Euro 2012 i polityka

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Jessi

Post autor: Jessi »

do Archi: ja nie Kingoosia, tylko jessi - glupija

cwiczylam ponad pol roku ;-)
editt pisze: Mnie osobiście bardzo podoba się twarda postawa naszego rządu, jeśli idzie o sprawę aborcji, eutanazji.
hmmm... no nie wiem czy Pani kaczynska tak twardo za tym stala... co prawda nie nalezy do rzadu, ale jest zona prezydenta, a to tez zobowiazuje do czegos, do propagowania slusznych pogladow, prawda?
editt pisze:Myślę,że żyjemy w jednym ze zdrowszych państw, gdzie ta normalnośc jeszcze nie została zepsuta.
sory, ale z tym sie nie moge zgodzic...;/ jaka normalnosc?? gdy paytrze na to co sie dzieje w naszym panstwie, zygac mi sie chce :-/

<nawet kwestia chocby MS w pilce noznej w 2012... minelo ponad 3 miesiace, a my nie zrobilismy praktycznie NIC! jak tak dalej pojdzie, i nasz "kochany" rzad ni podejmie potrzebnych ustaw, beddziemy mogli pozegnac sie z organizacja tych mistrzostw i z szansa rozwoju jaka daja>.
Kingoosia pisze:Wtedy już gnałam ile sił w nogach, a najlepsze było to, że miałam buty na obcasach, siatkę i torbę w rękach i dość ciasną spódnicę.
kazdy ma prawo ubierac sie jak chce, i ma do tego prawo, ale innym moze sie nie podobac nasz stroj <walic ich> ale np. Twoj wyglad mogl sprawic, ze doszlo do takiej sytuacji....
verter pisze:Możecie uznać, że jestem zadeklarowanym konserwatystą ale intryguje a jednocześnie martwi mnie, sprawa seksualności człowieka, która została podniesiona do rangi czynności tak normalnych jak jedzenie czy picie.
Jako młoda osoba mogłem obserwować zachowanie nie tylko swoich rówieśników ale i młodszych ode mnie ludzi. Stwierdziłem ze zgrozą, że słowo "kocham" nie tylko straciło na znaczeniu ale stało się też pretekstem do podejmowania współżycia. Obecna kultura promuje takie zachowania. (...)

Tak wiem, jestem staroświecki ale czy tak intymna strefa człowieka jaką jest seks nie powinna być zarezerwowana dla tej jedynej/tego jedynego?
Każdego dnia utwierdzam się w przekonaniu, że żyje w świecie, w którym jest więcej zła niż dobra. Czy to już koniec moralności? Pewnie nie, bo w ciągu kilku najbliższych lat, zaobserwujemy jej stopniowe staczanie się... Jednak według moich przekonań, ona już upadła i teraz spada coraz niżej.
AD1.
mnie bardziej martwi sprawa seksualnosci czlowieka... chocby dletego, ze mlode osoby zachodza w ciaze... mam kolezanke w klasie, ktora w maju urodzila dzidziusia. co prawda jestem pelna podiwu za determinacje, za to ze poradzila sobie ze szkola, i ogolnie.. wiem tez ze dziecko jest blogoslawienstwem i trzeba je wychowac jak najlepiej... ale moim zdaniem, dziecko nie powinno rodzic dziecka! dla dziewczyny 18 letniej jest to za wczesnie! moja siostra (26l) rowniez niedawno urodzila dzidziusia, i choc ma dobra prace, wlasne mieszkanie i meza, to bylo jej STRASZNIE ciezko! poniewaz jest to calkowite swiecenie sie drugiej osobie, powtarzam CALKOWITE!

