STAR WARS

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJPOWER

STAR WARS

Post autor: MJPOWER »

W NOCY ZE ŚRODY NA CZWARTEK PREMIERA NOWEJ CZĘŚCI GWIEZDNYCH WOJEN. KTOŚ JESZCZE CZEKA NA TO WYDARZENIE?
Awatar użytkownika
Kermitek

Re: STAR WARS

Post autor: Kermitek »

MJPOWER pisze:W NOCY ZE ŚRODY NA CZWARTEK PREMIERA NOWEJ CZĘŚCI GWIEZDNYCH WOJEN. KTOŚ JESZCZE CZEKA NA TO WYDARZENIE?
TO TY JESZCZE CZEKASZ ?! BO JA NIE DLA MNIE TO PRZESTAZALA MELODIA ZAWOD PIERWSZA CZESC WIECEJ NA ZADNEJ JUZ NIE BYLAM DLATEGO TEZ NIE LUBIE JAK ROBIA TZW DOKRETKI FILMOW WEZMY SZUMNIE ZAPOWIADANEGO MATRIXA CO ZA KOSZMAR WYSZEDL Z TEGO DLATEGO NIE CHODZE NA ZADNE DOKRETKI BO SA ZWYKLE DO D**y!!! glupija :wariat: :happy: :happy:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

CO WY WIELKIMI LITERAMI PISZECIE?! :-)

Ja tam nie czekam, bo mnie to nie interesuje :/
Awatar użytkownika
Kermitek

Pank pisze:CO WY WIELKIMI LITERAMI PISZECIE?! :-)

Ja tam nie czekam, bo mnie to nie interesuje :/
BO MI SIE CAPS LOCK ZABLOKOWAŁ PALCAMI PRÓBOWALAM WYCIAGNAC I NIE DARADY A SHIFT'U TRZYMAC NIE BEDE DLA TWOJEJ INFORMACJI .
A JAK WYZEJ WSPOMNIALAM TEZ NIE CZEKAM BONIE LUBIE POWTOREK Z ROZRYWKI I ZADNE DOKRETKI MNIE NIE INTERESUJA POZA TYM CHYBA Z TEGO WYROSŁAM
Awatar użytkownika
MJPOWER

Kermitek pisze:
MJPOWER pisze:W NOCY ZE ŚRODY NA CZWARTEK PREMIERA NOWEJ CZĘŚCI GWIEZDNYCH WOJEN. KTOŚ JESZCZE CZEKA NA TO WYDARZENIE?
TO TY JESZCZE CZEKASZ ?! BO JA NIE DLA MNIE TO PRZESTAZALA MELODIA ZAWOD PIERWSZA CZESC WIECEJ NA ZADNEJ JUZ NIE BYLAM DLATEGO TEZ NIE LUBIE JAK ROBIA TZW DOKRETKI FILMOW WEZMY SZUMNIE ZAPOWIADANEGO MATRIXA CO ZA KOSZMAR WYSZEDL Z TEGO DLATEGO NIE CHODZE NA ZADNE DOKRETKI BO SA ZWYKLE DO D**y!!! glupija :wariat: :happy: :happy:
A ja czekam. Gdy leciała pierwsza część, pracowałem akurat jako kinooperator i fakt, że może spodziewałem się czegoś więcej ale i tak podobało mi się na tyle, by z 50 razy w kinie obejrzeć. W końcu co innego miałem do roboty w robocie?
Po drugiej częśći nie spodziewałem się niczego. Wyszedłem z kina bardzo pozytywnie zaskoczony.
Wczoraj natomiast w Cannes odbyła się światowa premiera części III i nie słyszałem żadnego negetywnego komentarza.
Czekam dalej i to z wielką niecierpliwością
Awatar użytkownika
Kermitek

