Pomysł na film na zlot - transkrypt do PHM dostępny

O Michaelu rozmowy luźne.
thewiz

Post autor: thewiz »

Mike pisze: P.S. Pare słów pozmieniałem jak np."Nie jestem do końca przebudzony"="I'm not usually awake up", myślę, że lepiej brzmi:"Nie jest łatwo mnie obudzić"... Jak myślicie? jesli uważacie, ta pierwszą wer. za dobrą zmienie to, ale jesli nie to nie. Your Choice!
Wiecie, nie przeczytalam tego transkryptu ( duze uklony dla tego, kto poswiecil czas na przetlumaczenie tego!) ,a samo PHM widzialam juz dawno temu ,ale mimo wszystko jestem prawie pewna, ze MJ powiedzial tam :

"I am not easy to wake up" a nie " I'm not usually awake up" ( to jest to prostu niegramatycznie.... ) - czyli rzeczywiscie tlumaczenie byloby takie jakie zaproponowal Mike " Nie jest latwo mnie obudzic". W sumie nie wiem skad tak dobrze pamietam ten wers, ale moge wiele dac za to ,ze to wlasnie Mike powiedzial. W sumie to jeszcze to zweryfikuje :-)

To tyle :wariat:
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Trinity pisze:Zróbmy zlot w Poznaniu, proszę. Mam dopiero 14 lat i rodzice napewno nie pojadą do Łodzi lub gdzieś daleko, bo czasu nie mają. A ja bardzo chcę obejrzeć ten film. Można go skądś ściągnąć?? Emule lub coś?? AAA.... niech ktoś odpisze...
AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! :glupi:

wiesz, takich jak Ty co by chcieli by zlot był w ich mieście to trochę by się więcej znalazło, miast u nas w Polsce dostatek

koniec przekazu, a teraz czas na: aaaaaaaaaaa!

p.s.
"niech ktoś odpisze" - a prosze bardzo :-/
...
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Majkel pisze:
Trinity pisze:Zróbmy zlot w Poznaniu, proszę. Mam dopiero 14 lat i rodzice napewno nie pojadą do Łodzi lub gdzieś daleko, bo czasu nie mają. A ja bardzo chcę obejrzeć ten film. Można go skądś ściągnąć?? Emule lub coś?? AAA.... niech ktoś odpisze...
AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! :glupi:

wiesz, takich jak Ty co by chcieli by zlot był w ich mieście to trochę by się więcej znalazło

No ba!! np. JA zaproponowałam Szczecinek przed Poznaniem Wyśmienity pomysł według mnie! (patrz. wyżej :party: ),
ale jakoś nikt mnie nie słucha, widać nie mam tu siły przebicia... :glupi:
Noo doobrraaa, niech więc już będzie ta Łódź nenene poddaję się... :wariat: :smiech:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

To moze Nicea? :party:
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

MJowitek pisze:To moze Nicea? :party:
Jak dla mnie założenie całkiem dobre, we Francji jeszcze nie byłam :party: Z faktyczną realizacją tego pomysłu będzie już jednak gorzej :glupi:

Zaraz zaraz... Jowitkaaaa!!, a co Ty nie wracasz ?? W sierpniu nadal zamierzasz tam siedzieć :-o ?!
Na stałe nam dziewczyna z Polski uciekła no!... ja wiem, że tam na pewno jest fajnie, ale już wracaj... wracaj czym prędzej, bo tutaj komuś serce pęknie z żalu... :cool:

P.S. Oczywiście wszyscy tęsknimy. To nie jest fajne, jak nam się ktoś od MJówczej rodziny oddziela :calus:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Lika pisze:Zaraz zaraz... Jowitkaaaa!!, a co Ty nie wracasz ?? W sierpniu nadal zamierzasz tam siedzieć :-o ?!
Na dobra sprawe to nie wiem co z wakacjami. Moze faktycznie tam /to znaczy tu.../ zostane. Z Buszmenem sie zobaczymy w maju, przylatuje tu do mnie. Ech. Westchnienie. Wiec jakos przezyjemy. w wakacje Busz i tak bedzie straszliwie zalatany wiec nic po mnie w Polsce. Ale nie wiem. Poko co to on mnie odwiedza. A ja sama, to nie wiem kiedy wsiade do jakiegos srodka lokomocji. Poko co wyglada na to, ze na Wielkanoc nie wracam. A wakacje? Who knows?
PS. No ale na zlot powinam jakos dotrzec. Kasia napisala, ze teskni. No to ja nie wiem jak ja mam nazwac swoje uczucia...

