Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

no nie, powiedzieć, że praktycznie nic nie układa się na tych mistrzostwach po mojej myśli to mało! Paradoksalnie Urugwaj dopiero tymi dwoma przegranymi meczami udowodnił, że zaszedł tak wysoko zasłużenie.

Diego Forlan, gwiazda tego Mundialu i ciacho jakich mało!

Jutro kibicuję Hiszpanii. Tylko niech w końcu zagrają jak na przyszłych mistrzów przystało i strzelą więcej niż jedną bramkę!
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Ja chcę by wygrała Holandia. Czemu? Nie przegrała żadnego meczu na mistrzostwach i ma serię zwycięstw czy coś. Tak właśnie powinien wyglądać mistrz, niepokonany. Podczas EURO 2000 płakałem jak Włosi wyeliminowali pomarańczowych ale Brazylia i tak była na 1. miejscu ;-) Teraz płakać nie będę z radości nawet chociaż ich lubię. Zasłużenie są w finale i zasłużenie muszą go wygrać. Sneijder złotą piłkę powinien dostać, tak na marginesie. Hiszpanii wystarczy wicemistrzostwo za wiele tutaj nie pokazała. Szkoda, że dwie europejskie drużyny są w finale. Z poza Europy to Brazylia była ostatnio w finale 3 razy z rzędu i też z Europejczykami :-/ Finał za 11 godzin :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Szkoda, że dwie europejskie drużyny są w finale. Z poza Europy to Brazylia była ostatnio w finale 3 razy z rzędu i też z Europejczykami e Finał za 11 godzin :)

Ja się właśnie bardzo cieszę,że dwie drużyny z Europy walczą o finał.

Co do wczorajszego meczu.
Jestem pełna podziwu dla Urugwaju. Świetnie grali. Szkoda że brązu nie zdobyli, to by było zaskoczenie.
Niemcy się praktycznie w ogóle nie cieszyli z tego 3 miejsca. Co myślicie?

No cóż. ;-) .Dziś Hiszpania, jestem pełna optymizmu a ośmiornica mi go jeszcze dodaje
Awatar użytkownika
amj

Przed poprzednim postem nie pomyślałbym, że będę się tak cieszył ze zwycięstwa Hiszpanii. W końcu to Real Madryt jest z Ligi Hiszpańskiej :) Przed samym meczem czułem co bardziej przyciągało do Hiszpanii ale na siłę chciałem, żeby Holandia i sprawiało, że byłem obojętny trochę. W końcu nie przegrali (oprócz finału) żadnego meczu na Mistrzostwach.
Widok Ikera podnoszącego puchar, płaczącego z radości bezcenny. Kocham go za Ligę Mistrzów, którą zdobył Królewskim i za całą Jego karierę. Życzę mu by grał do tego wieku co Van der Sar i jeszcze dłużej aby miał 200 meczów w reprezentacji :)
Co do meczu. Był brzydki, sporo kartek i kwestia czasu kiedy będzie czerwona. Sneijder albo Casillas dostaną złotą piłkę. Nikt inny. Cannavaro potrafił otrzymać w 2006 to Iker tutaj również ;-)
Canario gratuluję Ci. Wygrał Twój kraj, w którym się urodziłeś z tego co mówiłeś.
Tyle z mojej strony na razie.

P.S. Skubana ośmiornica, no..
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

No to dzisiaj nie pośpię za bardzo... :smiech:

Klaksony, śpiewy, krzyki. Dżiz, jak oni się świetnie cieszą! :happy:
Szczerze mówiąc, gdyby mnie nie było w Espańi, pewnie byłabym za Holandią. Ale ta atmosfera sprawia, że siłą rzeczy dołącza się do Hiszpanów kibicujących swojej reprezentacji. Jaaaaa, coś niesamowitego!
LOL, no i cały % i żarcie w knajpie na koszt firmy.. tak, cieszę się, że wygrali :-)

Z resztą, byli lepsi(!) :banan:
Mecz może piękny nie był, ale miał sporo emocjonujących momentów. Nie podobało mi się, jak agresywnie grali i sypały się kartki nenene No, ale wiadomo, nerwy puszczają w meczu takiej rangi :-)
W ogóle Iker rządzi! japrosic

Jejkuuuuuuuuuu!! Ależ to daje kopa!

