Maciek89 zasila męską część społeczności:)

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
Maciek89

Maciek89 zasila męską część społeczności:)

Post autor: Maciek89 »

Witam wszystkich,
Na początek kilka słów o mnie osobiście:
Nazywam się Maciek, mam 21lat, zamieszkuje woj. Opolskie, na którego to terenie studiuję germanistykę. Moje plany to zdobycie tytułu Magistra, wyjazd do Stanów i tam praca jako nauczyciel j. niemieckiego. Wiem, że może być to trudne, ale jest to moim marzeniem i zamierzam je koniecznie zrealizować. Oprócz tego, interesuje się branżą elektronicznej rozrywki i realizuję się jako redaktor tematycznych portali internetowych, snując marzenia o posadzie redaktora w jednym z polskich papierowych magazynów. Jestem także namiętnym pasjonatem lat '80, w których zresztą się urodziłem (1989;) W związku z tym uwielbiam kino S. Stallone, oldskulowe ciuchy, gry, a także, jakby inaczej - muzykę! I tu dochodzimy nareszcie do Michaela:)

Zacznę od razu wprost - twórczością MJ zainteresowałem się na poważnie dzień po jego śmierci. Wcześniej jak chyba każdy - "gdzieś, coś słyszałem". W tym momencie wielu z Was może nazwać mnie pseudofanem. Ależ prosze, nazywajcie mnie tak! Nie wiecie jednak jednego: można powiedzieć, iż "cieszę się", że Michael odszedł, gdyż dzięki temu moje życie zmieniło nieco bieg. Od niemal półtora roku każdy dzień wypełnia łącznie conajmniej kilka godzin słuchania jego muzyki, przemyśleń na jego temat, czytania informacji, oglądania koncertów. Z racji stażu, być może i wyglądam na pseudofana, który zainteresował się MJ dopiero po jego śmierci, jednak ja sam w środku wiem i czuję, że twórczość, życie i postać Michaela to dla mnie coś więcej. Coś, czego słowami nie potrafię opisać. Daje mi ona pozytywnego kopa do życia, skłania do refleksji, wzrusza (tak, tak - wzrusza faceta), i nastraja pozytywnie. Z resztą wydaje mi się, że staż nie jest ważny i każdy prawdziwy wielbiciel MJ od razu dostrzeże, kto naprawdę czuje jego muzykę.

Na forum trafiłem przypadkiem, znudzony infantylnym poziomem, który zauważyłem przeglądając poprzednie znane mi forum o MJ - mjzyje.pl. Spodobały mi się dość dorosłe dyskusje, doroślejszej grupy ludzi, i nie ukrywam - duża obecność facetów, dzięki czemu będzie mi raźniej:) Bardzo chciałem znaleźć grupę ludzi, w której będę mógł wyrażać to co czuję na temat MJ i mam nadzieję, że tu mi się to uda.

Przepraszam wszystkich za nieco przydługi wstęp, ale mam nadzieje, że teraz jestem Wam już na starcie nieco bardziej znany.

PS. Nie wspomniałem o jeszcze jednym moim ulubionym zajęciu, porównywalnym do tego czym zajmował się Michael - mianowicie o tym, iż sam tworzę muzykę i koncertuję. Oto mała próbka dla ciekawskich:
http://www.youtube.com/watch?v=PXpvu3ysIdo
Elena

Witam

Post autor: Elena »

Serdecznie witamy na forum.

Dziekuje Ci za szczerosc odnosnie MJ,to zaden wstyd przyznac,ze powaznie zainteresowal Cie po 25 czerwca 2009...

Imponuja mi ludzie o wlasnym swiatopogladzie,potrafiacy wyrazic swoje zdanie.To swiadczy na Twoja korzysc.

Prosze,rozgosc sie.

Ja zycze Ci z calego serca,zebys odnalazl prawdziwy sens,magie,przekaz i piekno tego szczegolnego czlowieka,jakim jest MJ.

Jesli to odnajdziesz-zrozumiesz ludzi kochajacych MJ,zrozumiesz Jego filozofie,przeslanie milosci i chec niesienia pomocy innym.

