Siemaneczko od 7cialko7 ;)

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
7cialko7

Siemaneczko od 7cialko7 ;)

Post autor: 7cialko7 »

Tak więc... jeszcze raz witam :dance:

Na imię mam Karol, mam 15 lat. Jestem uczniem 3 klasy gimnazjum w Elblągu. Szerze powiedziawszy słucham tylko rapu (VNM - ten to ma nawijkę), bo sam uważam, że dzisiejsza muzyka (teledyski i kompletnie bezsensowne teksty) jest delikatnie mówiąc głupia. Użyłbym innego określenia ale daruje sobie ;] Jednak jeśli chodzi o słuchanie innych gatunków muzyki to moje zainteresowanie przykuwa jedynie Michael Jackson. On ma w sobie coś, co odróżnia go od innych wykonawców danej muzyki. Tylko przy słuchaniu jego utworów nie nudzę się.

Bardzo interesuje mnie jego taniec, sposób poruszania się, to jak "unosi" się nad parkietem. Zainteresowało mnie na tyle wystarczająco, by spróbować się czegoś nauczyć. To "coś" zamieniło się w coś więcej, co mogę nazwać pasją. Tańczę choreografie MJ (na styczeń z kilkoma osobami z klasy spróbujemy zatańczyć Thrillera... trzymać kciuki :)). Planuję samemu stworzyć jakąś choreografie (być może do "Money"). Ogólnie taniec sprawia mi wielką przyjemność.

Pewnie powinienem powiedzieć, kiedy i jak narodziło się moje zainteresowanie Michael'em...
Otóż, pamiętam jak w podstawówce mój nauczyciel (pozdro dla pana Mariusza F.) od w/f-u pokazał wszystkim moonwalka. Zaczęliśmy z chłopakami rywalizować kto lepiej wykona ten właśnie ruch. Moonwalka nauczyłem się stosunkowo szybko. Nie było to bezpośrednią przyczyną zainteresowania osobą MJ. Do gimnazjum nie interesowałem się nim zbytnio. Michael znów zwrócił moją uwagę dopiero gdy zaczęło się to całe zamieszanie i zapowiadanie "powrotu Króla". No to wiadomo, coś się tam w necie poczytało, na YT pooglądało. Wstyd się przyznać, ale rzeczywiście MJ stał się częścią mojego życia dopiero feralnego 25 czerwca. Jadąc do sklepu z Mamą usłyszeliśmy te słowa: "Michael Jackson nie żyje". Nie dowierzałem, zaśmiałem się jakbym usłyszał jakiś żart. Dziwne to było. I właśnie dopiero po śmierci Michael'a zacząłem uczyć się tańczyć. Znaczy ta nauka to tak spokojnie. Pokazałem w szkole moonwalka, fajnie. Cyrk zaczął się gdy w szkole organizowano pokaz talentów, klasa II i - Ciałko umie moonwalka to niech idzie. Ale co to za pokaż tylko z moonwalkiem. Jak się już wpakowałem to się trzeba było wybronić. Nauczyłem się "Dangerous", Wykonałem choreografie i nagle okazuje się, że wszystkim kojarzę się właśnie z MJ. Nauczyciele zaczęli mi tak spamować występami, że musiałem się uczyć nowych choreografii, a że lubiłem tańczyć to czemu nie? ;] Tak zaczęła się moja przygoda z wyciskaniem potów przed lustrem starając się wykonać ruchy choć trochę przypominające te oryginalne.

W najbliższym czasie planuję dodać filmy z moim tańcem, ale najpierw muszę pomaltretować Mamusię, żeby mi wreszcie oddała kamerę!! ;P Przy okazji SPAM ;P Na ten kanał: http://www.youtube.com/user/7CialkoMJ7 dodam wspomniane wyżej filmy. Na razie roi się tam od MW2 ale to się zmieni ;]

Z natury lubię wszystkich rozśmieszać. Raz się udaje, raz nie glupija

Mam nadzieję, że na bana nie zasłużę. :wariat:
Elena

Witam serdecznie

Post autor: Elena »

Serdeczne powitanie na forum.

Jestes wspanialym mlodym czlowiekiem z pasja.

Gratulacje za talent.

Zycze milego pobytu na forum.
Infinity MJ
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Witam kolegę z przepięknego miasta ;d Elbląg pozdrawia ;d
Obrazek
Awatar użytkownika
Mikejla

Post autor: Mikejla »

hej witaj na forum ja też tańcze MJ :) też jestem fanką od 25 czerwca :( mimo wszystko oby tak dalej acha i zaproszę cie na YT MichaelJacksonFani to moje konto :)
Obrazek
Detox

Re: Siemaneczko od 7cialko7 ;)

Post autor: Detox »

Także witam z Elbląga. ;-)
7cialko7 pisze:Jestem uczniem 3 klasy gimnazjum w Elblągu.
Ja też ;-) Do jakiej szkoły chodzisz?

Miłego postowania ;-)
Awatar użytkownika
7cialko7

@Detox Chodzę do Gimnazjum nr 8 na pocztowej. Ten sam budynek gdzie jest 1 LO ;]
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

7cialko7 pisze:Mam nadzieję, że na bana nie zasłużę. :wariat:
Pewno, że nie zasłużysz jeśli nie będziesz nagminnie łamał zasad forum :)
Miłego postowania, oraz pobytu na forum.

Witaj :)
Awatar użytkownika
7cialko7

Mrkariinka postaram się japrosic
Detox

Post autor: Detox »

7cialko7 pisze:@Detox Chodzę do Gimnazjum nr 8 na pocztowej. Ten sam budynek gdzie jest 1 LO ;]
Jak chcesz wiedzieć to chodzę do Zespołu Szkół Pijarskich. Może spotkamy się w liceum ;-)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum ;-)
Obrazek

Detox uuu xD połowa mojej podstawówki (SP 25) tam chodzi ;o Nie będę wymieniać, bo się rozpiszę ;D Pozdro
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

witaj. milego postowania, elblazaninie :))
swoja droga, sluchasz tylko polskiego rapu?

p.s.
7cialko7 pisze:bo sam uważam, że dzisiejsza muzyka (teledyski i kompletnie bezsensowne teksty) jest delikatnie mówiąc głupia.
nie generalizuj, w 2010 roku sa wciaz tony doskonalej, nieglupiej (by nie rzec ambitneh), wspaniale wykonywanej muzyki. piszac "dzisiejsza muzyka" nie mozesz myslec tylko o gadze.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Witamy na forum równieśniku ty mój ;-)
Awatar użytkownika
7cialko7

polishblacksoul Tak, wiem. Dzisiaj też jeszcze trafiają się perełki, ale niestety baaardzo żadko. Teledyski to wiadomo, nie obędzie się bez gołych tyłków i takich tam. Teksty: "jestem zielona ale chiałabym być czerwona ale nie moge bo tata mi zabrania hehe" - czyli teksty nie mające żadnego sensu i choć minimalnego przekazu.
Zdecydowana większość - no wiadomo co (niestety nie tylko G... G... Gaga, jakoś to wykrztusiłem), daruje sobie określenie tego po polsku, Mniejszość przez duże "M" - nieliczne perełki na miarę MJ.
Jeśli chodzi o rap, to tylko polski. Czasem czegoś zagranicznego posłucham. Nasz rap troche kuleje, ale już chyba z tego wychodzimy :) ave VNM japrosic
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Siema ciałko.
Pozdrowienia od starego słuchacza dobrego polskiego rapu.

Widzę, że promujesz lokalnych graczy.
VNM na spoko.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