MJPOWER pisze:
A ja czekam. Gdy leciała pierwsza część, pracowałem akurat jako kinooperator i fakt, że może spodziewałem się czegoś więcej ale i tak podobało mi się na tyle, by z 50 razy w kinie obejrzeć. W końcu co innego miałem do roboty w robocie?
Po drugiej częśći nie spodziewałem się niczego. Wyszedłem z kina bardzo pozytywnie zaskoczony.
Wczoraj natomiast w Cannes odbyła się światowa premiera części III i nie słyszałem żadnego negetywnego komentarza.
MOZE MASZ RACJE MOZE WARTO CZEKAC TYLKO ZE JA JUZ TYLE RAZY SIE ZAWIODŁAM ZE PO PROSTU NIE CHODZE NA ZADNE DOKRETKI.JESTEM NIMI CZASAMI ROZGORYCZONA ZWŁASZCZA DOKRETKA MATRIXA WACHOWSCY ZAWIEDLI CHOCIAZ JEDEN FILM MI SIE PODOBAŁ WE WSZYSTKICH CZESCIACH I ZMUSIL MNIE DO PRZECZYTANIA KSIAZKI TO BYL "WŁADCA PIERSCIENI" MOZE NIE REWELACJA ALE JACKSON PRZYNAMNIEJ NIE ZAWIÓDŁ MNIE.
Awatar użytkownika
MJPOWER

Kermitek pisze:
MJPOWER pisze:
MOZE MASZ RACJE MOZE WARTO CZEKAC TYLKO ZE JA JUZ TYLE RAZY SIE ZAWIODŁAM ZE PO PROSTU NIE CHODZE NA ZADNE DOKRETKI.JESTEM NIMI CZASAMI ROZGORYCZONA ZWŁASZCZA DOKRETKA MATRIXA WACHOWSCY ZAWIEDLI CHOCIAZ JEDEN FILM MI SIE PODOBAŁ WE WSZYSTKICH CZESCIACH I ZMUSIL MNIE DO PRZECZYTANIA KSIAZKI TO BYL "WŁADCA PIERSCIENI" MOZE NIE REWELACJA ALE JACKSON PRZYNAMNIEJ NIE ZAWIÓDŁ MNIE.
No widzisz, a ja przed premierą "Władcy" nasłuchałem się tylu echów i achów, że po obejrzeniu byłem komletnie rozczarowany, zwłaszcza, że treść mógłbym oddać w pięciu zdaniach, że na pozostałe części już się nie siliłem
Awatar użytkownika
Kermitek

MJPOWER pisze: No widzisz, a ja przed premierą "Władcy" nasłuchałem się tylu echów i achów, że po obejrzeniu byłem komletnie rozczarowany, zwłaszcza, że treść mógłbym oddać w pięciu zdaniach, że na pozostałe części już się nie siliłem
No widzia a ja sie takich achow echow nasłuchałam na temat Misssin Imposible 2 [color= darkred]to dopiero było kompletne rozczarowanie![/color]
No nareszcze wyciaglam ten przeklety caps lock glupija glupija glupija
A przy okazji skoro tak polecasz ten filmik to zmusze sie i go obejrze tylko jak bedzie klapa to poleca jasne gromy Odrazu to mówie ;-) ;-)
Awatar użytkownika
MJPOWER

Kermitek pisze:
MJPOWER pisze: No widzisz, a ja przed premierą "Władcy" nasłuchałem się tylu echów i achów, że po obejrzeniu byłem komletnie rozczarowany, zwłaszcza, że treść mógłbym oddać w pięciu zdaniach, że na pozostałe części już się nie siliłem
No widzia a ja sie takich achow echow nasłuchałam na temat Misssin Imposible 2 [color= darkred]to dopiero było kompletne rozczarowanie![/color]
No nareszcze wyciaglam ten przeklety caps lock glupija glupija glupija
A przy okazji skoro tak polecasz ten filmik to zmusze sie i go obejrze tylko jak bedzie klapa to poleca jasne gromy Odrazu to mówie ;-) ;-)
MI:2... rozczarowanie mogło być, jednak napewno nie rozczarowywała ta pani która tam występowała.
A co do zadowolenia z seansu Gwiezdnych wojen, to jestem raczej spokojny. Sugeruję wcześniej wypożyczyć i obejrzeć część II. Mimo, że ten film powinno się oglądać w kinie, to jednak warto obejrzeć, żeby potem być w temacie podczas części III.
Awatar użytkownika
Kermitek

Dziekuje za sugestie Moj staruszek wtedy tez powinnien byc zadowolony Bo jak znam zycie to jego ulubiony film zwłaszcza czesc 4-6.Ja te serie juz nazywam dyzurnym ruchu .Zwykle jak moje starsze toto nie znajdzie nic dla siebie to mam gwarancje ze ogladam gwiezdne wojny czesc 4,5 lub 6, co doprowadza mnie troche do frustracji bo jak mozna wkólko to ogladac znajac juz dialogi na pamiec co w tym jest zabawnego?! mozesz mi wyjasnic bo ja tego jakos nie pojmuje.Rozumie obejrzec go dwa trzy razy w okresie nie wiem 5 lat ale tak?!To trzeba byc chyba szalencem glupija glupija glupija :wariat:
Awatar użytkownika
MJPOWER

