MJ dziekuje R. Burkle i Jesse Jacksonowi za pomoc
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- LittleDevil
- Site Admin
MJ dziekuje R. Burkle i Jesse Jacksonowi za pomoc
Pastor Jesse Jackson oraz amerykanski miliarder Ron Burkle uratowali Michaela Jacksona przed finansowa katastrofa, ktora grozila mu dwa lata temu. Prasa podajaca ta wiadomosc powoluje sie na pisemne zeznanie Michaela zlozone w Paryzu zeszlego lata, ktore powstalo w ramach przygotowan do procesu cywilnego przeciw firmie prescient z Hackensack w New Jersey. W dokumencie tym Michael wspomina o telefonie od Rona Burkle’a , ktory otrzymal w czasie jednej z przerw posiedzeniach sadu w Santa Maria : Burkle (ktory jest bliskim przyjacielem Billa Clintona) ostrzegl go przed podpisaniem podejrzanych kontraktow przygotowanych przez nieuczciwe osoby z kregu owczesnych wspolpracownikow oraz polecil mu pastora Jesse’ego Jacksona jako godnego zaufania doradce.
„Swiat jest pelen naciagaczy, szarlatanow i oszustow“, wspomina rozgoryczony Jackson w wyzej wspomnianym oswiadczeniu. „Gdy tylko chodzi o wieksze pieniadze, zaraz pojawia sie jakis kretyn“ . Epitety te dotycza glownie osoby o nazwisku Don Stabler, doradcy zaangazowanego przez mlodszego brata Michaela, Randy’ego, ktory planowal zainwestowac fortune Michaela w ryzykowne przedsiewziecia. W celu otrzymania potrzebnego mu podpisu Jacksona na umowie, Stabler uciekal sie nawet do podlych metod, probujac wywrzec na Michaelu psychologiczna presje, szantazujac go zarzutami, ze niby wstydzi sie on swej przynaleznosci rasowej i "woli zadawac sie z Zydami niz z Afroamerykanami". Gdy Michael odmowil zlozenia podpisu, Stabler zachowywal sie bardzo agresywnie.
Nie wiadomo jeszcze, jaka dokladnie role gral Randy Jackson. Randy twierdzi, ze podczas trwania procesu o molestowanie Michael i jego team obciazyli jego karte kredytowa na sume 700 tysiecy dolarow. Wspolpraca ze Stablerem miala umozliwic mu odzyskanie tych pieniedzy. Jednak wedlug zeznan Michaela, jego brat zadawal sie juz wczesniej z tym oszustem: Podobny incydent mial miejsce nieco wczesniej w Neverlandzie – matka Michaela, Katherine, byla wowczas swiadkiem rownie bezczelnej reakcji obu panow na odmowe zlozenia podpisu przez Michaela na innym dokumencie.
Zrodlo: AP, NYDailyNews
„Swiat jest pelen naciagaczy, szarlatanow i oszustow“, wspomina rozgoryczony Jackson w wyzej wspomnianym oswiadczeniu. „Gdy tylko chodzi o wieksze pieniadze, zaraz pojawia sie jakis kretyn“ . Epitety te dotycza glownie osoby o nazwisku Don Stabler, doradcy zaangazowanego przez mlodszego brata Michaela, Randy’ego, ktory planowal zainwestowac fortune Michaela w ryzykowne przedsiewziecia. W celu otrzymania potrzebnego mu podpisu Jacksona na umowie, Stabler uciekal sie nawet do podlych metod, probujac wywrzec na Michaelu psychologiczna presje, szantazujac go zarzutami, ze niby wstydzi sie on swej przynaleznosci rasowej i "woli zadawac sie z Zydami niz z Afroamerykanami". Gdy Michael odmowil zlozenia podpisu, Stabler zachowywal sie bardzo agresywnie.
Nie wiadomo jeszcze, jaka dokladnie role gral Randy Jackson. Randy twierdzi, ze podczas trwania procesu o molestowanie Michael i jego team obciazyli jego karte kredytowa na sume 700 tysiecy dolarow. Wspolpraca ze Stablerem miala umozliwic mu odzyskanie tych pieniedzy. Jednak wedlug zeznan Michaela, jego brat zadawal sie juz wczesniej z tym oszustem: Podobny incydent mial miejsce nieco wczesniej w Neverlandzie – matka Michaela, Katherine, byla wowczas swiadkiem rownie bezczelnej reakcji obu panow na odmowe zlozenia podpisu przez Michaela na innym dokumencie.
Zrodlo: AP, NYDailyNews
Last edited by LittleDevil on Tue, 19 Jun 2007, 0:23, edited 1 time in total.

Po pierwsze....
Kogo moje oczy tu widzą?????
Diable, to Ty.....?
Prawdziwy Diabeł?
Po drugie, bardzo martwi mnie informacja o tym, że już nawet Randy "coś chce" od Michael'a
Jeśli rodzina zaczyna krążyć wokół człowieka niczym sępy to jest to bardzo niepokojące zjawisko, bo daje możliwość uderzenia "od środka".
A to już wyjątkowo bolesne....
Kogo moje oczy tu widzą?????

