Eurowizja

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
maryska17

Post autor: maryska17 »

aaaaaaa... szkoda gadać o eurowizji- bez sensu ten 'konkurs'.
Nie oglądałam, nie znam Isis Gee (nawet z tego co tu przeczytałam glupija ) i nie zamierzam się wypowiadać, bo nie cierpię Eurowizji.
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

No i?
Buhahahaha Buhahahaha Buhahahaha
Gdzie to miejsce w pierwszej 10?
Buhahahaha Buhahahaha Buhahahaha
Żenada, typiara nawet nie polka nas reprezentuje
i oczywiście jak zawsze koniec stawki.
Mandey, dobrze wiesz (chyba), że Eurowizja to nie głosowanie na piosenkę, a na państwa (sympatie lub antypatie sąsiedzkie).
Bałkany głosują na Bałkany, Skandynawia na Skandynawię, byli członkowie ZSRR na Rosję etc., etc.

Mi bardzo podobała się piosenka Izraela. Słodka i naiwna ale przyjemna dla ucha. A i wykonawca pokazał, że umie śpiewać czysto (co na Eurowizji jest już sporym osiągnięciem!).
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

malakonserwa pisze:Mandey, dobrze wiesz (chyba), że Eurowizja to nie głosowanie na piosenkę, a na państwa (sympatie lub antypatie sąsiedzkie).
Bałkany głosują na Bałkany, Skandynawia na Skandynawię, byli członkowie ZSRR na Rosję etc., etc.
Jasne że wiem, i dlatego drę łacha z tego tandetnego przedstawienia :smiech:
Z drugiej strony jeśli ktoś naprawdę zaśpiewał by porażająco i porwał występem publikę to mógłby być z zachodniej Czeczenii nawet, a ludzie
głosowali by na niego. No ale takich talentów od lat na pfu... Eurowizji nie ma
więc wygląda to tak jak wygląda :-/
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Jasne że wiem, i dlatego drę łacha z tego tandetnego przedstawienia Buhahahaha
Z drugiej strony jeśli ktoś naprawdę zaśpiewał by porażająco i porwał występem publikę to mógłby być z zachodniej Czeczenii nawet, a ludzie
głosowali by na niego. No ale takich talentów od lat na pfu... Eurowizji nie ma
więc wygląda to tak jak wygląda
Pełna zgoda.
A ponadto, Rosja w tym roku "porwała", no bo sam bóg lodowiska - Pluszczenko - wystąpił, tańcząc do chłamu serwowanego przez niejakiego Dimę...
Obrazek
Awatar użytkownika
Małgosia

Post autor: Małgosia »

malakonserwa pisze: A ponadto, Rosja w tym roku "porwała", no bo sam bóg lodowiska - Pluszczenko - wystąpił, tańcząc do chłamu serwowanego przez niejakiego Dimę...
Nie "Pluszczenko" a Evgeni Plushenko, razem ze światowej klasy skrzypkiem Edvin'em Marton'em. Poza tym sam Dima Bilan potrafi śpiewać. Uważam że zwycięstwo mu się należało, bo bardzo na to pracował.
Fakt zrobili show, ale w teraźniejszej Eurowizji o to chodzi. Ktoś kto nie zrobi dobrego show nie ma szans na wygraną, a jeżeli przy tym potrafi śpiewać i się ruszać to jeszcze lepiej.
Watch and see how fun I'm gonna be
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Eurowizja to nie głosowanie na piosenkę, a na państwa (sympatie lub antypatie sąsiedzkie).
To co napisałaś jest niestety prawdziwe. Widać Polska nie ma wielu sojuszników w konkursowej zabawie. I to wychodzi na każdym kroku....
A ponadto, Rosja w tym roku "porwała", no bo sam bóg lodowiska - Pluszczenko - wystąpił, tańcząc do chłamu serwowanego przez niejakiego Dimę...
Rosjanie mają to co chcieli, bo oni zawsze muszą mieś wszystko największe i najlepsze....

Nie oglądam Eurowizji w tym roku ale patrząc na wasze komentarze to faktycznie nie było czego oglądać. Przewinełam mi się przez chwilę chyba finlandia...a zreztą nie pamiętam, ci metalowcy.....koszmar
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Rosjanie byli komiczni, stali na jakis 3 metrach kwadratowych niby lodowiska, 3 chlopow ledwo miescilo sie na tym skrawku przestrzeni, jeden z nich miotal sie udajac ze gra na skrzypcach, gdy wcale na nich nie gral, Dima "przezywal" a na okolo nich w koleczko jezdzil spazmatyczny Plushenko ;]

a wygrali dzieki bitom Timbalanda, ktore zreszta jakos gryzly sie z linia melodyczna samego utworu.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Rosjanie byli komiczni, stali na jakis 3 metrach kwadratowych niby lodowiska, 3 chlopow ledwo miescilo sie na tym skrawku przestrzeni, jeden z nich miotal sie udajac ze gra na skrzypcach, gdy wcale na nich nie gral, Dima "przezywal" a na okolo nich w koleczko jezdzil spazmatyczny Plushenko ;]
No to nieźle... Przepraszam że tak mówię ale oni mają więcej szczęścia niż rozumu.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

nie no na tle innych to norma...byli lepsi agenci jak Hiszpania czy wczesniej wspomniany przeze mnie Azerbejdzan ;-)

to sie oglada jak taki zjazd cudakow z calej Europy.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Awatar użytkownika
whatever_

Post autor: whatever_ »

ja mimo wszystko liczyłam na wysokie miejsce, no ale cóz nie wyszło :-/
śmieję się bo w sumie dobrze, że nie wygraliśmy jeszcze Putin by w nas te swoje rakiety skierował i wtedy by było :mlotek:
Obrazek
Jako

Post autor: Jako »

Po pierwsze, zauważyliście, że to głosowanie to było takie polityczne terytorialne...Nawet ten polski komentator sam zaczął wyprzedzac osoby podające głosy:)

Najlepsze jest to,że jedyne głosy otrzymaliśmy od Irlandii i UK...tam gdzie polaków jest najwięcej ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Liberian Girl pisze:A propo cudaków
http://pl.youtube.com/watch?v=NBOnDcmck ... re=related
UK z 2007 :smiech:
Lałam z tego rok temu :smiech:

Eurowizja 2007 nie była jeszcze taka zła - według mnie najlepsza była Ukraina :smiech: A zaraz za nimi Bułgaria ;-)
[*]
kostka

Post autor: kostka »

malakonserwa pisze:że Eurowizja to nie głosowanie na piosenkę, a na państwa (sympatie lub antypatie sąsiedzkie).
Zgadzam się. I tu wyszło to, że [prawie] nikt nas w Europie nie lubi.
Awatar użytkownika
whatever_

Post autor: whatever_ »

acha i moim zdaniem to jest najgorsze wykonanie z historii :P pamietam jak to jeszcze ogladalam w TV w 2006 roku :
http://pl.youtube.com/watch?v=6w8DJgrLt1E
:smiech:
polecam szczegolnie od 55 sekundy ;D
Obrazek
ODPOWIEDZ