Depeche Mode

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Moim zdaniem, Depeche Mode to jedna z najlepszych grup wszech czasów. Istnieją na rynku muzycznym już 28 lat, a t naprawdę ogromny sukces i dowód na ich wielkość!

Mam wrażenie, że podczas słuchania ich rewelacyjnej muzyki wpadam w jakąś ekstazę, z której nie chcę (nie potrafię) wyjść.

Zespół poznałam dopiero kilka lat temu, w roku 2001, przy okazji wydania albumu "Exciter". Gdy na liście przebojów zobaczyłam teledysk do utworu "Dream On" nie spodobał mi się.
Depeche Mode, kto to w ogóle jest? Ludzie się zachwycają, a to nic rewelacyjnego - myślałam.
Potem usłyszałam piosenkę "Freelove" i zakochałam się w niej.
Moje zainteresowanie zespołem stopniowo rosło.
Początkowo, jedynie etap "Excitera", a jakiś czas później, gdy usłyszałam utwór "Enjoy The Silence" oszalałam na ich punkcie. Nie za sprawą tej piosenki, która nic dodać nic ująć jest rewelacyjna, ale okazało się, że ja ich znam. Przecież jako dziecko często słyszałam w radiu, czy u taty właśnie tą piosenkę.
To było coś niesamowitego!

Generalnie całe moje życie to muzyka. Co chwila odkrywam coś „nowego”, co tak naprawdę jest „stare” i to doskonale znam.

Szybko zaopatrzyłam się w kilkanaście utworów z ich dyskografii i zaczęło się. Potem kolejne utwory, kolejne albumy i już nie mogę z tego wyjść. A bardzo dużo z tego znam, wychowywałam się na tym.
To jest niesamowite!!!

Muzyka muzyką, ale uważam, że zespół nie byłby tak świetny, gdyby nie genialny i charyzmatyczny głos Dave’a Gahan’a. Nie ważne czy śpiewa w grupie, czy solo, jest rewelacyjny!

Kilka lat temu „Depesze” dali koncert w katowickim Spodku i ze względu na ogromne zainteresowanie, zgodzili się zagrać dodatkowo w Warszawie. Ja oczywiście ze względu na fakt (tak się moim rodzicom zdawało :P) mojego młodego wieku nie poszłam i bardzo żałuję do dziś. :surrender:

Moim utworem nr. 1 jest "Never Let Me Down Again" , ale nie jest tak, że innych utworów nie doceniam. Dla mnie 90% ich twórczości to same hity i wszystkie ubóstwiam. Z wyjątkiem
„I Just Can’t Get Enough”, do którego nie potrafię się przekonać. Wydaje mi się nieco groteskowy, nie tak mocny jak ich współczesne, ale wiecie to moje subiektywne odczucie i nie chcę ich tutaj zbyt surowo oceniać, bo to w końcu jeden z ich pierwszych singli, a każdy artysta musi jakoś zacząć. ;-)

Pozdrawiam wszystkich depeszowców !
Obrazek
Awatar użytkownika
Sandroula
Lokalizacja: Body in Poland , Soul in Greece , Heart with ... ? :D

Post autor: Sandroula »

Erna Shorter pisze:Moim zdaniem, Depeche Mode to jedna z najlepszych grup wszech czasów. Istnieją na rynku muzycznym już 28 lat, a t naprawdę ogromny sukces i dowód na ich wielkość!

Mam wrażenie, że podczas słuchania ich rewelacyjnej muzyki wpadam w jakąś ekstazę, z której nie chcę (nie potrafię) wyjść.

