Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
yarek

Post autor: yarek »

doriseq pisze:mamy wysoko rozwiniętą technikę i nie musimy biegać z dzidami po krzakach z przapaską na biodrach a'la tarzan.
Racja, ale czy dzięki tej technice poziom barbarzyństwa i okrucieństwa na świecie zmalał? Nie sądzę.
doriseq pisze:Kiedyś nie było wyboru.. do chwili wynalezienia bawełny, lnu i innych materiałów.
Ale wyboru z czym? W sensie, że musiano zabijać zwierzęta? Można było tak samo dobrze bawić się w wegetarianizm.
Eva pisze:Ale to co robi gaga to jest brak szacunku dla życia, które zginęło abyśmy my mogli żyć. Nie popieram takiego zachowania i dla mnie taka osoba nie zasługuje na szacunek. No, chyba, że uważa, że to byłoby ok gdyby jakaś gwiazda po jej śmieci przykładała sobie jej organy do piersi.
Hmmm, to już jest jakiś argument, chociaż mało przekonujący dla mnie - porównujesz śmierć zwierzęcia do śmierci człowieka, lekka przesada. Szacunek należy się wszystkim, ale to jednak troszkę co innego. Bo znowuż takim samym brakiem szacunku musiałbym określić noszenie skór zwierzęcych, futer itp. - a nie widzę czemu miałoby to być lepsze od noszenia mięsa? Dla zabitego zwierzęcia to naprawdę niewielka różnica... A nadawanie jakichś standardów szacunku czy braku szacunku przez człowieka w tym momencie wkracza w lekki bezsens.
amj pisze:yarek co pomyślałbyś o pannie spotkanej na ulicy, która byłaby ubrana jak GaGa?
Co bym pomyślał... na pewno, że jest odważna, dość oryginalna, szokująca... to o czym już pisałem wcześniej - może nawet, że jest głupia. Ale NIGDY nie dopisałbym do tego etykiety pt. "Afirmacja okrucieństwa wobec zwierząt"...
amj pisze:To osoba publiczna. Ma wpływ na wielu ludzi więc co się dziwisz. Ma fanów, którzy patrzą i się nią inspirują. Szczególnie młodzi ludzie.
Tak, ja sobie zdaję sprawę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie się czepiał wszelkich przejawów odchylenia od standardu. Fajnie, gdyby przy okazji miał sensowne argumenty. W przeciwnym razie nie spotka się z moją aprobatą - proste.
Obrazek
Jako

Post autor: Jako »

Michael też był osobą nietuzinkowa jeżeli chodzi o wygląd...może nie przebierał się za asystętke rzeźnika, ale napewno, na ulicy, jako osoba nieznana przyciągałaby wzrok. fani jacksona wciąż domagali sie tolerancji dla Michaela, dlaczego nie tolerować lady Gagi
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

yarek Ty sam argumentów nie masz żadnych tak Ci powiem szczerze.
Poza tym masz taki styl pisania,
że wzbudzasz strasznie moją niechęć.
i już miałam nie odpisywać, ale...

Dla Ciebie ubrać się w karczek lub łopatkę to nic takiego,
ba raczej coś godnego pochwały niż pogardy,
a 2milionową organizację walczącą o etyczne traktowanie zwierząt nazywasz przewrażliwionymi ludzikami??? No to Spoko.
Nie mamy chyba o czym rozmawiać.
a na Twojej aprobacie nie zależy mi kompletnie.

Nie jestem wegetarianką, ale nie zgadzam się na wykorzystywanie czegoś tak okrutnego do promowanie własnej osoby.
ani to ciekawe, a już na pewno normalne.
Mogła przyodziać się w główki sałaty,
w zielonym byłoby jej chyba bardziej do twarzy;-)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

yarek pisze:Hmmm, to już jest jakiś argument, chociaż mało przekonujący dla mnie - porównujesz śmierć zwierzęcia do śmierci człowieka, lekka przesada. Szacunek należy się wszystkim, ale to jednak troszkę co innego. Bo znowuż takim samym brakiem szacunku musiałbym określić noszenie skór zwierzęcych, futer itp. - a nie widzę czemu miałoby to być lepsze od noszenia mięsa? Dla zabitego zwierzęcia to naprawdę niewielka różnica... A nadawanie jakichś standardów szacunku czy braku szacunku przez człowieka w tym momencie wkracza w lekki bezsens.
Akurat futro to my nosiliśmy od daaaawna. Człowieki po jaskiniach biegali a już futro było. Ja równiez tego nie popieram, ale akceptuję w pewnym sensie.

