"Do You Know Where Your Children Are" [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Te "lasery" nie wiadomo do końca czy będą czy nie będą, mam nadzieję, że nie będzie, chociaż tutaj w piosenkach Jasona Derulo w kilku się pojawiają np. na samym początku "The Sky Is The Limit" http://www.youtube.com/watch?v=MYGjxZh0W7U oraz na samym końcu "In My Head" http://www.youtube.com/watch?v=LU-ZQWZSGfc.
Maverick

Post autor: Maverick »

Czy ktoś dotarł do wersji oczyszczonej z laserów, syren i grzmotów, albo jest w stanie taką zrobić? Schmittko, Ty zdaje się oczyściłeś "All I Need"?
Detox

Post autor: Detox »

Maverick pisze:Czy ktoś dotarł do wersji oczyszczonej z laserów, syren i grzmotów, albo jest w stanie taką zrobić? Schmittko, Ty zdaje się oczyściłeś "All I Need"?
Ja mógłym oczyścić ale problem jest tego typu ,że te grzmoty się nakładają na wokal i jak się je wytnie to będzie strasznie dziurawy wokal i będzie jeszcze gorzej. Naprawdę nie warto tego czyścić.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Detox pisze:
Maverick pisze:Czy ktoś dotarł do wersji oczyszczonej z laserów, syren i grzmotów, albo jest w stanie taką zrobić? Schmittko, Ty zdaje się oczyściłeś "All I Need"?
Ja mógłym oczyścić ale problem jest tego typu ,że te grzmoty się nakładają na wokal i jak się je wytnie to będzie strasznie dziurawy wokal i będzie jeszcze gorzej. Naprawdę nie warto tego czyścić.
Ej a ja miałem nadzieje, że ta piosenka będzie z tymi laserami, one dodają jej uroku no ....;(

Piosenka jest świetna, słucham już ją po raz 120 któryś w przeciągu 2 dni :D, podoba mi serce i lasta :D
tombek

Post autor: tombek »

mistrzowska, najlepsza ze wszystkich dotychczas "wycieklych"
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Geniusz widzę na chwile obecną w dwóch piosenkach mimo tego,że nie wyciekły one w całości i nie słyszeliśmy ich w porządnej jakości.
Much too soon - po prostu zwala mnie z nóg,i nawet poleciało mi kilka łez jak odsłuchiwałem tek kawałeczek. Cudo ! Tu jest dusza Michaela. Breaking news nie ma jej za grosz. BN to syf.

DYNWYCA - Prawdopodobnie kolejny "wciskacz w fotel". Nie mam wątpliwości,że ten utwór jest w całości równie dobry co kawałek który wyciekł.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

No przyjemny ten snippet. Nie jakaś rewelacja, ale rytm i melodię pamięta się od pierwszego przesłuchania. Dla mnie tych efektów dźwiękowych za dużo trochę jest. Ta domniemana przeładowana okładka nowej płyty świetnie więc będzie pasować do zawartości, jeśli pozostałe utwory obfitują w równie bogate muzyczne zdobienia.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Potrzebowałbym osobno nagranego dokładnie tego samego dźwięku, którym zagłuszono DYKWYCA. Próbowałem go wyciąć z tych utworów podanych przez Trinity (tak na marginesie - co za shit :P), ale mimo że brzmią tak samo, mają minimalnie inny przebieg. Do "odejmowania" ścieżek trzeba mieć dwie o doskonale identycznej głośności - inaczej nie ma żadnego efektu.
Ale może komuś się uda... ja to tak amatorsko próbowałem :)
Bawiłem się też z Carry On, ale z trzech "brzydkich" fragmentów udało mi się wyczyścić tylko pierwszy.

----------------------
m.
Awatar użytkownika
anialim

Do you know where your children are - niepublikowany utwór

Post autor: anialim »

na youtube pojawił się nowy utwór, Do you know where your children are
Nie jest to wersja oryginalna, a zmiksowana z partiami Jay-z, tekst Michaela jest kompletny.
Nie rozumiem po co ktoś wkleił tu Jayz. Wersja oryginalna wkrótce będzie do pobrania.
Mandey

Post autor: Mandey »

:banan: :banan: :banan: :lal:
Przy dobrej produkcji, troszkę podciągającej oryginalne brzmienie ten utwór z powodzeniem mógłby promować nowy album. Sony niech sobie pluje w brodę bo wyciekła naprawdę dobra kompozycja MJa. Kto tu gra na gitarze?
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Maverick

Post autor: Maverick »

Cudeńko. Gitara wymiata, bit jest jak ze środkowych płyt Janet i ma motwonowy touch, wokal - nie wymaga kometarza japrosic, power wciska w fotel.

Zdecydowanie nie jest to współczesna piosenka, bo aż pachnie profesjonalizmem, wszystko cudownie do siebie pasuje i jednocześnie jest zadziorne i chropowate.

Rozpłyniętam.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Cos niesmowitego. Swietny wokal Michaela i do tego te instrumenty. Świetne po prostu ;]

Ciekawe kiedy pojawią sie spekulacje, że to nie on ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

na MJ Tunes leciał ten utwór koło 11:50.
pełna nazwa:
Michael Jackson - Do You Know Where Your Children Are (Mix Edit)
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
ODPOWIEDZ