:party: La gente canta con amor "Que viva Espańa!" :party:
:party: Campeoooooones Campeooooones, Olé Olé Olé! :party:
:party: Soy espańol espańol espańol! :party:

Podsumowując: przeżyć Finał Munidalu w kraju, który wygrywa - BEZCENNE! :jachce:
Obrazek
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Diego Forlan został wybrany piłkarzem mistrzostw.
Królem strzelców Thomas Mueller. Zadecydowała liczba asyst a ten pan miał najwięcej. Bramkarzem... św. Iker Casillas.
Źródło

90 min finału oglądałem jednym okiem bo piłem wódkę i więcej tematów nie związanych z piłką szło a nie ten najważniejszy. Na dogrywce się skupiłem. :wariat:
Casillas będzie najgorszym koszmarem Robbena do końca życia. Co ten facet zrobił, że tych sytuacji nie wykorzystał? Hiszpanie zasłużenie wygrali bo uważnie grali do końca i to się opłaciło. Uważam jednak, że obok finału z 1994 roku ten był najsłabszy i brutalny. Same mistrzostwa uważam za przeciętne choć nie brakowało niespodzianek.

Trza czekać dwa lata do wielkiej impry jaka będzie u nas w kraju. Duża część tych piłkarzy z reprezentacji europejskich będziemy zapewne podziwiać na naszych boiskach.
Teraz wracamy do piki ligowej... Już w środę poznański Kolejorz walczy w el. ligi mistrzów. Transmisja na Polsacie.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

A jednak Hiszpania! Paul znowu miał racje.
Szczerze powiem, że bardziej liczyłam na zwycięstwo Holendrów, jakoś bardziej lubię tę reprezentację, ale gdy Iker wzniósł puchar do góry... cieszyłam się i jednocześnie było mi troche przykro, że to już koniec wuwuzeli nenene
Co do samego meczu, to uważam, że był słaby i bardzo obfity w faule, a mówiąc szczerze: żółty kolor wychodzi mi bokiem. Szkoda, że finał, na który się tak czeka, potrafi tak negatywnie zaskoczyć. Obaj goalkeeperzy to gwiazdy wczorajszego meczu, a Robben coś niecoś o tym wie... Wydaje mi się, że ta sytuacja sam na sam była najlepszą na wyjście na prowadzenie. Gdyby goal padł, mecz zapewne potoczyłby się zupełnie inaczej. Zapewne byłby ciekawszy.

Diego Forlan najlepszym piłkarzem mistrzostw - to cieszy! Urugwajczyk jak nikt zasłużył na to wyróżnienie. W zasadzie to on poprowadził swoją reprezentacje, która zaprezentowała się zaskakująco dobrze. Czwarte miejsce to dla z nich z pewnością wielki sukces o jakim nawet nie śnili. Forlan był wszędzie na boisku: strzelał bramki, prowadził akcje. Brawo!!

Podsumowując: zapamiętam ten mundial jako jedną wielką niespodziankę.
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

O Boże widok Casillasa podnoszącego puchar i płaczącego bezcenne!
Dla mnie tym bardziej, bo jest to mój ulubiony bramkarz od dawna, bardzo dawna.

Hiszpania była lepsza, zdecydowanie. Atakowali, a nie tylko obrona.
Każdy zawodnik wiedział po co jest na boisku i jaka jest jego rola.

Robben spieprzył dwie szansę na gola, praktycznie był to pojedynek 1:1 Casillas kontra Robben i Casillas wygrywał:D

Dla mnie bohaterem wczorajszego meczu nie jest Iniesta, ale jest nim właśnie Casillas.
Pokazał na tym mundialu,że może się równać z najlepszymi.

A i jeszcze jedna sprawa. Webb jak zwykle miesza...Widać było od początku że brakuje mu obiektywizmu. Faworyzował Hiszpanię.

Cóż, czekam teraz na Euro i liczę że uda mi się pojechać na jakikolwiek mecz Hiszpanii ;)
Mandey

Poniżej klasyfikacja końcowa typera mundialowego 2010. Typowaliśmy 64 mecze. Łącznie w zabawie brało udział 28 osób nie zawsze jednak typując każde spotkanie.