MJowitek Emigrant
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Mike, thewiz ---> dziekuje za korekcje i weryfikacje japrosic Jesli wylapiecie wiecej takich niuansow, to modyfikujcie :-) Moje wersje i tak ulegaja przeksztalceniom...co widac, po moich edycjach ;-)
Lika ---> :calus:
dzis krociutko

(Spotkanie Michaela z Michaelem Jordanem, clip labelled 1992)

MJ: Na planie krotkiego filmu Jam, wspopracowalem z najwieksza legenda sportu wszechczasow - Michaelem Jordanem.

M. Jordan: Hej, jak sie masz? (podaja sobie rece).

Michael: Dziekuje, ze sie zgodziles.

MJ: Wiedzialem, ze efekt naszej wspolpracy bedzie niesamowity, stad te wszystkie dookola nagrywajace nas kamery. Zrobilismy mnostwo ujec, ktore nigdy nie ujrzaly swiatla dziennego. Zobaczycie kilka najlepszych i najgorszych ujec filmowych z naszej wspolpracy.

(Michael Jordan pokazuje jak grac w kosza):

M. Jordan: Potrzebujesz straznika punktow.

Michael: Co to jest straznik punktow?

M. Jordan: To koszykarz, ktory omija biegiem/ wszystkich rywali. Podaj pilke. Wszystko, co masz zrobic to podac mi pilke.

(rozpoczecie gry)

MJ: Musielismy grac 1 na 1. To bylo klopotliwe. (smiech)

Kobieta: Aww… dawaj Jackson!

MJ: Nigdy nie przegral! Wiecie, takie bylo zamierzenie. On mial mnie nauczyc grac w koszykowke, a ja mialem go nauczyc tanczyc.

Michael: Mozesz sobie wyobrazic mnie…

M. Jordan: Otocz mnie, cofnij do tylu.

MJ: To jeden z najmilszych ludzi, jakich mozecie poznac. Naprawde. Latem - uczy dziciaki grywac w koszykowke. Rozdal im wszystkim autografy.

M. Jordan: Teraz to jest zaangazowanie (w gre)!

MJ: Gralismy prawdziwa koszykowke. Dokola byla widownia, ktora ogladala mnie w akcji. Zastanawiali sie, kto wygra. Ja tez...

(Michael na podlodze, trzymajac pilke)

MJ: Spojrzcie na to. Przeciez to oszustwo jak nic...hehehehahaha! (smiech). Zabral (mi) pilke, podskoczyl i wrzucil do kosza!

M. Jordan: Teraz pokazesz mi jak sie robi moonwalk.

Michael: Oh hahaha… (smiech).

(Michael uczy tanczyc Michaela Jordana)

MJ: Obecnie, to moja ulubiona czesc z calego filmu, gdyz to jest takie szczere/ szlachetne (tu nie oszukujemy). To jest fajne. Heh, hmhmhm… (smiech). Powiedzial mi, ze czul sie naprawde zaklopotany.

Michael: (pokazuje element tanca) Zakryj palce, a pozniej je wystrzel energicznie.

M. Jordan: (Jak tak dalej pojdzie, to) nadwereze sobie miesnie!

(Michael na podlodze koryguje pozycje Jordana)

MJ: Chcialem tylko ustawic jego nogi we wlasciwej pozycji. Jego stopy sa jak lodzie.

Michael: Pozniej, POWPOWPOWPOW! Wloz cala energie w tym palcu i BOOM, po prostu wyrzuc go energicznie.

M. Jordan: W ten sposob? (demonstruje).

Michael: Nie (poprawia).

(Moonwalk Michaela):

Michael: To jak chodzenie. To podobny system, ale robisz to do tylu.

