Justin Bieber

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

Dama Kameliowa, powiedziałam o tym przyjaciółce, że zaczęłam go troszkę słuchać... ma nawet fajne piosenki, ma cienki głos, ale kojarzy mi się z falsetem Michael'a.
Nie to, że jestem ,,SsŁIitAŚsŚNnaĄ'' fanką, ale go nawet lubię i szanuję. Bo umie śpiewać i się wybił. Nie każdy ma taką szansę. Wielu ludzi dodaje filmiki na You Tube z nagranym śpiewem, i jak na razie tylko Justinowi się udało.
Szkoda mi fanów Biebera. Lubią Go, uważają za idola i tak dalej, a ulegają wpływom ludzi z otoczenia... ludzie z mojej klasy 2 lata si przyzwyczajali do MJ, ale nadal słyszę ,,Znowu ten Jackson...'' ale mam to gdzieś. Dumnie noszę bluzki z Jego wizerunkiem i używam piórnika z naszywką z Jego imieniem. Mam gdzieś, co ludzie myślą, bo jestem sobą i nie muszę kogoś udawać by być ,,Coooooooooool''.
A ten sen mnie dobił glupija Ale jest ładny. I ma ładny głos, a jego piosenki wpadają w ucho. Powiedziałam przyjaciółce, że przestałam go słuchać, ale to tylko dlatego, by się odczepiła.
Ale np. takiej Lady GaGi to ja strawić nie mogę...
pozdr. =*
Obrazek
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

eddyta_12 pisze:Nie tylko Justinowi się udało, ale i Esmee Denters :)
udalo sie takze dondrii i kilkoro innym, znacznie lepszym wokalistom/tworcom niz bieber
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Dzisiaj na MTV była lista "TOP minionych i obecnych nastoletnich gwiazd" wg. Justina Biebera. Oglądałam samą końcówkę.
Czołówka listy:
4. Avril Lavigne
3. Justin Timberlake
2. Britney Spears
1. Michael Jackson
Do MJ dali klip Don't Stop 'Til You Get Enough.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Susie<3

No bo przecież JB jest fanem naszego kochanego Taty :) W ,,Baby'' czy jak to tam jest robi moonwalka xD Więc wiecie... nie dziwię się jego wyborowi. Ja bym dała jeszcze Tupaka Shakura, ale to już jego sprawa...
Obrazek
Awatar użytkownika
Susie<3

No i tak powinno być. Jesteśmy fanami człowieka, który wolał podać rękę niż nią uderzyć. I nie rozumiem fanów Michaela, którzy jak Baby Jane krytykują Justina. Wiem, jest trochę wkurzający, ale nie zapominajmy, że prawie każdy 16 latek zachowuje się podobnie.
Ale niektórzy fani Biebera, zwłaszcza fanki, są naprawdę pokręceni. Ostatnio czytałam w internecie jak jakaś dziewczyna napisała o związku Biebera i tej dziewczyny z teledysku ,,Baby'', napiszę mniej więcej bo nie pamiętam :
,,On ją na pewno zostawi! Bieber jest mój i niech ona wbije sobie to do głowy!'' O.o
Ale każda tak naprawdę fanka czy fan ma 1% szans na spotkanie się z własnym idolem.
Niech dadzą Justinowi żyć i mieć dziewczyny a nie że jak jest gwiazdą to ma całkowicie oddawać się fankom.
Ja nienawidzę żon Michaela. Ale to nie z czystej zazdrości. Ale dlatego, że to fałszywe lafiryndy które najpierw go kochają a potem plotkują na jego temat. :-/
Pozdrawiam , S.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ostatnio widziałam filmik, jak Justina wyśmiali w South Park... Szczerze? Żałosne...
Bajka sama w sobie jest fajna, ale ten odcinek był dobijający. Nie wiem po co im takie wyzywanie Biebera, i tak nic tym nie osiągną.
Ja lubię Biebera, ma ładny głos, jest ładny i ma fajne piosenki. Nie, że jestem jakąś fanką, ale lubię go i szanuję.
Marta, uwierz miałam podobnie. Ostatnio jakaś sweet fanka do mnie pisała i mówiła, że jest dziewczyną Justina, że robili "to" i że ona jest w ciąży itd. Ech, żal mi takich ludzi... Bo bezsensownie kłamią, a te kłamsta są żałosne i śmieszne do tego...
Pzdr . . . Zosia
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Bieber to nie moje klimaty, ale w mojej opinii powinniśmy poczekać aż się chłopak "wyrobi". Jest młody i poszukuje stylu jak każdy z nas. Inna sprawa, że wygląda nieco zniewieściale, ale jeśli dobrze się tak czuje to nic mi do tego. Jego muzyka to nie moje klimaty.
Aporpo ostatnio byłam na koncercie T.love i publiczność krzyczała "muniek, muniek, muniek..!". W pewnym momencie zapadła cisza a moja koleżanka imieniem mama krzyknęła coś tam o Justinie Biebierze. Nawet ochrona miała ubaw z tego :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Susie<3

Bieber to też nie moje klimaty, uwierz mi Eva. ;-) Nie wiem. Ja nie potrzebuję piosenek o miłości i o tym że ,,Kochanie, bądź ze mną''. Zanim zacznie tworzyć ambitną muzykę upłynie trochę czasu...
Zosia-MJ, dokładnie O.o Te ,,opowieści'' są żałosne...
Ogólnie się z niego nabijają, bo ma delikatny głos, jest młody i wysławił się takimi piosenkami i tym stylem...
Pozdrawiam, S.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

"Kiedy słucham muzyki, nie chcę tam słyszeć o kwiatkach. Lubię tam śmierć i zniszczenie."- Jonathan Davis.