62 - majkelzawszespoko
61 - amj
59 - Madzia
53 - Damianos60, Mielniu
51 - Man in the mirror
50 - Moscan
49 - adi82
47 - Canario
46 - ManInTheMirror23
44 - Sybirra, angelamw
43 - Mandey
42 - MacJack50
41 - Willy
39 - Tomo128
37 - MJ4everify
32 - Julia94
28 - MJ fan
24 - Agnieszkaaaaa
23 - drewno23, Magdan
22 - _*Aga*_222
08 - Sairon
07 - KamilMJ
02 - Bako
01 - Larellay
01 - Idea

Gratulacje dla zwycięzcy.
Temat z wszystkimi typami został usunięty.
Awatar użytkownika
amj

Już się Mistrzostwa Świata skończyły? A nie zupełnie. Polecam poniższy filmik. Najpierw dam ten z EURO 2008 i UWAGA!!! Tak się cieszą Hiszpanie, a konkretnie to Pepe Reina Show.
Nie żałuję, że wygrali, oj nie.. :D
Obrazek Obrazek
Mandey

Oglądał ktoś wczoraj thriller w Poznaniu?
Miało być łatwo i przyjemnie a było koszmarnie i bez wyrazu na dodatek z nerwowymi karnymi.
Lech jest strasznie przemęczony po obozie przygotowawczym i nic im się gra nie klei. Na dodatek nadal nie ma wartościowych graczy na ławce rezerwowych, którzy mogliby zmienić kogoś i pociągnąć drużynę do gry. Kolejorz sfinalizował już kontrakt z Joelem Tshibambą, który będzie mógł za tydzień zagrać już w Pradze podczas pierwszego meczu III rundy batalii o LM z tamtejszą Spartą ale wydaje mi się na nic się to zda. Sparta to chyba jeszcze za wysokie progi i pozostanie batalia w Lidze Europejskiej. Miało być tak pięknie a jest jak zawsze.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Mandey pisze:Oglądał ktoś wczoraj thriller w Poznaniu?
Miało być łatwo i przyjemnie a było koszmarnie i bez wyrazu na dodatek z nerwowymi karnymi.
Lech jest strasznie przemęczony po obozie przygotowawczym i nic im się gra nie klei. Na dodatek nadal nie ma wartościowych graczy na ławce rezerwowych, którzy mogliby zmienić kogoś i pociągnąć drużynę do gry. Kolejorz sfinalizował już kontrakt z Joelem Tshibambą, który będzie mógł za tydzień zagrać już w Pradze podczas pierwszego meczu III rundy batalii o LM z tamtejszą Spartą ale wydaje mi się na nic się to zda. Sparta to chyba jeszcze za wysokie progi i pozostanie batalia w Lidze Europejskiej. Miało być tak pięknie a jest jak zawsze.

Właśnie, nasze drużyny rozkręcają się z czasem, gdy liga się zacznie , nic dziwnego, że w czasie okresu przygotowawczego będą dobrze grać, jeśli Lech przegra będzie grał w 4 rundzie LE, może tam zaistnieje nenene
Awatar użytkownika
amj

Pojawił się ranking lig wg IFFHS. Najlepsza jest Liga Hiszpańska.

1. Hiszpania 580 pkt
2. Brazylia 577
3. Argentyna 536
4. Włochy 508
5. Anglia 486
6. Niemcy 457
7. Francja 413
8. Peru 407
9. Chile 362,5
10. Paragwaj 357,5
..
28. Czechy 237
67. Polska 159
Litwa 159
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

amj pisze:Pojawił się ranking lig wg IFFHS. Najlepsza jest Liga Hiszpańska.

1. Hiszpania 580 pkt
2. Brazylia 577
3. Argentyna 536
4. Włochy 508
5. Anglia 486
6. Niemcy 457
7. Francja 413
8. Peru 407
9. Chile 362,5
10. Paragwaj 357,5
..
28. Czechy 237
67. Polska 159
Litwa 159

Wyżej od polskiej ligi oceniono rozgrywki w takich krajach jak Syria, Wietnam, Cypr, Gruzja, Libia czy Botswana. :smiech:
Awatar użytkownika
amj

Nie mówię, że tak jest ani, że tak nie jest ale może oni śmialiby się tak samo jak Polska byłaby wyżej od nich. Nie będę oceniał czy polska liga jest lepsza, gorsza od innych bo nie widziałem meczy wszystkich lig. Ktoś kiedyś mówił, że nie wiedział gdzie jest Polska na mapie dopóki nie dał tu koncertu.
Ale nie ważne. Zobaczcie na to:
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 588&kom=ok
Jeśli to prawda to.. to ja nie wiem. Oby tylko gazety kłamały :nerwy: RAUL!
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