kulminacyjnym?
Jedyne co mi nie odpowiada to sposob w jaki zakonczyles ten kawalek. Te ostatnie 3 sekundy są moim zdaniem a jak zakonczenia u Kinga- w stylu disco polo;)
Sa niespojne z resztą powieści.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

To jest bardzo fajny remix. Dobra robota.
Jako

Post autor: Jako »

Remix super...Gratuluje...naprawde fajnie sie go słucha.
Obrazek
Awatar użytkownika
dariodavis

Post autor: dariodavis »

Mix bardzo fajny... Gratulacje... Respect!!! Pozdrawiam
Mandey

Post autor: Mandey »

Pamiętam jak krótko przed wakacjami podałeś próbkę tego mixu tutaj...
Efekt końcowy? Muszę przyznać że jest to jeden z bardziej udanych mixów
tego utworu jaki słyszałem. Great job! :-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
nocker1

Heh, dzięki wszystkim za wysokie ocenki :) Milo mi, że Wam się podoba. Trochę zwlekałem z publikacją, ale widzę, że niepotrzebnie. Dzieki!
Canario

Post autor: Canario »

Smooth_b pisze: wplotłes michaelowe sapanie i czkanie; moglo tego byc nawet więcej.
Wlasnie akurat to nie bardzo mi sie podoba, sam remix swietny ale bez sapania i czkania mysle ze bylby jeszcze lepszy.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Nie będę ukrywać, remix jest fantastyczny...
Ogromne gratulacje! japrosic

P.S.
Wlasnie akurat to nie bardzo mi sie podoba, sam remix swietny ale bez sapania i czkania mysle ze bylby jeszcze lepszy.

Ech, zachowujesz się jak typowy facet - kobiety wolą z sapaniem ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