Kermitek pisze:To trzeba byc chyba szalencem glupija glupija glupija :wariat:
Nie, trzeba mieć tylko czas. Te filmy to klasyka kina. Tak zwane evergreeny( podobnie jak np Biilie Jean można słuchać ciągle).
Awatar użytkownika
Kermitek

MJPOWER pisze:
Nie, trzeba mieć tylko czas. Te filmy to klasyka kina. Tak zwane evergreeny( podobnie jak np Biilie Jean można słuchać ciągle).
Wiem ze klasyka .Nie zrozum mnie zle lubie fantastyke zwłaszcza w kinie i do kina rzeczywiscie uwazam ze powinno sie isc po to aby sie bawic a nie jak nasi twórcy filmowi czasami mysla aby kino było ambitne. Jednakze powiem tak " co za duzo to niezdrowo" i w przypatku mojego starszego to przysłowie chyba powinno miec zastosowanie. ;-) :rocky:
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

MJPOWER pisze: Sugeruję wcześniej wypożyczyć i obejrzeć część II. Mimo, że ten film powinno się oglądać w kinie, to jednak warto obejrzeć, żeby potem być w temacie podczas części III.
Ja to bym musiał wypożyczyć wszystkie części STAR WARS bo kompletnie nie jestem w temacie. Trylogię oglądałem jeszcze w latach 80tych a z tych nowych to tylko pierwszą część, na pół gwizdka. Choć generalnie filmów oglądam sporo to jakoś nie moge sie przemóc do tych wszystkich sag ,tasiemców. Im większa histeria wokół jakiegoś tytułu tym trudniej mi się za niego zabrać. Władce Pirścieni widziałem tylko pierwszą część bo w tv niedawno leciała, Potera żadnego, nie mówiąc już o Matrixie, którego ciągle obiecuję sobie obejrzeć.
Awatar użytkownika
MJPOWER

Willy pisze:Władce Pirścieni widziałem tylko pierwszą część bo w tv niedawno leciała, Potera żadnego, nie mówiąc już o Matrixie, którego ciągle obiecuję sobie obejrzeć.
Zdecydowałem się ostatnio zaliczyć Matrix night w jednym z kin. Start był o północy. Wpadłem tak z 8 minut spóźniony i pytam, gdzie są wolne miejsca a facet mi mówi, że na małej sali już nie ma wcale a na dużej jeszcze tylko w dwóch pierwszych rzędach!!!!!
No i tak spędziłem całą noc z Matrixem walcząc okropnie ze snem. Co do obejrzanych treści, nie mam nic do powiedzenia.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

MJPOWER pisze:

No proszę, niby nie o Michaelu a jednak... :knuje:
Ja tak odnośnie tego Billie Jean się wtrące. Wiem, że to już niewątpliwie klasyka, ale w moim przypadku jest tak, że im większy hicior Jacksona, tym rzadziej go słucham, wolę odkopywać perełki. Nie wiem, może tylko ja jestem takim "wywrotowcem", ale jeśli chodzi o nagrania typu Billie Jean, Thriller, Beat it, Bad, Black or white, Remember the time, Scream itp. czuję wyraźny przesyt. Jeszcze z teledyskami, czy na zlocie w Łodzi to jak Cię mogę, ale nie wyobrażam sobie, żebym miała to na wieży w pokoju puścić. Po prostu bleee (i to wcale nie dlatego, że mi się nie podoba, po prostu mam dość)
Nawet słuchając Vince'a zazwyczaj opuszczam You rock my world (już zdecydowanie wolę singlową wersję a capella)
Myślę, że tak jest ze wszystkim (muzyką, filmami etc.)
Po prostu: Co za dużo, to niezdrowo. Po pewnym czasie zaczyna Ci się wręcz odbijać.
Dlatego doskonale rozumiem moją rodzinę i szczerze im współczuje, bo wiem że momentami mają już dosyć tego "mojego Michaela" :hahaha:
ODPOWIEDZ