Mike, thewiz ---> dziekuje za korekcje i weryfikacje

Jesli wylapiecie wiecej takich niuansow, to modyfikujcie

Moje wersje i tak ulegaja przeksztalceniom...co widac, po moich edycjach
Lika --->
dzis krociutko
M. Jordan: Hej, jak sie masz? (podaja sobie rece).
Michael: Dziekuje, ze sie zgodziles.
MJ: Wiedzialem, ze efekt naszej wspolpracy bedzie niesamowity, stad te wszystkie dookola nagrywajace nas kamery. Zrobilismy mnostwo ujec, ktore nigdy nie ujrzaly swiatla dziennego. Zobaczycie kilka najlepszych i najgorszych ujec filmowych z naszej wspolpracy.
(Michael Jordan pokazuje jak grac w kosza):
M. Jordan: Potrzebujesz straznika punktow.
Michael: Co to jest straznik punktow?
M. Jordan: To koszykarz, ktory omija biegiem/ wszystkich rywali. Podaj pilke. Wszystko, co masz zrobic to podac mi pilke.
(rozpoczecie gry)
MJ: Musielismy grac 1 na 1. To bylo klopotliwe. (smiech)
Kobieta: Aww… dawaj Jackson!
MJ: Nigdy nie przegral! Wiecie, takie bylo zamierzenie. On mial mnie nauczyc grac w koszykowke, a ja mialem go nauczyc tanczyc.
Michael: Mozesz sobie wyobrazic mnie…
M. Jordan: Otocz mnie, cofnij do tylu.
MJ: To jeden z najmilszych ludzi, jakich mozecie poznac. Naprawde. Latem - uczy dziciaki grywac w koszykowke. Rozdal im wszystkim autografy.
M. Jordan: Teraz to jest zaangazowanie (w gre)!
MJ: Gralismy prawdziwa koszykowke. Dokola byla widownia, ktora ogladala mnie w akcji. Zastanawiali sie, kto wygra. Ja tez...
(Michael na podlodze, trzymajac pilke)
MJ: Spojrzcie na to. Przeciez to oszustwo jak nic...hehehehahaha! (smiech). Zabral (mi) pilke, podskoczyl i wrzucil do kosza!
M. Jordan: Teraz pokazesz mi jak sie robi moonwalk.
Michael: Oh hahaha… (smiech).
(Michael uczy tanczyc Michaela Jordana)
MJ: Obecnie, to moja ulubiona czesc z calego filmu, gdyz to jest takie szczere/ szlachetne (tu nie oszukujemy). To jest fajne. Heh, hmhmhm… (smiech). Powiedzial mi, ze czul sie naprawde zaklopotany.
Michael: (pokazuje element tanca) Zakryj palce, a pozniej je wystrzel energicznie.
M. Jordan: (Jak tak dalej pojdzie, to) nadwereze sobie miesnie!
(Michael na podlodze koryguje pozycje Jordana)
MJ: Chcialem tylko ustawic jego nogi we wlasciwej pozycji. Jego stopy sa jak lodzie.
Michael: Pozniej, POWPOWPOWPOW! Wloz cala energie w tym palcu i BOOM, po prostu wyrzuc go energicznie.
M. Jordan: W ten sposob? (demonstruje).
Michael: Nie (poprawia).
(Moonwalk Michaela):
Michael: To jak chodzenie. To podobny system, ale robisz to do tylu.
M. Jordan: Ale w tym samym czasie…
Michael: Tak, poniewaz dzwigasz swoja mase i przenosisz ja do tylu. To stwarza iluzje. To jak przesuwanie masy (ciala). Teraz, kiedy ta stopa idzie do tylu, ta druga sie podnosi (demonstruje).
M. Jordan: Tak, tak, tak! Chyba juz pojelem. (wers piosenki Jam) It ain’t too hard for me… jak brzmialo dalej? (smiech).
Michael: It ain’t too hard for me to jam (smieje sie).
M. Jordan: It ain’t too hard for me to jam. It ain’t too hard for me to jam (obaj chodza moonwalkiem). Tak, chyba juz sie nauczylem.
Michael: Zrob jeszcze to (pokazuje inny ruch). Ho!
M. Jordan: Tak! It ain’t too hard for me to jam! Nauczylem sie!
Michael: Hehehe! (chichocze). Nauczyles sie! (podaja sobie rece).
M. Jordan: Zaczekajcie! Z czego sie cieszycie?
(Wszyscy bija gorace brawa)
(Black or White przygrywa do scen z tlumem fanow)
dzieciak: Hi Michael. I love you.
(Clip of Michael posing with a sailor’s hat)
dziewczyna 1: Boze On jest moj jedyny. Kocham Go. Jest perfekcjonista.
dziewczyna 2: He’s the best!
dziewczyna 1: He’s the best!
DZIEN JOEGO JACKSONA