Też nie lubię miłej tematyki. Ale z biebera śmiać się nie wypada aby nie ranić jego normalnych fanów, o ile tacy istnieją.
Obrazek
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

ojej, kłócicie się o nie wiadomo co.. bieber to jest całkiem inna liga niż michael który tworzył dorosłą muzykę chociaż też były tam proste słowa..
justin tworzy muzykę dla swojego rocznika, oczywiście kiczowatą, ale muzyka michaela też miała w sobie kicz po to żeby przyciągnąć jak największą ilość słuchaczy.. cała muzyka to pogoń za słuchaczem aby zdobyć pieniądze ale cóż takie czasy i ja nie mam zamiaru naśmiewać się z biebera.. skoro jego głos mi nie podchodzi i nie lubię miałczenia to trzymam gębę na kłudkę i nie mówię: "jak to można być jego fanem, przecież to pedał i śpiewać nie umie" - bo mam szacunek.. poza tym czasem mam tak że zakładam słuchawki i idę na boisko żeby potańczyć bo w domu nie ma miejsca na to, oczywiście każdy patrzy na mnie jak na debila ale cóż-polska mentalność.. co z tego że robi moonwalk w baby? moonwalk to tylko ruch taneczny w całości nie wymyślony przez MJ tylko przez niego dopracowany, wg mnie bieber idzie dobrą ścieżką i będzie z niego gwiazda bo głos ma na prawdę fajny.
aa i jeszcze tak na złość jego antyfanom powiem: uwielbiam tańczyć (popping) do never say never !:D
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
Awatar użytkownika
Susie<3

firefenix18, popieram cię całkowicie!! :D
Jak ja robię moonwalka w szkole to się na mnie patrzą jak na niedorozwiniętą, więc wiem jak to jest xD
Teraz jest taki styl? Można tak powiedzieć, bo teraz są piosenki bez głębi... Fire, masz rację, muzyk musi podążać za gusta słuchacza, bo bez tego sie nie wybije. Michael pochodził z lat 60', gdzie muzyka była taka wesoła, inna... Dorastał na rytmach bluesa i jazzu, dlatego był zagubiony w 2000 roku.
Eva, również nie lubię o różowych kwiatkach i jednorożcach. Chcę widzieć prawdę, to, co się dzieje i wyładować się.. Choć czasem miło posłuchać np. ,,Childhood'' lub ,,You are my life'', ,,Ill be there''...
Trochę pomarzyć o tym lepszym świecie.
Niech Bieber robi sobie moonwalk, sidewalk i te inne rzeczy ale nigdy mu nie wyjdzie jak Michaelowi. Choć to oczywiste bo Mike miał wrodzony talent, dar od Boga i ćwiczył 24/h od 5-tego roku życia.
Pozdrawiam, S.
Obrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Właśnie przesłuchałam nową płytę Justina "My Worlds Acoustic" i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Utwory nabrały nowego, jak dla mnie, niezwykłego znaczenia. Zupełnie inaczej brzmią jego dotychczasowe utwory w nowej aranżacji. Lepiej jest wydobyty wokal Justina, co sprawia, że krążek jest pełen emocji. "Baby", "One Time", "That Should Be Me" miażdży! Utwory jakoś bardzo się wgrały w tą białą niedzielę! ;-) nie oceniam tutaj Justina jakos osoby, ale jako wokalistę. Jestem zachwycona! :-)

EDIT: uważam, że to zasługuj na szczególną uwagę, zarówno utwór, jak i video. Warto nadmienić, że Justin inspirował się "Man In The Mirror".
http://www.facebook.com/video/video.php ... nts&ref=mf
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ostatnio spodobała mi się piosenka "Pray" . Justin ma w niej niesamowity głos :lal:
Ogólnie Bieber jest dla mnie bardzo fajnym chłopakiem i mówię szczerze . Mam w nosie opinie jego anty fanów , ja go lubię i tyle . I na początku poznawania jego twórczości nie lubiłam go , nie przypadł mi do gustu . Teraz wszystko się zmieniło . Teledysk do Pray jest podobny do Man In The Mirror Michaela i to bardzo . Zawsze się wzruszam przy obu teledyskach , gdy je oglądam . Czekam na Justina w Polsce :)
Pozdrawiam! ;-)
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

Susie<3 pisze:Wielu ludzi dodaje filmiki na You Tube z nagranym śpiewem, i jak na razie tylko Justinowi się udało.
She want to be a superstar!
http://soundcloud.com/ofmaggiecarlson/6 ... rlson-zima
lool
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
Awatar użytkownika
mariolka

Post autor: mariolka »

Wczorajszy występ Justina ;-) Justin Bieber - Medley @ Wetten dass 2011
http://www.youtube.com/watch?v=N_rUNXe1fEQ
ODPOWIEDZ