Mandey pisze:Kopeć a chciałbyś tak od razu trafić na Argentynę w drugiej rundzie i na 90% zwinąć manele?
wiesz, to są mistrzostwa świata, więc nie możemy przesądzać, że jak Argentyna się trafi to nas rozjadą. Świetnie pokazała to Szwajcaria.
No, ale coś w tym na pewno jest.
lazygoldfish pisze:Za miłość do Italii i Juve
od 14 lat moja miłość nie rdzewieje : )
najpierw Juventus, potem cała Italia.
Euro 2000, płacz po przegranym finale... rodzi się nienawiść do Francuzów.
MŚ w Korei i Japonii, przegrana z żółtymi, po wielu kontrowersjach i stronniczości sędziów - bez komentarza.
Później 2004 i brak fair play ze strony skandynawów.
Później już tylko oczekiwanie i nadzieje, która w 2006 roku się spełniły. Wiedziałem, że kiedyś się spełni. Jezu jaki ja byłem szczęśliwy, płakałem ze szczęścia, a często mi się to nie zdarza : )
Ja nawet hymn śpiewam razem z chłopakami.
Fajnie, że jeszcze ktoś darzy uczuciem tę reprezentację : )
lazygoldfish pisze:Mogę jednak już teraz napisać, że wielkim przegranym tych mistrzostw jest TVP i jej komentatorzy. Tak tendencyjnego i uczniowskiego komentowania nie widziałam od dawana - mecz Włochów, kiedy średnio co 5 minut bodajże Iwański rzucał te stereotypowe frazy o stylu Italii wołały o pomstę do nieba. Nie idzie tego wysłuchiwać przez 90 minut...tyle lat kibicowania Włochom i człowiek nadal nie może się przyzwyczaić do tego ograniczonego podejścia.
Masakra.
100% racji, mam już tego dosyć.