AD2.
wcale nie jeses staroswiecki, po prostu myslisz jak "porzadny chlopak" i bardzo dobrze, bo niewielu jest takich. a jesli chcesz widziec wiecej dobra na tym swiecie, sam rozdawaj je innym.... ;-) chocby usmiech drugiemu czlowiekowi... moze to takie banalne, ale mimo wsztstko, od nas samych zalezy w jakim srodowisku zyjemy. wiec jesli bedziemy "rozdawac szczescie" innym, wroci do nas z podwojna moca!!:D
JESSi
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Z tym normalnym państwem to chodziło mi nie o sytuację polityczną, ale o to ,że w naszym kraju są jeszcze pewne wartości, których nie ma już w innych państawch. Większośc społeczeństwa nie daje przyzwolenia na aborcję, eutanazję, leglizację związków homoseksualnych, legalizację narkotyków, co jest normalna rzeczą w krajach zachodnich. Nasz kraj jest głęboko zakorzeniony w chrześcijaństwie, które jest widoczne, i może dlatego też jeszcze mentalnośc Polaków nie uległa degradacji w tych sprawach. Oby tak było dalej, bo dzięku temu Polska się nie stoczy pod względem moralności.
Awatar użytkownika
Lilith

Post autor: Lilith »

Nasz kraj jest głęboko zakorzeniony w chrześcijaństwie, które jest widoczne, i może dlatego też jeszcze mentalnośc Polaków nie uległa degradacji w tych sprawach. Oby tak było dalej, bo dzięku temu Polska się nie stoczy pod względem moralności.
Oj stoczy się, stoczy. To tylko kwestia czasu, wymarcia dwóch, może 3 pokoleń...Potem będziemy mieć już tylko "sex, druggs and rock'n'roll"!
"Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit"
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Jessi pisze:
editt pisze:Myślę,że żyjemy w jednym ze zdrowszych państw, gdzie ta normalnośc jeszcze nie została zepsuta.
sory, ale z tym sie nie moge zgodzic...;/ jaka normalnosc?? gdy paytrze na to co sie dzieje w naszym panstwie, zygac mi sie chce :-/

<nawet kwestia chocby MS w pilce noznej w 2012... minelo ponad 3 miesiace, a my nie zrobilismy praktycznie NIC! jak tak dalej pojdzie, i nasz "kochany" rzad ni podejmie potrzebnych ustaw, beddziemy mogli pozegnac sie z organizacja tych mistrzostw i z szansa rozwoju jaka daja>.

W Warszawie(stolicy):
1) Ruszył już remonty torów tramwajowych łączących dwie strony Wisły.
2) Dogadano się z "przedstawicielami" stadionu 10lecia i wszystko ma w najbliższym czasie przeniesione na Targówek(od razu powiem że wcześniej miano ich wyrzucić bez uzgadniania z nimi)
3) Początek 2008 ruszają remonty Kluczowych dworców( Warszawa Wsch i Warszawa Zach)
4) Remontuje się tory kolejowe na odcinku Warszawa- Łódź
Liczne remonty dróg i wiaduktów( np. skrzyżowanie Łopuszańska-Jerozolimskie)

Ja "też" podobnie jak ty znam się na polityce i "wiem" co się w kraju dzieje. W odróżnieniu jednak od ciebie ja staram się obserwować i wyciągać wnioski, a nie powtarzać utarte teksty. Każdy rząd jest zły, tak już jest ale chcąc krytykować trzeba wiedzieć w co uderzyć a nie paplać głupoty nie mając najmniejszego pojęcia o sprawie.
Obrazek
Jessi

nie powiedzialam, ze sie znam na polityce, ale widzi sie i slyszy to i owo :P i mysle, ze zeby zdazyc na czas, powinno byc juz wiecej zrobione.

a remont samych torow, czy budowa nowych ulic to przeciez nie stadiony :smiech:

a pozatym nie powtarzam utartych tesktow, zawsze mam swoje zdanie:P
JESSi
Jessi

a mam swoje zdanie na ten temat, poniewaz ogladalam progam (niestety nie powiem Ci tytulu, bo nie pamietam:p) w ktorym to wlasnie przedstawiali co POLSKA "zrobila" <a raczej czaego nie zrobila> juz w ciagu 3 miesiecy przygotowan do MS w 2012r. przedstawiali taz zarowno plusy i minusy. i wedlug mnie jest do d***

oczywiscie bede trzymala kciuki, zebysmy ze wszystkim zdazyli, ale i tak nutka (a moze i NUTA) pesymizmu we mnie zostanie.

jesli chcialabym przytoczyc Ci jakies konkretne argumenty, musialabym poszukac czegos w necie, ale niestety nie mam na to czasu i checi;p
a jesli sadzisz, ze ogladajac tamten program zapisywalam wszystko na kartke, zeby dobrze zapamietac, to niestety tak nie bylo;p
JESSi
Awatar użytkownika
wapniak72

Post autor: wapniak72 »

Archi pisze:Jeżeli chodzi o wypowiedzi wapniaka, trąci od tego mocno pretensjami a także stereotypami o jakich wspomniała Cicha.
Prosze, szanujmy sie na wzajem, nie wkładaj kolezance do ust słów, których nie powiedziała.