Jeszcze raz-witam serdecznie.
Infinity MJ
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Hej hej, powodzenia w realizacji planów :) Niemieckiego sama zaczęłam się uczyć z jakieś dwa miesiące temu dotychczas tylko j.Angielski, także... zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Miłego pobytu na forum Maciek :)
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Ja też otrzymałam coś od losu dzięki śmierci MJ-a, więc doskonale Cię rozumiem.

Jeśli będziesz miał występ w Krk, daj znać. ;-)

Dobrze wiedzieć do kogo uderzyć na korepetycje z niemieckiego. :P

Miłego pobytu na forum. ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
Maciek89

W razie problemów zapraszam po pomoc:)

@Elena: dziękuje za bardzo miłe i mądre słowa
Elena

Post autor: Elena »

Maciek89 pisze:W razie problemów zapraszam po pomoc:)

@Elena: dziękuje za bardzo miłe i mądre słowa

Cala przyjemnosc po mojej stronie.
Lubie inteligentnych ludzi.
Infinity MJ
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Życzę spełnienia marzeń i witamy na forum ;-)
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

Witaj Maciek.
Najpierw zobaczyłam Twojego posta w temacie o spekulacjach na temat Breaking News i pomyślałam, że fajny gość dołącza do teamu.
Ja też zarejestrowałam się na forum po 25 czerwca, bo wcześniej tego nie potrzebowałam, choć Michaela znałam od początku lat 80-tych, ale właśnie wtedy chciałam być z ludźmi, którzy czują to co ja. I nigdy nie sądziłam, że odważę się tutaj pisać, ale jak się rozpisałam, to tak jak z tym postem, trudno mi skończyć ;-)
To forum urzekło mnie swoim poziomem, choć nawet uwielbiam czasami takie miałkie i zabawne dyskusje. No i spotkałam wiele fajnych osób.
Miłej zabawy życzę
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
Maciek89

Dzięki za docenienie moich dywagacji nt BN:) Z podobnych powodów co Ty jestem też tu. Dzięki jeszcze raz:)
Awatar użytkownika
megi1013

Post autor: megi1013 »

Maciek89 pisze:Nie wiecie jednak jednego: można powiedzieć, iż "cieszę się", że Michael odszedł, gdyż dzięki temu moje życie zmieniło nieco bieg.
Dokładnie tak samo mam, ponieważ wiele z nas także jest fanem po śmierci. A razem z obchodzeniem rocznicy śmierci MJ i ze smutna atmosferą która w takową rocznice panuje, ja także mam powód do ,,radości,, przez poznanie Michaela i zmienienie przez to całego sensu życia poznawanie magii i odkrywanie tej całej wspaniałej filozofii Michaela.

Witam Cię na forum, i życzę Ci abyś spełniał swoje pragnienia i je realizował ;-)
Obrazek
Apsiek

Post autor: Apsiek »

Witaj - zawsze imponowali mi ludzie z własnymi pasjami i celami do których dążyli za wszelką cenę... ;-) Życzę Ci realizacji tych wszystkich planów, wierzę że wiara którą w nie wkładasz pomoże Ci w osiągnięciu tego o czym marzysz ;-) Miło Cię poznać, życzę miłego pobytu na forum ;-)
Awatar użytkownika
Maciek89

Może za jakiś czas podeslę na forum fotkę sprzed Neverlandu i będę wspominał ten początek:)
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Się masz, Maciek ;-)
A skąd dokładnie jesteś? Bo ja też z opolskiego, dokładnie Paczków, ale też Nysa, fajnie by było mieć wreszcie jakiegoś fana w pobliżu :)

Witaj na forum, baw się dobrze i dziel się z nami swoimi przemyśleniami :)
Pozdrawiam!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Już samą ilością powitań możesz być dumny;)

Miłego pisania i zapoznaj się z regulaminem co by nie popełnić jakiejś gafy, bo modzi czuwają :D

3maj się ciepło:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Maciek89

Az tak duzo ich dostałem? Moze dlatego ze faceci tutaj to mimo wszystko towar deficytowy?:)

Dokładnie to jestem z Brzegu, a jeszcze przez rok studiuje w Opolu. Mimo wszystko z Brzegu do Nysy czy do Paczkowa nie jest az tak daleko:) z reszta w Nysie nawet kiedyś byłem.
ODPOWIEDZ