Pogaduchy o piłce nożnej :)
- majkelzawszespoko
To weź się gościu, bujnij za granice i tak jak Klose i Pedalski, graj dla tych niemotów! Tu miejsca dla Ciebie nie ma. Mam nadzieję że jak przegrają z Nami to podzielisz się takżeKlarison pisze:I wierze że tym razem też nie wygramy.Zawsze byłem i bede za Niemcami.Niemcy gola:)
refleksją jak to płakałeś w poduchę. Ty nie jedziesz na zlot co?
Kuwa no trzymajcie. mnie kuwa bo wyjde zaraz siebie! Z rana takie rzeczy czytać, już mi agresor na cały dzień skoczył!
kaem->Mandey, przy całej sympatii do Ciebie, nie Ty decydujesz, kto tu ma swoje miejsce a kto nie. Wolny kraj. To nie wojna o niepodległość Polski i każdy może kibicować temu, komu uważa za słuszne. Uważaj na język. Ostrzeżenie.
Heh, też mam takiego kumpla, co zawsze jest przeciw naszym i jak dostają, to się cieszy, a jak wygrywają, to wychodzi bez słowa niepocieszony. Nie wiem, co jest z takimi ludźmi nie tak...
A co do meczu z Niemcami, to rozum mówi 1:1, serce 2:1 dla nas.
A tak naprawdę to wynik jest dla mnie sprawą drugorzędną, najważniejsza jest dla mnie postawa piłkarzy, chcę widzieć WALKĘ, a nie obronę Częstochowy jak to było 2 lata temu
Ciągle frapują mnie 3 sprawy a mianowicie:
- lewa obrona - ofensywny Wawrzyniak czy lepszy w defensywie Golański, który jednak musi przekładać sobie piłkę na prawą nogę? Właśnie odnośnie tego pytanie, Wawrzyniak jest lewonożny?
- ofensywny pomocnik - czy Leo zechce zaskoczyć wprowadzając Rogera zamiast kapitana Żurawskiego (mało prawdopodobne, może w trakcie 2 połowy), ewentualnie Smolarek na skrzydle kosztem Łobodzińskiego, a w środku Roger - Żurawski (ale kombinuje gdzie tu tego Rogera wcisnąć, nie?)
- kto u nas będzie bił wolne?! Lewandowski?! Krzynio?!

A co do meczu z Niemcami, to rozum mówi 1:1, serce 2:1 dla nas.
A tak naprawdę to wynik jest dla mnie sprawą drugorzędną, najważniejsza jest dla mnie postawa piłkarzy, chcę widzieć WALKĘ, a nie obronę Częstochowy jak to było 2 lata temu

Ciągle frapują mnie 3 sprawy a mianowicie:
- lewa obrona - ofensywny Wawrzyniak czy lepszy w defensywie Golański, który jednak musi przekładać sobie piłkę na prawą nogę? Właśnie odnośnie tego pytanie, Wawrzyniak jest lewonożny?
- ofensywny pomocnik - czy Leo zechce zaskoczyć wprowadzając Rogera zamiast kapitana Żurawskiego (mało prawdopodobne, może w trakcie 2 połowy), ewentualnie Smolarek na skrzydle kosztem Łobodzińskiego, a w środku Roger - Żurawski (ale kombinuje gdzie tu tego Rogera wcisnąć, nie?)
- kto u nas będzie bił wolne?! Lewandowski?! Krzynio?!
ZAQ
Raczej watpie czy Roger wyjdzie w podstawowym skladzie. Jesli juz to wejdzie w drugiej polowie a i to tylko w wypadku jak wynik bedzie negatywny dla nas. Zabraknie dla niego miejsca bo na jego pozycji beda dwaj defensywni pomocnicy Lewandowki i Dudka. Ja szczerze mowiac nie mam zaufania wlasnie do Dudki w paru meczach zrobil duze bledy i chetnie bym widzial na jego miejsce wlasnie Rogera zwlaszcza teraz jak nie ma Blaszczykowskiego i sila ataku naszej druzyny troszke spadla. Przydalby sie gracz ktory jakims niekonwencjonalnym zagraniem mogly przesadzic losy meczu. No ale z drugiej strony Roger jest slabszy w destrukcji. Co ma byc to bedzie. Ufam ze Leo wystawi sklad najlepszy z mozliwych.
Tja... raczej "gdyby w bramce nie stał Boruc przegraliby znacznie większą różnicą bramek"Krecik pisze:Absolutnie się z tym nie zgodze, przegrali w pięknym stylu, gdyby się tylko bronili przegraliby znacznie większą różnicą bramek.
No dobra, przyznam, że walka to w tamtym meczu była, tylko chodziło mi o akcje ofensywne z tego meczu, które można policzyć na palcach 1 ręki (strzały 1 Żurawia i 2 Jelenia, z czego ten groźny akurat prosto w Lehmanna i... jakieś szarże Jelenia jeszcze, więcej nie pamiętam) i w konfrontacji z liczbą sytuacji pod naszą bramką, nasuwa mi się tylko skojarzenie, którego użyłem w poprzednim poście.
Słowem "diament" Janasa nie wypalił

Co do zastąpienia Dudki Rogerem, to nie wchodzi to raczej w grę zwłaszcza z tak trudnym przeciwnikiem, jedynie przy bardzo niekorzystnym wyniku...
I teraz mi się nasunęło, czemu Sobolewski zrezygnował z Euro, czyżby nie chciał przeżyć deja-vu sprzed 2 lat (czerwona kartka)?
ZAQ
Zgadzam się, ale liczę, że z obecnym trenerem będzie ta konfrontacja wyglądała znacznie lepiej. Już widać, że przynajmniej o formę fizyczną nie powinniśmy się martwić, mentalnie też myślę ich dobrze ustawi i będziemy mieli wspaniałą batalię, czego sobie i Wam życzęKrecik pisze:Polska nie jest jedną z najlepszych druzyn świata

A sam raniking fifa nie jest zbytnio miarodajny...
ZAQ
Ja ze spamem przyszlam.
Wystepy polskiej reprezentacji kojarza mi sie przede wszytskim z tym jak przed waznym spotklaniem wyjezdzaja do jakiegos hotelu w lesie. Siedzą tam zamknieci z ochroniarzami, jezdza na rowerach, masują sie i pracuja nad motywacją. No i tak im to po mistrzowsku wychodzi ze pozniej sa za bardzo zmotywowani
juz mnie nie ma;)
Wystepy polskiej reprezentacji kojarza mi sie przede wszytskim z tym jak przed waznym spotklaniem wyjezdzaja do jakiegos hotelu w lesie. Siedzą tam zamknieci z ochroniarzami, jezdza na rowerach, masują sie i pracuja nad motywacją. No i tak im to po mistrzowsku wychodzi ze pozniej sa za bardzo zmotywowani
juz mnie nie ma;)