Wszystko co godne polecenia

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Fanko MJ wiedziałam,że o tym tu napiszesz.
Wiem jak bardzo lubisz i cenisz Queen! ;-) Ja też uważam Freddiego Mercurego za wspaniałego wokalistę, a zespól Queen to klasyka. Cudo!

Jednak ostatnimi czasy w moich głośnikach dość często brzmi Phil Collins, zespół Genesis, George Michael i Prince.

Za to przedwczoraj słuchałam czegoś zupełnie innego. Upajałam sie muzyką Franka Sinatry. Jest idealna na zimowe wieczory, do tego najlepiej lampka winka, wykwintne czekoladki, choinka i przepis na udany wieczór gotowy.
Kiedy słucham jego głosu, mam dreszcze i marzęObrazek:

"Ive got you under my skin
Ive got you deep in the heart of me
So deep in my heart, that youre really a part of me
Ive got you under my skin."
Obrazek
Awatar użytkownika
kickuś

Post autor: kickuś »

kickuś pisze:Common /polecam z klipami/

'I used to love H.E.R.'
http://pl.youtube.com/watch?v=Y12YgEIFcAY

'Testify'
http://pl.youtube.com/watch?v=z2PwHAotOoc
to ja uzasadnię wstecz hehe, do obydwu utworów są fenomenalne klipy (jeden nawet mini filmik heh), są świetnie opowiedziane, wprowadzają w klimat, i zwieńczone są rewelacyjnymi puentami, o:)
Shamon!
Obrazek
please give some T.L.C. to the P.Y.T.s!
Awatar użytkownika
yukiko

Post autor: yukiko »

Erna Shorter pisze:Upajałam sie muzyką Franka Sinatry. Jest idealna na zimowe wieczory, do tego najlepiej lampka winka, wykwintne czekoladki, choinka i przepis na udany wieczór gotowy.
Kiedy słucham jego głosu, mam dreszcze i marzę
oo taaaaaaak, ten mężczyzna o doskonałym głosie pieści moje receptory słuchowe ^^ już od dawna... tak jak napisałaś, upajająca muzyka... mmm ten jazzowy rytm... kocham oldies ...
pokochałam go odrazu jak pierwszy raz obejrzałam "Świat według Bundych", czyli .... baaardzo dawno temu..;p

a żeby nie było już takiego offtopu... to własnie slucham:

misfits - devilock

któz nie słyszał o tym, myślę, że kultowym, zespole? prekursorzy horror punku. na ich muzyce wiele dzisiejszych zespołów sie wzoruje...
poza tym, zespół ma miłą nazwę i chociaż w ogóle nie powinien, to kojarzy mi się z filmem "The Misfits" w którym zagrała Marilyn Monroe... ups znowu offtop... hihih.

dobranoc
Obrazek
Milla

Post autor: Milla »

cudowna piosenka która doprowadza do łez to Turn Around - Bonnie Tyler....wpada w uszko ;-) chciąłoby sie przy nie wtulic w brzusio ukochanego
i utopić siebie i jego we łzach....nie znam dokładnie znaczenia słów., ale sam podkład, glos ładny....i melodia ....slicna ;-)
Milla

Post autor: Milla »

a i serial na jaki warto zamienić wiele innych głupawych filmików to brzydula betty:D hehe .....świetny
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

Polecam Gmail i Google Maps na telefon.
Więcej informacji http://www.google.pl/mobile/ . Aby od razu pobrać, należy wejść na tą stronę z przeglądarki telefonu. Świetna rzecz. Właśnie patrzę na moją ulicę z satelity w telefonie w Google Maps :]. Całkowicie za darmo.
Kocham Google :love: .
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
Secret Man

Post autor: Secret Man »

--
Ostatnio zmieniony czw, 06 wrz 2012, 17:39 przez Secret Man, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

Hmm, sama nie wiem. Pewnie masz rację. Mi chodziło o to, że całkowicie za darmo są te programy, bo za nie się nie płaci. Ale wiesz, ja nie płacę rachunków, więc mi to wisi :D.
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Akurat słucham na zmianę dwóch moich evergreenów: "Heart Of Stone" wyk. Dave Stewart http://www.youtube.com/watch?v=sBaKMpxw ... re=related
i "Whole Lotta Love" Led Zeppelin http://www.youtube.com/watch?v=u-CEmIqhqk4 .Jest jeszcze wersja, która nagrali z Pink Floydami. Można też posłuchać- więcej efektów dźwiekowych.
Stewart to brzydsza połowa Eurythmics.A ten genialny wyprzedzajacy epoke kawałek 'cepelinów' Amerykanie puszczali w dżungli Wietnamczykom na postrach. Muzyka łagodzi obyczaje (?)
Awatar użytkownika
Mistiness

