Racja, ale czy dzięki tej technice poziom barbarzyństwa i okrucieństwa na świecie zmalał? Nie sądzę.doriseq pisze:mamy wysoko rozwiniętą technikę i nie musimy biegać z dzidami po krzakach z przapaską na biodrach a'la tarzan.
Ale wyboru z czym? W sensie, że musiano zabijać zwierzęta? Można było tak samo dobrze bawić się w wegetarianizm.doriseq pisze:Kiedyś nie było wyboru.. do chwili wynalezienia bawełny, lnu i innych materiałów.
Hmmm, to już jest jakiś argument, chociaż mało przekonujący dla mnie - porównujesz śmierć zwierzęcia do śmierci człowieka, lekka przesada. Szacunek należy się wszystkim, ale to jednak troszkę co innego. Bo znowuż takim samym brakiem szacunku musiałbym określić noszenie skór zwierzęcych, futer itp. - a nie widzę czemu miałoby to być lepsze od noszenia mięsa? Dla zabitego zwierzęcia to naprawdę niewielka różnica... A nadawanie jakichś standardów szacunku czy braku szacunku przez człowieka w tym momencie wkracza w lekki bezsens.Eva pisze:Ale to co robi gaga to jest brak szacunku dla życia, które zginęło abyśmy my mogli żyć. Nie popieram takiego zachowania i dla mnie taka osoba nie zasługuje na szacunek. No, chyba, że uważa, że to byłoby ok gdyby jakaś gwiazda po jej śmieci przykładała sobie jej organy do piersi.
Co bym pomyślał... na pewno, że jest odważna, dość oryginalna, szokująca... to o czym już pisałem wcześniej - może nawet, że jest głupia. Ale NIGDY nie dopisałbym do tego etykiety pt. "Afirmacja okrucieństwa wobec zwierząt"...amj pisze:yarek co pomyślałbyś o pannie spotkanej na ulicy, która byłaby ubrana jak GaGa?
Tak, ja sobie zdaję sprawę, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie się czepiał wszelkich przejawów odchylenia od standardu. Fajnie, gdyby przy okazji miał sensowne argumenty. W przeciwnym razie nie spotka się z moją aprobatą - proste.amj pisze:To osoba publiczna. Ma wpływ na wielu ludzi więc co się dziwisz. Ma fanów, którzy patrzą i się nią inspirują. Szczególnie młodzi ludzie.