Diable, to Ty.....?
Prawdziwy Diabeł?

Po drugie, bardzo martwi mnie informacja o tym, że już nawet Randy "coś chce" od Michael'a

Jeśli rodzina zaczyna krążyć wokół człowieka niczym sępy to jest to bardzo niepokojące zjawisko, bo daje możliwość uderzenia "od środka".
A to już wyjątkowo bolesne....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
- LittleDevil
- Site Admin
M.Dż.* wrote:
Diable, to Ty.....?
Nie, to nie ja - to tylko jakis frajer podszyl sie pod mojego nicka, zeby inkognito zapier...c nad tlumaczeniami.

Kasiu, wizio, dajcie pyska, dawno sie nie widzialysmy!!

A zeby nie bylo, ze offtop: ze wlasna rodzina potrafi czlowieka wykonczyc, to dla mnie niestety nie nowosc. Szczerze wspolczuje Miskowi, jesli to rzeczywiscie prawda. Mam nadzieje, ze w tym wypadku bedzie mial dosc sily, zeby po prostu zerwac kontakt - chociaz jak Miska znamy, to wszystkim wybaczy i jeszcze im tylek podstawi, zeby mu znow nakopali.

- LittleDevil
- Site Admin
Jesse Jackson o wspolpracy z Michaelem Jacksonem
Jesse Jackson wypowiedzial sie na temat wsparcia, ktorego udzielil Michaelowi. Nie uwaza sie on wprawdzie za osobe kluczowa, ale przyznaje, ze mial wowczas duzy wplyw na Michaela. Jesse spotykal sie z bankierami , aby omowic sprawy finansowe MJa, poradzil mu zredukowac wydatki, oraz wpadl na pomysl pobierania oplaty za wejscie do Neverland.
Jedna z najwazniejszych decyzji bylo przekonanie Michaela, aby nie sprzedawal praw autorskich, ktore posiada. Podczas, gdy inni mu radzili pozbyc sie katalogu ATV, Jesse byl zdania, ze jest to najbardziej trwala i cenna inwestycja, ktora za wszelka cene powinien zatrzymac.
Jesse wypowiada sie na temat sytuacji finansowej Michaela, mowiac, ze jest on w posiadaniu znacznej fortuny, i wlasnie to jest powodem, ze wciaz ma do czynienia z ludzmi probujacymi go wykorzystac.
Dodal rowniez, ze MJ intensywnie zajmuje sie swymi interesami i pracuje nad pewnym "produktem", ktory niedlugo sie ukaze... Nie chcial jednak sprecyzowac, o jaki "produkt" dokladnie chodzi.
zrodlo: Chicago Tribune
Jesse Jackson wypowiedzial sie na temat wsparcia, ktorego udzielil Michaelowi. Nie uwaza sie on wprawdzie za osobe kluczowa, ale przyznaje, ze mial wowczas duzy wplyw na Michaela. Jesse spotykal sie z bankierami , aby omowic sprawy finansowe MJa, poradzil mu zredukowac wydatki, oraz wpadl na pomysl pobierania oplaty za wejscie do Neverland.
Jedna z najwazniejszych decyzji bylo przekonanie Michaela, aby nie sprzedawal praw autorskich, ktore posiada. Podczas, gdy inni mu radzili pozbyc sie katalogu ATV, Jesse byl zdania, ze jest to najbardziej trwala i cenna inwestycja, ktora za wszelka cene powinien zatrzymac.
Jesse wypowiada sie na temat sytuacji finansowej Michaela, mowiac, ze jest on w posiadaniu znacznej fortuny, i wlasnie to jest powodem, ze wciaz ma do czynienia z ludzmi probujacymi go wykorzystac.
Dodal rowniez, ze MJ intensywnie zajmuje sie swymi interesami i pracuje nad pewnym "produktem", ktory niedlugo sie ukaze... Nie chcial jednak sprecyzowac, o jaki "produkt" dokladnie chodzi.
zrodlo: Chicago Tribune

Grunt, że ten frajer zaczyna od dobrych uczynkówLittleDevil wrote:M.Dż.* wrote:
Diable, to Ty.....?
Nie, to nie ja - to tylko jakis frajer podszyl sie pod mojego nicka, zeby inkognito zapier...c nad tlumaczeniami.

Pyzio!LittleDevil wrote:[Kasiu, wizio, dajcie pyska, dawno sie nie widzialysmy!!![]()

Rozumiem, że widzimy się na MJowisku?

I Nikę tyż uwidzim?

Koniec off-topa w moim wykonaniu

"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
- LittleDevil
- Site Admin
To ja może przetłumaczę na naszesiadeh_ wrote:...a ktoś bedzie łaskawy mnie tym razem poinformowac o swoich planach...?LittleDevil wrote:Bardzo logicznie rozumujesz.
...pzdr
s_

Mały Diabełek proszony jest o zaglądnięcie tutaj: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=3235
....i podjęcie odpowiednich kroków

"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me