Mówisz, że nietaktownym jest proównanie śmierci zwierzęcia do śmierci człowieka? Dla mnie śmierć to śmierć. Tak samo człowiek czuje ból, jak nasi mniejsi bracia. Nie jestem wegetarianką. Jem mięso bo muszę, bo czuję, że bez tego nie przeżyję. Byłam weganką, ale to mi nie wyszło na zdrowie. Pamiętaj, ze zwierzęta tak samo umieraja w rzeźniach, mają swoje zwierzęce rodziny, a im tak samo należy się szacunek. Tylko, że my możemy się obronić a one stłoczone w małych pomieszczeniach z wystraszonymi oczyma czekają, żeby je zabito. Po co? Pytam po co? Żeby jakaś wariatka owinęła sobie nimi za przeproszeniem swoje bezmózgie ciało? Po co?! Do promocji gejów w armii? Czy ty w ogóle wiesz, co ty za psycholkę popierasz?
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

hmmm... jak dla mnie żenada... [dori.. my się za często zgadzamy], ten jej styl jest no nie wiem..?Powiem , że jest mi wstyd, za ludzi którym to się podoba.Gaga już dawno straciłą rozpoznanie w swojej skandalizującej karierze, a po za tym chyba większym szokiem na gali MTV był pocałunek księzniczki z królową więc, nie zabłysneła dla mnie, no cóż, te łachamany furrory nie zrobiły, czego Lady G. nie zdzierży i będzie chciała zaszokowac znowu i znowu, pograżając się w swoim beztalenciu, dziękuje japrosic

Ach dzięki niej doceniłem Madonne

Alejandro_Alfonso_roberto :smiech:
Ostatnio zmieniony pn, 13 wrz 2010, 21:49 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Czytając wszystkie powyższe komentarze,stwierdzam,że Lady Dżaga jest jednak wyjątkowo utalentowana a ludzie(Wy), za każdym razem dajecie się na to nabrać.
Brawo gaga,bravo !
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Xscape pisze:Czytając wszystkie powyższe komentarze,stwierdzam,że Lady Dżaga jest jednak wyjątkowo utalentowana a ludzie(Wy), za każdym razem dajecie się na to nabrać.
Brawo gaga,bravo !
czyja wiem, ludzie stwierdzają to, co zauwazyli od całkiem dawna, i nadal są utwierdzani przez nią, że się nie mylą, i że ona nie powinna być na scenie i jej kariera to jeden wielki żart.Zresztą czym ona szokuje? Ona jest cholernie przewidywalna jak jej każdy teledysk tym samym złym smaku.

ach.. wiedziałem, że ona będzie się tak błażnić..

Muzyka Pop umarłą razem z królem.

A to teraz to chała, z drobnymi przejaśnieniami..

PS:Cieszmy się, że Sting nagrał płyte, Cieszmy się swietnym recovery, zachęcam nawet do teatru czy do kina, i zaoszczedzenie czasu na ciągłe komentowanie Gagi, [czyt:powtarzanie tego samego od poczetku jej kariery]

Dziękuje i dobranoc nenene

Adrian__vel Paparazii

Ach Madonna się lepiej potrafiła sprzedać...
Awatar użytkownika
endka

Xscape pisze: a ludzie(Wy), za każdym razem dajecie się na to nabrać.
hah no tak nie wpadłabym na to, ze chodzi o nas :P
dziękuje Ci dobry człowieku
Awatar użytkownika
Xscape

Man in the mirror pisze:i nadal są utwierdzani przez nią, że się nie mylą, i że ona nie powinna być na scenie i jej kariera to jeden wielki żart.
A tutaj to bez urazy,ale kłania się Nam typowa mentalność Polaków. Jeśli,ktoś osiągnie sukces,to trzeba za wszelką cenę zgnoić taką osobę. Chciałbym zauważyc,że mimo kontrowersji jakie niewątpliwie Pani gaga wzbudza,posiada również cos co jest jak dla mnie najważniejsze. Ona najzwyczajniej w świecie ma talent i tego nie odbierze jej nikt :)
Uważam,że jest świetna.
http://www.youtube.com/watch?v=IHJYEWhecMg
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Xscape pisze:Uważam,że jest świetna
A jakby nie miała na sobie płatów mięsa, to by nie była?
W ogóle, to to ono było prawdziwe? tam się ktoś do niej przytulał i w ogóle... brr.
Nie odmawiam jej talentu wokalnego, wydaje mi się, że jednak przekroczyła wszelkie granice i domaganie się dla niej tolerancji jak dla Michaela jest nie na miejscu. Przede wszystkim, szanował życie - a noszenie na sobie kawałków mięcha, moim zdaniem, nie jest tego przejawem.
Nie chcę nawet myśleć o tym, co może być następne, bo ona przecież - jak każdy - gaga zawsze idzie o krok dalej.
Pewien znawca szołbiznesu w rozmowie ze swoim sprzedajnym przyjacielem rabinem rzekł, że kiedy w sprzedawaniu siebie pójdzie się za daleko, dotrze się do ślepego zaułku. Artystę musi otaczać tajemnica - nie jest to dla mnie synonim skandalu.
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

