Britney Spears

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

Z niejakim wstydem przyznam, że ostatnią płytą Britney, którą miałam w swoich rękach była Oops... I Did It Again. Po tych kilku ładnych (ekhm) latach, powróciłam jednak do wykonawczyni, kiedy zupełnie przypadkowo na jednym z portali (vortali?) muzycznych znalazłam niezwykle pochlebną recenzję piosenki-lokomotywy płyty Circus, tj. Womanizer. Posłuchałam i... szok! To zupełnie inna osoba, niż ta udająca niewinną dziewczynkę, a mająca przecież sporo za uszami Britney, sprzed prawie dziewięciu lat! Totalny wstrząs.
Nie jestem raczej osobą zbyt "reprezentatywną" i obiektywną, bo nie znam dokonań pomiędzy najnowszym krążkiem a Oops, w każdym razie tym co Britney prezentuje dziś, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Niedostatki wokalne Spears tuszuje całkiem miłą, nieskomplikowaną muzyką z "konkretnymi" bitami i porywającymi melodiami.
Naprawdę szacunek!
Maverick

Post autor: Maverick »

Przesłuchałam właśnie dwie pierwsze płyty Britney, "Baby One More Time" i "Oops I Did It Again", do tej pory znałam je tylko z radia.

Znalazłam dwa ciekawe kawałki na pierwszej płycie: "Soda Pop" i "The Beat Goes On". Aranżacje nie są banalne i zaskalują dbałoscią o produkcję. "Soda Pop" to dla mnie zdecydowany nr 1 albumu.

Druga płyta strasznie mnie znudziła i nie podoba mi się tam żadna piosenka. Natomiast jeden utwór jest interesujący wokalnie - "Where Are You Now". Zaśpiewane dojrzale, z nutką maniery Whitney. Niestety piosenka niezbyt ciekawa, z końcówką a la "YANA". Mimo to, warto posłuchać tego wykonania.

Słucham dalej :]

EDIT:

Trzecia płyta - "Britney". Bardzo podoba mi się utwór otwierający płytę - "I'm A Slave 4 You". Utwór pulsujący jak piosenki Janet (trzecia z kolei płyta Janet, z tych które odniosły ogromny sukces, po "Control" i "Rhythm Nation" też nosiła prosty tytuł - 'janet.' - ciekawe...), z ciekawym frazowaniem i barwą głosu w refrenie. Wszystko tu jest dopracowane, łącznie z teledyskiem. Z dotychczas przesłuchanych ten utwór podoba mi się najbardziej.

Britney strasznie zmasakrowała "I Love Rock'N'Roll", ale w taki pocieszno-buntowniczy sposób (kojarzyło mi się to z poczynaniami Avrile), ale bardzo miło się to ogląda razem z teledyskiem.
Reszta utworów średnia i znudziły mnie.
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

Właśnie dobrze ,że mi o tej płycie przypomniałaś.Jak dla mnie trzecia płyta "Britney" jest najlepsza.Zdecydowanie "I'm A Slave 4 You" jest najbardziej dopracowanym utworem na płycie bardzooo fajny klimat.Później wyróżniam jeszcze "Boys".No tak a cała reszta hmm melodyjna i miła dla ucha , przynajmniej mojego.
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

Post autor: DirtyDiana94 »

A mi się bardzo podoba jej nowa płyta.
Odbiła się od dna i to w jakim stylu.
Obrazek

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

mnie ta płyta też sie podoba...
Obrazek
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Mi Circus działa na nerwy ;-) Może poza tytułową piosenką,która według mnie powinna odnieść większy sukces niż Womanizer :-/
Obrazek
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

"Out from under" z tej płyty jest śliczne ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

DirtyDiana94 pisze:"Out from under" z tej płyty jest śliczne ^^
Tak! "Blur" też niczego sobie... ;)
Awatar użytkownika
DirtyDiana94

o taak ^ "Blur" też. Mnie się jeszcze podba "Kill the lights" i "Mannequin".
Obrazek

Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Nie znalazłam tematu o coverach, a ten cover Hit me baby one more time w wykonaniu Travisa, jest moim zdaniem, świetny. Co nim myslicie?
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Madzia

Post autor: Madzia »

a jak dla mnie zepsuli tą piosenkę. tak jakby... odebrali jej urok :wariat:. Taka zwolniona wersja tego nie przemawia do mnie kompletnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

GosiOla pisze:Nie znalazłam tematu o coverach, a ten cover Hit me baby one more time w wykonaniu Travisa, jest moim zdaniem, świetny. Co nim myslicie?
Świetne! Zupełnie inaczej można zinterpretować słowa utworu, jestem na tak.

P.S. Od zawsze byłam fanką Bryśki, tej młodszej. Teraz zrobiła się komercyjna. Pierwsze 4 albumy to cudeńko!

Bardzo fajnie, że nagrywa nową płytę.. tylko.. więcej Bryski - mniej syntezatora! ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

doriseq pisze:Teraz zrobiła się komercyjna.
a wcześniej to nie była?no proszę Cię;)
Britney to kompletnie nie moja bajka.Nie lubię jej piosenek ani jej głosu,doprowadza mnie do szału jej specyficzna maniera kiedy śpiewa.
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Streetwalker pisze:
Britney to kompletnie nie moja bajka.Nie lubię jej piosenek ani jej głosu,doprowadza mnie do szału jej specyficzna maniera kiedy śpiewa.
Owszem, zrobiła się komercyjna. Pierwszy album sprzedał się w prawie 30 milionowym nakładzie,a to chyba o czymś świadczy.

Przez tą swoją komercyjność przez ostatnie dwa lata nie wydała żadnego konkretnego hitu. Jest taka jak wszyscy inni na Vive i tych innych badziewiach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

doriseq pisze:
Streetwalker pisze:
Owszem, zrobiła się komercyjna. Pierwszy album sprzedał się w prawie 30 milionowym nakładzie,a to chyba o czymś świadczy.

Przez tą swoją komercyjność przez ostatnie dwa lata nie wydała żadnego konkretnego hitu. Jest taka jak wszyscy inni na Vive i tych innych badziewiach.
Chyba troszkę się nie zrozumiałyśmy.Britney od zawsze była cudownym dzieckiem komercji,jej istnienie,działalność w tzw."szołbizie" od początku nastawione było na zysk tak więc ostatnie dwa lata są według mnie kontynuacją jej komercjalizacji,a nie jej początkiem..Może ktoś ma inne odczucia ale ja nigdy nie odbierałam Britney jako artystki tylko jak produkt marketingowy,który ma skakać,usmiechać się i wystękiwać swoje piosenki.(dla moich uszu jej śpiew to jest jedno wielkie stękanie i nic na to nie porazę;])
ODPOWIEDZ