Carrie Fisher wspomina Elizabeth Taylor jako niezwykłą kobietę i oddaną matkę. Jej ojciec, Eddie Fisher, ożenił się z Elizabeth Taylor w 1959 roku. Chociaż Taylor i Eddie Fisher rozwiedli się, gdy Carrie miała 8 lat, utrzymywała bliskie stosunki z nią.
Carrie Fisher to aktorka znana między innymi z lubianego przez Michaela filmu
Gwiezdne wojny.
„Elizabeth była kobietą, która nie stosowała półśrodków”, napisała w oświadczeniu. „Żyła pełnią życia, na dowód czego kochała na zabój i odgrywała niezapomniane role.”
„Była oddaną matką oraz przez krótki okres macochą dla mnie i mojego brata Todda. Zawsze lojalna wobec otaczających ją przyjaciół znajdowała również czas, by wspierać i dodawać otuchy ludziom zarażonym wirusem HIV.”
„Żałuję, że mój ojciec rozwiódł się z moją matką, ale cieszę się, że zrobił to właśnie dla Elizabeth. Była niezwykłą kobietą, która czerpała z życia pełnymi garściami. Będzie nam jej brakowało, ale nigdy jej nie zapomnimy.”
źródło
Na tym filmiku Carrie opowiada o spotkaniu z Elizabeth, Michaelem i Shirley McLaine.
I jeszcze mój osobisty wątek.
Kiedy byłam małą dziewczynką, brat mojego ojca miał książkę o gwiazdach kina.
Było tam zdjęcie Elizabeth Taylor. Dla mnie była wtedy najpiękniejszą kobietą świata. Zwłaszcza jej oczy przykuwały uwagę . Zdjęcie było czarno białe i widać było na nim wyłącznie jej twarz. Potem książka trafiła do mnie, ale po latach zaginęła. I tylko szkoda było mi tego zdjęcia.
A teraz po latach udało mi się go odnaleźć. To nic, że Elizabeth jest na nim w zielonej sukni, stylowej co prawda, ale ja nigdy takiej jej sobie przez te lata nie wyobrażałam.
W mojej pamięci pozostanie tą piękną kobietą z czarno-białego zdjęcia...