No więc (taak, wiem, nie zaczynaj zdania od...) ok 14:00 zajęłam miejsce w kolejce. Wpuszczali od 17:00. Do tej pory odpadają mi nogi. Od tego stania w miejscu. Miałam miejsca na płycie i zajęłam miejsce blisko sceny, miałam idealny widok. Na początku był chaos - support. ;)Najpierw The Zutons - fajnie zagrali. Dali czadu. Później The Kaiser Chiefs. Oni wypadli gorzej pod względem muzycznym, ale zrobili naprawdę fajne show. Oh My God I Can't Believe It - ta piosenka idealnie oddaje to, co czułam. Teraz też nie wierzę, że widziałam McCartney'a. To jak sen! Po 21:00 na scenę wkroczył jakiś facet. Kojarzę go, ale nie mam pojęcia skąd. Zapowiedział koncert gwiazdy wieczoru. Już podczas tego zaczęłam płakać, a kiedy na scenie pojawił się Paul... to już była histeria (ale po kilku utworach się uspokoiłam). Na początku wykonał The Hippy Hippy Shake - to było dla mnie zaskoczeniem. Nie grał tego od kilkudziesięciu lat. Coś specjalnego na ten koncert. Co jeszcze było niespodzianką - Hey Jude. Żartowałam. A Day In The Life z końcówką z Give Peace a Chance. Wyszło naprawdę świetnie. Większość fanów była wzruszona. Na końcu mnóstwo ludzi z rękami podniesionymi w geście 'peace', czy jak ktoś woli - 'victory'. Niesamowite! Zagrał również Something (piosenkę napisaną przez George'a Harrisona) na ukulele. Ciekawa wersja.
Ex-Beatles wspominał też swoją młodość w Liverpoolu. Mówił, że kiedy tam przyjeżdża, wszystkie wspomnienia wracają. Po tym zaśpiewał piękny utwór In Liverpool.
http://youtube.com/watch?v=ri8m0B5FXZQ&feature=related
Powiedział jeszcze, że urodził się w szpitalu niedaleko Anfield Rd. Wspaniałe efekty specjalne były przy Live And Let Die. Zaśpiewał też parę piosenek z Dave'em Grohlem. Paul bisował pół godziny! Razem z Hey Jude (było mnie przy tym słychać, kiedy śpiewały tylko panie - Macca uśmiechnął się do mnie i pomachał

Dołączam listę zaśpiewanych utworów:
1. Hippy Hippy Shake
2. Jet
3. Drive My Car
4. Flaming Pie
5. Got To Get You Into My Life
6. Let Me Roll It/Purple Haze ending
7. My Love (Paul sounding a bit choked up as he sings)
8. C Moon
9. The Long And Winding Road
10. Dance Tonight
11. Blackbird (audience singing along)
12. Calico Skies
13. In Liverpool
14. I'll Follow The Sun (3 repeat endings)
15. Eleanor Rigby
16. Something (Paul on ukelele talks about George Harrison) song morphs to electric guitar version...
17. Penny Lane (false start... Paul starts over)
18. Band On The Run with Dave Grohl (Foofighters)
19. Back In The USSR with Dave Grohl on drums
20. Live And Let Die (fireworks at the end)
21. Let It Be (audience singing along)
22. Hey Jude
Encore
23. Yesterday (audience singing along)
24. A Day In The Life/Give Peace A Chance (audience sing-along)
25. Lady Madonna
26. I Saw Her Standing There with Dave Grohl
Filmy już w sieci.
I LOVE YOUUUUUUUU, PAUL!!!, jak to krzyczałam na koncercie.

Fotki nie moje.