Post autor: Mistiness »

The Dresden Dolls~ Missed Me.

http://www.youtube.com/watch?v=BpeWHPtviFQ

TDD, jest jednym z moich ulubionych zespołów. Ich muzyka ma niewiele wspólnego z Michaelem, mimo tego- zapewniam, że ich twórczość jest godna uwagi. Grają rocka alternatywnego, sami często określają się, jako 'punk kabaretowy'. Wspaniały głos Amandy, czarujące pianino, i magiczna oprawa, sprawia, że każda ich piosenka wbija w fotel. Bynajmniej mnie.
Jeśli chodzi o sam utwór, za każdym razem [gdy go słucham] dostaję gęsiej skórki, i to wcale nie dlatego, że jest on przepełniony słowami 'fuck me' ;))

[zachęcam do wysłuchania 'Missed Me', jak i inny utworów.]

.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Obrazek

KRÓLOWA NOCY

Oszałamiający recital Janusza Radka - "człowieka orkiestry" obdarzonego zabójczym kontratenorem i doskonałym pudłem rezonansowym w postaci paszczy. Królowa Nocy to zbudowana z songów opowieść o zaskakujących wcieleniach bywalca nocnych barów i ekscentrycznego badacza kobiecej natury - Sandora Vessanyi. Znajdziemy tutaj siedemnaście utworów w których Janusz Radek wciela się w postaci: wampów, szansonistek, zabójców i namiętnych kochanków, a wszystko m.in. w oparciu o piosenki Bjork, Tiger Lillies, Niny Hagen, Lou Reeda, Violetty Villas, Edith Piaf, Kory i zespołu Omega. Królowa nocy to bezkompromisowe połączenie rockowej siły, liryzmu piosenki aktorskiej, muzycznej parodii.

Znacie? Genialny recital genialnie śpiewającego aktora!
Właściwie mogłabym o tym napisać w wątku "wszystko co godne polecenia" , a niebawem także w... "ostatnio zakupione płyty" :]
Strrrrasznie mi się spodobało i muszę "coś" z tym zrobić, żeby zagłuszyć wyrzuty sumienia ;-)

Tutaj jeszcze stronka, gdyby kogoś zainteresowało :)
Polecam gorąco!
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

Jimi Hendrix - All Along The Watchtower

Bardzo zadziwił mnie fakt, że to Bob Dylan jest twórcą utworu, a Jimi ją scoverował. Do niedawna żyłam w przekonaniu, że to Jimi jest autorem tego kawałka. ;-)

Wersja "All Along the Watchtower" gitarzysty Jimiego Hendriksa zdaniem niektórych przerosła wersję samego Dylana. Hendrix usłyszał utwór tuż przed przybyciem na przyjęcie u Dave'a Masona, członka zespołu Traffic. Tej samej nocy, Mason i Hendrix w obecności Briana Jonesa nagrali swoją wersję "Watchtower". Wykonanie Hendrixa miało z wykonaniem Dylana niewiele wspólnego, podczas gdy oryginał był cichy, wersja Hendrixa jest bardziej żywa; w miejscu oryginalnej harmonijki ustnej pojawiła się gitara elektryczna. "All Along The Watchtower" Hendrixa pojawiło się na albumie Electric Ladyland w 1968 r. Jako singiel, utwór natychmiast stał się przebojem - jako jedyny utwór Hendrixa trafił na listę Top 40. Wielu twierdziło, że Hendrix sam go napisał, tak bardzo różnił się od wersji Dylana.
"All Along the Watchtower" w wykonaniu Hendrixa można usłyszeć w filmie Withnail i ja (1986), Forrest Gump (1994)oraz A Bronx Tale (1993).
Utwór wykonywali również: U2, Eric Clapton, Lenny Kravitz.
/Wikipedia/

http://www.youtube.com/watch?v=8aUDVpHxw9c

Wersja live:
http://www.youtube.com/watch?v=1n7EEcv5bIw
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Krecik pisze:uf.. narazie tyle, miłego słuchania 80s
Ja tam przesłuchałam! Cudowne! :)

No to może teraz coś ode mnie, choć niekoniecznie 80-tkowego. ;)

Universe+Mirosław Breguła - Niby bracia
Universe+Mirosław Breguła - Hej Panie B!
Shout - Jeśli chcesz
Ziyo - Wyspy
Ziyo - Magiczne słowa

Skid Row - Wasted Time
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Drugi singiel Dave'a Gahana, ze świetnej płyty Hourglass, porównywalnej z Playing The Angel macieżystej formacji.
Gahan niedawno w USA wydał album z remixami do tej płyty.

Obrazek
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
ODPOWIEDZ