Po drugie
Archi pisze:Świat nie składa się z samych oszustów i przestępców, ale o tym już powiedziała Cicha.
Autentyczne słowa Ani(mam nadzieje ze sie nie pomyliłem :nerwy: ) są marna argumentacja twoich załozen.
cicha pisze:Z trudem uwierzyć, że są nieliczne przypadki, które doszły do wysokiego standardu życia przez swoją uczciwą, legalną pracę w dziedzinie, w której czują się najpewniej, swoim talentem, wiedzą, umiejętnościami i zdolnościami...
Archi pisze:Bardzo chciałbym usłyszeć od tych osób tak drastycznie krytykujących politykę ile mają o niej pojęcia. Co im się tak nie podoba konkretnie a nie takim właśnie ogólnikami.
Może łatwiej byłoby wymienić pozytywne aspekty współczesnej polityki? Jest jedna sprawa która mnie martwi, dlaczego prezydent zwleka z koronacja na monarche. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Odebrałem te słowa jako ironię. Takich przypadków jest całe mnóstwo, jedni się wybili bardziej inni mniej, oczywiście część się stoczyła.

Może łatwiej byłoby wymienić pozytywne aspekty współczesnej polityki? Jest jedna sprawa która mnie martwi, dlaczego prezydent zwleka z koronacja na monarche. ;)
Daruj, ale na takim poziomie nie zamierzam dyskutować. Mam wrażenie, że wyśmiewasz się z czegoś o czym masz niewielkie pojęcie. Wnioskuję to po ogólnikach jakimi operujesz i utarte teksty wobec panujących.

W tym miejscu chciałem zaznaczyć, że wcale ich nie bronię naszego rządu. Jednak ostatnimi czasy nauczyłem się formułować konkretnie zarzuty, zwłaszcza wobec władzy. Przy tym zauważyłem, że wielu jest krytyków. Szkoda że tak mało z nich ma JAKIEKOLWIEK pojęcie o temacie.
Obrazek
Awatar użytkownika
wapniak72

Archi pisze: Wnioskuję to po ogólnikach jakimi operujesz i utarte teksty wobec panujących.
Czasem fantazja nas ponosi. Gdzie sa te utarte teksty na temat panujacych??? :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

wapniak72 pisze:Może łatwiej byłoby wymienić pozytywne aspekty współczesnej polityki? Jest jedna sprawa która mnie martwi, dlaczego prezydent zwleka z koronacja na monarche. ;)
Jessi pisze:jaka normalnosc?? gdy paytrze na to co sie dzieje w naszym panstwie, zygac mi sie chce e
Właśnie tu!
Obrazek
Awatar użytkownika
wapniak72

Archi pisze:wyzej
Faktycznie cała mas utartych tekstów.:) Polityke pozostawmy ludziom bez wyobrazni.;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Człowieku masz ponad 30 lat!!

Zachowujesz się jak smarkacz udający, że to co dzieje się w państwie cię nie dotyczy. To, że się na tym nie znasz to nie powód żeby mówić, że ci którym los państwa nie jest zupełnie obojetny sa ludzmi bez wyobraźni.

Pisząc takie rzeczy strzelasz sobie samobója.

Czym się chwalisz?