A myślałam, że osoby które mają talent po prostu go mają i tym wyróżniają się wśród tłumu, ona jak widać potrzebuje tego by wszyscy mówili o jej kolejnej beznadziejnej kreacji, butach z obcasami z przodu czy też innych drobnych skandalikach z jej udziałem a jej talent chował się za kupą mięsa zarzuconą na plecy. To jest przykre, że podczas jej występów nie mówi się "O, śpiewa znakomicie, świetne wykonanie" tylko "Co ona ma na sobie, to ptak? Świnia? Czy kawałek psiej sierści zdobi jej ramiona".
Awatar użytkownika
endka

Xscape pisze:Chciałbym zauważyc,że mimo kontrowersji jakie niewątpliwie Pani gaga wzbudza,posiada również cos co jest jak dla mnie najważniejsze. Ona najzwyczajniej w świecie ma talent i tego nie odbierze jej nikt :)
Uważam,że jest świetna.
http://www.youtube.com/watch?v=IHJYEWhecMg
Ale ja tego nie kwestionuję przecież.
Wcześniej napisałam, że jej muzyka 'sprzedała by' się sama
bez całej tej awangardowej otoczki.
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

anialim pisze:
Xscape pisze:Uważam,że jest świetna
A jakby nie miała na sobie płatów mięsa, to by nie była?
W ogóle, to to ono było prawdziwe? tam się ktoś do niej przytulał i w ogóle... brr.
Nie odmawiam jej talentu wokalnego, wydaje mi się, że jednak przekroczyła wszelkie granice i domaganie się dla niej tolerancji jak dla Michaela jest nie na miejscu. Przede wszystkim, szanował życie - a noszenie na sobie kawałków mięcha, moim zdaniem, nie jest tego przejawem.
Nie chcę nawet myśleć o tym, co może być następne, bo ona przecież - jak każdy - gaga zawsze idzie o krok dalej.
Pewien znawca szołbiznesu w rozmowie ze swoim sprzedajnym przyjacielem rabinem rzekł, że kiedy w sprzedawaniu siebie pójdzie się za daleko, dotrze się do ślepego zaułku. Artystę musi otaczać tajemnica - nie jest to dla mnie synonim skandalu.

AMEN.

Tym strojem.. GaGa u mnie sporo straciła. Jako osoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Ach, cóż za dyskusja się tu wywiązała z powodu mięsa. Dobrze, że tym mięsem się nie obrzucacie ;-)

Jak dla mnie pomysł GG jest, po prostu, niesmaczny. Brrrr, jej musiało być przecież strasznie zimno w tym mięsku.

A PETA troszku przesadziła z tym okrucieństwem. Tu sie promuje GaGę, a nie rzeźnie.
...............................................................................................................................
Och!!, oj tam oj tam - olać GaGulca.

PS
Eva pisze:. Po co? Pytam po co? Żeby jakaś wariatka owinęła sobie nimi za przeproszeniem swoje bezmózgie ciało? Po co?! Do promocji gejów w armii? Czy ty w ogóle wiesz, co ty za psycholkę popierasz?

PS proponuję założyc wątek na temat szacunku dla zwierząt, wegetarianizmu, PETA, Greenpeace'u itd.
Obrazek
Awatar użytkownika
Xscape

Marie pisze:To jest przykre, że podczas jej występów nie mówi się "O, śpiewa znakomicie, świetne wykonanie"
Mówi się i to dużo. Tym bardziej,że w każdych gazetach artykuły mimo tego co wyprawia Gaga,są jednak po jej stronie. Pisze się bardzo dużo o jej talencie,a i muzycy też uważają ja za utalentowana osobę i ja sam też tak ją postrzegam. Nie wiem jak można nie widzieć w niej talentu ? Chyba nie porównujemy wszystkiego do Michaela,prawda ?
Widzicie moi drodzy,może i pewien Pan za bardzo narzucił na siebie magie tajemnicy,bo zrobili z niego później mega freaka,ale nie zapominajcie też,że ten Pan od tajemnicy,podziwiał Lady Gage,uważał,że jest świetna i chciał ją widzieć na swoich koncertach w Londynie.
Uważam,że są ludzie którzy mają bardziej lub mniej otwarte oczy na pewne rzeczy. I dobrze. Taki ten świat już jest. A SHOW.. I TAK MUST GO ON :) !
ODPOWIEDZ