Witam!
Nasza wrocławska grupka spotkała się ponownie po świętach, aby podsumować to, o czym rozmawialiśmy od listopada ;)
Organizujemy kolejną imprezę tematyczną, tym razem przeskakujemy w lata `70 decydując się na muzyczną niszę...Jackson5, The Jacksons i Michaela do `79roku.
Zapraszamy Was w czasy, kiedy nie istniał jeszcze Thriller

Nie było też walki z mediami, problemów ze zdrowiem, zagubienia w systemie.
Nie było gierek. Była gra.
Taniec, muzyka i radość z tworzenia.
I było też..disco, do którego w późniejszych latach był mało przyjazny stosunek, o czym MJ wspomina w wywiadzie z Jesse Jacksonem:
zerżnięte z Interpretuj Tekst!Michael pisze:To ten czas, kiedy bylem całkowicie rozczarowany i zraniony, mieszkałem w Encino i widywałem tam napisy grafitti typu: "Disco jest do bani" i "Disco to", "Disco tamto", a disco było po prostu radosnym medium zmuszającym ludzi do tańca w tamtym czasie, ale było takie popularne, że hmmm.. Społeczeństwo odwróciło się przeciwko tej muzyce.
Ale w latach `70 to ono rządziło parkietem i to do tej muzyki sięgamy.
Poza muzyką mniej znanego Michaela i jego braci, sięgniemy po hity disco z tamtych lat. Spodziewajcie się Abby, Boney M i innych obciachowych wykonawców.
Ale to nie koniec złych wiadomości.
Na początku imprezy zapraszamy do naszego małego kina, fanmade z rzutnika, na którym wyświetlimy odcinek kreskówki z Jackson5 oraz wybrane występy młodych braci, których przeciętny fan prawdopodobnie nie widział, bo kto by coś takiego oglądał...
Gdyby ktoś był jednak trochę zorientowany w tym co się wokół niego dzieje, będzie miał okazję to uzewnętrznić - przygotowujemy konkurs wiedzy z lat `70. Pytania będą dotyczyły Michaela i tego, co z nim związane, ale także...tła historyczno-kulturalnego tamtych lat. MJ z kosmosu się nie wziął, wyrósł wszak z takiej a nie innej rzeczywistości.
Jakby ktoś nie znał odpowiedzi - strzelać też można. Klub Salonik sprzyja takim czynnościom.
Ja przyznaję, że wiedzę o małym i młodym Michaelu mam nikłą, dlatego też tę imprezę traktuję jako okazję do uporządkowania sobie pewnych informacji. I nie byłabym sobą, gdybym nie chciała się tym podzielić z innymi. Bombardujemy się teraz tą epoką, i Wam też nie damy spokoju.
Oczywiście zatańczymy coś z tej epoki dla Was.
I dla nas.
Bo wrocławski dance team w lutym będzie istniał już rok!
I nie chodzi tylko o taniec, udało nam się przetrwać, spotykać regularnie co sobotę, wyjaśniać konflikty, grać w otwarte karty.
Proszę pamiętajcie, że ta impreza nie ma nic wspólnego z naszym wykształceniem czy zawodem. Robimy ją z potrzeby serca, na ile potrafimy - świętujcie z nami!
Ogłaszamy też konkurs tańca, szczegóły wkrótce:)
Bez podtekstu rywalizacji, dla zrobienia czegoś razem i wyrażenia siebie.
Nie współtworzyłabym tego wszystkiego, gdyby nie fani.
Michaela zawsze mogłam sobie posłuchać w pokoju, ale to na tym forum poznałam wielu fantastycznych ludzi, dzięki MJowiskom organizowanym przez siadeh_ udało mi się porozmawiać z nimi na żywo, nawiązać głębsze znajomości, trwające do dziś. Chcielibyśmy, żeby fani się lepiej poznali. Dlatego też (i tu ostatnia dobijająca wiadomość), planujemy obciachowe zabawy integracyjne. Zostawcie dorosłą część swojej osobowości w domu. W 1979 roku Michael miał 21 lat. Radzimy przyjechać w nastroju dwunastolatków i nie przejmować się, co wypada, co nie.
Ta impreza jest robiona przez fanów dla fanów. Zdajemy sobie sprawę z tego, że dobór muzyki będzie dość..hyyyyy...odległy od notowań list przebojów, dlatego też przyjmujemy tu czy na priva wszelkie życzenia odnoście utworów.
Jeśli kochacie jakiś utwór z tamtych lat, albo po prostu nie wyobrażacie sobie imprezy bez danego kawałka - piszcie.
Jedyny warunek - muzyka z max `79 roku.
Zatrzymujemy się na Off The Wall i The Wizz włącznie.
A wszystko to ponownie w Saloniku, na ul. Braniborskiej 2/10.
Impreza nie jest biletowana, nikt-ani my ani klub, nie będzie zarabiał na wejściówkach. Haczyka nie ma. Jest za to możliwość odpłatnej (5zł) rezerwacji miejsca siedzącego, z czego 100% idzie na dzieci z Pogotowia Opiekuńczego, do których chodzimy co środę na 18.00 :) Formularz do rezerwacji już wkrótce. Do dyspozycji mamy 100 miejsc siedzących.
PS. Mówiłam, że to impreza przebierana?