Zespół poznałam dopiero kilka lat temu, w roku 2001, przy okazji wydania albumu "Exciter". Gdy na liście przebojów zobaczyłam teledysk do utworu "Dream On" nie spodobał mi się.
Depeche Mode, kto to w ogóle jest? Ludzie się zachwycają, a to nic rewelacyjnego - myślałam.
Potem usłyszałam piosenkę "Freelove" i zakochałam się w niej.
Moje zainteresowanie zespołem stopniowo rosło.
Początkowo, jedynie etap "Excitera", a jakiś czas później, gdy usłyszałam utwór "Enjoy The Silence" oszalałam na ich punkcie. Nie za sprawą tej piosenki, która nic dodać nic ująć jest rewelacyjna, ale okazało się, że ja ich znam. Przecież jako dziecko często słyszałam w radiu, czy u taty właśnie tą piosenkę.
To było coś niesamowitego!

Generalnie całe moje życie to muzyka. Co chwila odkrywam coś „nowego”, co tak naprawdę jest „stare” i to doskonale znam.

Szybko zaopatrzyłam się w kilkanaście utworów z ich dyskografii i zaczęło się. Potem kolejne utwory, kolejne albumy i już nie mogę z tego wyjść. A bardzo dużo z tego znam, wychowywałam się na tym.
To jest niesamowite!!!

Muzyka muzyką, ale uważam, że zespół nie byłby tak świetny, gdyby nie genialny i charyzmatyczny głos Dave’a Gahan’a. Nie ważne czy śpiewa w grupie, czy solo, jest rewelacyjny!

Kilka lat temu „Depesze” dali koncert w katowickim Spodku i ze względu na ogromne zainteresowanie, zgodzili się zagrać dodatkowo w Warszawie. Ja oczywiście ze względu na fakt (tak się moim rodzicom zdawało :P) mojego młodego wieku nie poszłam i bardzo żałuję do dziś. :surrender:

Moim utworem nr. 1 jest "Never Let Me Down Again" , ale nie jest tak, że innych utworów nie doceniam. Dla mnie 90% ich twórczości to same hity i wszystkie ubóstwiam. Z wyjątkiem
„I Just Can’t Get Enough”, do którego nie potrafię się przekonać. Wydaje mi się nieco groteskowy, nie tak mocny jak ich współczesne, ale wiecie to moje subiektywne odczucie i nie chcę ich tutaj zbyt surowo oceniać, bo to w końcu jeden z ich pierwszych singli, a każdy artysta musi jakoś zacząć. ;-)

Pozdrawiam wszystkich depeszowców !
Ahh strasznie miło jest słyszeć takie słowa !! Ja też kiedy na serio zaczelam sluchać DM to po prostu sie w nich zakochalam ! i nie mogę powiedzieć , że jestem depeszem bo nim nie jestem i domyślam się ze być nie będe .... ale oddanym fanem napewno ! :) Depeche Mode - najlepszy zespol na świecie ! ... Strasznie ciesze sie ze nagrywaja nowa plyte... kto wie moze bedzie jakis koncert w Polsce w przyszlym roku ? OBY !!
Pozdrawiam
O Kosmos Einai Sta Matia Mou
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Może ktoś z Was wie, jaki jest tytuł piosenki, której w teledysku poruszają się w zwolnionym tempie i (samochód, wypadek...coś mi tam świta, ale nie wiem czy dobrze pamiętam) na tle ciemnego monokoloru jest krwista czerwień obcisłych sukienek dwóch tańczących pań...chciałabym sobie bardzo przypomnieć tę piosenkę... Ale pamięć odmawia mi posłuszeństwa, jaki jest jej tytuł glupija
Pomoże mi ktoś ze znawców DM? japrosic
Z góry dzięki!
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Sandroula

troche trudno bedzie bo nie pamietam wszystkich ich teledyskow bo maja ich nagranych az 54 :P . Ale jak cos znajde i to będzie to to wtedy napisze posta :P
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Sandroula pisze:wszystkich ich teledyskow bo maja ich nagranych az 54
Już znalazłam! Nakierowała mnie wiki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teledyski_Depeche_Mode
Chodziło mi o "Only When I Lose Myself"
krwista czerwień obcisłych sukienek dwóch tańczących pań -> no i jednak pamięć figla mi splotła, co do tego opisu. :wariat:
Świetny kawałek...zresztą jak większość utworów DM i lidera ;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Sandroula