Z ludźmi myślącymi i wyrażającymi się w taki sposób nie zamierzam dyskutować. Jest to poniżej mojej godności.
Obrazek
Awatar użytkownika
wapniak72

Archi pisze:Człowieku masz ponad 30 lat!!
Dokładnie 18;)
Archi pisze:reszta
Wydaje mi się, ze nadmiernie interpretujesz moje słowa, nie umiesz znaleść odpowiedniej argumentacji, więc dopasowujesz moją skromna persone do przygotowanego przez siebie scenariuszu, obsadzasz mnie w wymyslonej przez siebie roli i przypisujesz mi cechy ktorych nie posiadam. Ludzie często wypowiadając się na rózne tematy posługują się drobnymi kłamstewkami (potrafia wymyslac nieistniejące statystyki, badz swiadomie lub nie przeinacza zaszłyszane fakty), osoby nie znające danego teamtu poddają się magi rozmówcy, z boku zaś efekt wyglada conajwyzej komicznie.
MJowitek pisze:Słuchaj, niemal każdy Twój post mnie drażni. [..]Gdybym mogła, dałabym Ci za tą wypowiedź ostrzeżenie.
To twoje zdanie, moje słowa nie są obrazliwe, a doza krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziła, nie kazdy musi byc SUPER miłym uzytkownikiem forum, pisanie ludziom to co chca usłyszec wydaje mi sie obłudne. Moralność ludzka? często jest tak ze ludzie mówia innym co o nich myślą, szkoda że za plecami...
Obrazek
Jessi

wiesz co Archi, nie pisze konkretow, bo konkrety widac codziennie w telewizji, na roznych kanalach, w internecie(!) [wiec poczytaj sobie o nich!]
ale widac wyraznie "te konkrety" w londynie, gdzie sie obecnie znajduje. moze nie zdajesz sobie sprawy, ale tu jest tylu Polakow, ze Ci sie w glowie nie zmiesci. a dlazego jest ich tu AZ tylu, no dlaczego? bo nie moga zarobic "normalnych" pieniedzy we wlasnym panstwie! I wyobraz sobie, ze rozmawailam z Wieloma Polakami, bo powtarzam jest ich tu mnostwo, i zadem nie wyrazil sie pozytywnie o naszym panswie, rzadzie. wiec to chyba tez o czyms swiadczy, prawda?
jesli Nasz rzad pracowalby i funkcjonowal normalnie, ludzie nie opuszczaliby wlasnego panstwa i wyrazaliby sie o nim pozytywnie!
JESSi
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Jessi pisze:ale widac wyraznie "te konkrety" w londynie, gdzie sie obecnie znajduje. moze nie zdajesz sobie sprawy, ale tu jest tylu Polakow, ze Ci sie w glowie nie zmiesci. a dlazego jest ich tu AZ tylu, no dlaczego? bo nie moga zarobic "normalnych" pieniedzy we wlasnym panstwie! I wyobraz sobie, ze rozmawailam z Wieloma Polakami, bo powtarzam jest ich tu mnostwo, i zadem nie wyrazil sie pozytywnie o naszym panswie, rzadzie. wiec to chyba tez o czyms swiadczy, prawda?
jesli Nasz rzad pracowalby i funkcjonowal normalnie, ludzie nie opuszczaliby wlasnego panstwa i wyrazaliby sie o nim pozytywnie!
Prawda jest taka, że dzisiejszy rząd odpowiada w 100% za to co poprzednie zrobiły z Polską - szkoda że nikt o tym nie pamięta. Bo kogo obchodzi to że Wałęsa, Tusk i kilku innych gagatków zniszczyli rząd Olszewskiego który dążył do czegoś więcej niż chowania do swojej kieszeni. Kogo obchodzi to co robił A.Kwaśniewski? Przecież wtedy wcale nie było lepiej. Czemu czepiacie się ludzi którzy jako nieliczni w latach 90 sprzeciwiali się ówczesnej władzy bo chcieli postawić na swoim? Bo chcieli przyczynić się do budowania nowej, lepszej Polski? Kogo obchodzi prywatyzacja, sprzedaż spółek za jedną setną ich normalnej ceny tylko po to żeby załatać dziurę w budżecie bo ktoś niewłasciwy do niej łapy pchał? Pomyślcie trochę zanim zaczniecie takie głupoty gadać, to jaką mamy sytuację w Polsce obecnie to tylko i wyłącznie "zasługa" pracy poprzednich rządów.
Zablokowany