cicha pisze:
Sandroula pisze:wszystkich ich teledyskow bo maja ich nagranych az 54
Już znalazłam! Nakierowała mnie wiki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teledyski_Depeche_Mode
Chodziło mi o "Only When I Lose Myself"
krwista czerwień obcisłych sukienek dwóch tańczących pań -> no i jednak pamięć figla mi splotła, co do tego opisu. :wariat:
Świetny kawałek...zresztą jak większość utworów DM i lidera ;)

hehehehe kawalek o liderze i o tym jak dawno temu cpal .. i to niezle cpal... :D
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Koncert Depeche Mode, sobota, 23 maja, 2009 ,Stadion Gwardii w Warszawie.

Jeden z najznakomitszych zespołów w historii muzyki - Depeche Mode (Dave Gahan, Martin Gore i Andy Fletcher) ogłasza europejską część trasy koncertowej Tour of the Universe 2009. W ramach trasy zespół odwiedzi także Polskę - Depeche Mode wystąpi 23 maja na warszawskim Stadionie Gwardii.

Obecnie zespół przebywa w Nowym Jorku, gdzie pracuje nad nowym albumem, którego premiera planowana jest na kwiecień 2009.
Niezwykle oczekiwana płyta Depeche Mode, kontynuatorka "Playing The Angel", będzie 11 krążkiem w 28-letniej karierze zespołu, o wielkości której świadczy m.in. doskonała sprzedaż albumów – ponad 75 milionów egzemplarzy.

Jedna z największych i najbardziej spektakularnych tras koncertowych Tour of the Universe 2009 będzie bez wątpienia muzycznym wydarzeniem roku. Zespół wystąpi dla ponad miliona trzystu tysięcy fanów. Będzie to pierwsza trasa zespołu po zagranej w 2006 roku Touring the Angel. Przypomnijmy, że Touring The Angel ustaliła nowy europejski rekord sprzedaży, osiągając, łącznie na 87 koncertów, sprzedaż miliona ośmiuset tysięcy biletów.

Kto się wybiera?

Naprawdę warto! :happy:
Obrazek
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

Gdybym nie miała lat czternastu,
to już bym rezerwowała.
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

A ja mam w ramach prezentu mikołajkowego xD
uwielbiam Depeche Mode i chętnie się wybiorę.
do zobaczenia na koncercie.! ;-)
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Mandey

Post autor: Mandey »

Na kwiecień planowane jest wydanie nowej płyty "Sounds Of The Universe".
Szerzej na temat albumu >>> tutaj.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Mandey

Post autor: Mandey »

Pojawił się videoklip to singla Wrong, który będzie promował nowy album.
>>> Zobacz

Za nic do mnie to brzmienie nie przemawia. Ale to tylko singiel, zobaczymy jaka będzie cała płyta...
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Maverick

Post autor: Maverick »

Może jadący do tyłu samochód ze śpiącą w środku postacią symbolizuje przespanie kilku ostatnich lat i uwstecznianie się zespołu? :knuje:

Bardzo śmiała autokrytyka. Jestem pod wrażeniem. A na końcu... ajne klajne katastrofa.

Straszna grafomania audiowizualna :/
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

I to ma być to samo Depeche Mode?? Nie dla mnie ta piosenka...
Obrazek
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Jacksomanka pisze:A ja mam w ramach prezentu mikołajkowego xD
uwielbiam Depeche Mode i chętnie się wybiorę.
do zobaczenia na koncercie.! ;-)
Może się spotkamy?
Ja się wybieram z tatą który mi pozwolił kupić bilety jak był pijany :diabel2:
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Dobra taktyka ;-) ojcowie wtedy są bardziej ulegli. xD
Obrazek
ODPOWIEDZ