M. Jordan: Ale w tym samym czasie…

Michael: Tak, poniewaz dzwigasz swoja mase i przenosisz ja do tylu. To stwarza iluzje. To jak przesuwanie masy (ciala). Teraz, kiedy ta stopa idzie do tylu, ta druga sie podnosi (demonstruje).

M. Jordan: Tak, tak, tak! Chyba juz pojelem. (wers piosenki Jam) It ain’t too hard for me… jak brzmialo dalej? (smiech).

Michael: It ain’t too hard for me to jam (smieje sie).

M. Jordan: It ain’t too hard for me to jam. It ain’t too hard for me to jam (obaj chodza moonwalkiem). Tak, chyba juz sie nauczylem.

Michael: Zrob jeszcze to (pokazuje inny ruch). Ho!

M. Jordan: Tak! It ain’t too hard for me to jam! Nauczylem sie!

Michael: Hehehe! (chichocze). Nauczyles sie! (podaja sobie rece).

M. Jordan: Zaczekajcie! Z czego sie cieszycie?

(Wszyscy bija gorace brawa)

(Black or White przygrywa do scen z tlumem fanow)

dzieciak: Hi Michael. I love you.

(Clip of Michael posing with a sailor’s hat)

dziewczyna 1: Boze On jest moj jedyny. Kocham Go. Jest perfekcjonista.

dziewczyna 2: He’s the best!

dziewczyna 1: He’s the best!

DZIEN JOEGO JACKSONA
Ostatnio zmieniony pn, 03 kwie 2006, 18:44 przez cicha, łącznie zmieniany 3 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Ja naprawdę nie wiem po co ta cała dyskusja, gdzie w tym roku ma być zlot.
Przecież już dawno ustalone było, że w tym roku zlot odbędzie się w Bahrainie - wszyscy, którzy chcą to jadą i zostają tak długo jak się da (tylko M.Dż.* niestety od razu wraca z powrotem do kraju :smiech: ).
Obrazek
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

MJJ pisze:Ja naprawdę nie wiem po co ta cała dyskusja, gdzie w tym roku ma być zlot.
Przecież już dawno ustalone było, że w tym roku zlot odbędzie się w Bahrainie - wszyscy, którzy chcą to jadą i zostają tak długo jak się da (tylko M.Dż.* niestety od razu wraca z powrotem do kraju :smiech: ).
:wariat:
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
thewiz

Robimy zlot w Sandusky!!! Bez gadania wszyscy wpadaja do mojego miasta!!!!

:war:

Zobaczcie jak w Sandusky jest ladnie , idealne miejsce na zlocik ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto moj ulubiony klubo pub w miescie. Idealne miejsce na zlot. Ma nawet scene specjalnie dla Kasi i innych na wsytepy konkursowe :-)

www.cabanajacks.com
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

thewiz pisze: A oto moj ulubiony klubo pub w miescie. Idealne miejsce na zlot. Ma nawet scene specjalnie dla Kasi i innych na wsytepy konkursowe :-)

www.cabanajacks.com
a szpital jest w pobliżu?
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

MJJ pisze:Przecież już dawno ustalone było, że w tym roku zlot odbędzie się w Bahrainie - wszyscy, którzy chcą to jadą i zostają tak długo jak się da (tylko M.Dż.* niestety od razu wraca z powrotem do kraju :smiech: ).
A dlaczego? :luz:
A ja nie scem! :mj:

P.S. MJowitku, a ja wiem, jak nazwać Twoje uczucie- to HIPER- tęsknota :party:

P.S.' Sandusky mi się bardzo podoba :happy:
Rozumiem, że zapraszający funduje przeloty- dzięki Ci, Agatko :calus:

P.S.'' THRILLEr, po co Ci szpital- my jesteśmy :zgon:

P.S.''' I co z tego, ze mój post nie wnosi niczego do dyskusji? :wariat:
Ostatnio zmieniony pt, 31 mar 2006, 18:04 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
thewiz

THRILLER pisze:
thewiz pisze: A oto moj ulubiony klubo pub w miescie. Idealne miejsce na zlot. Ma nawet scene specjalnie dla Kasi i innych na wsytepy konkursowe :-)

www.cabanajacks.com
a szpital jest w pobliżu?
Jakies 5-7 minut drogi samochodem od Cabany :happy: A staz pozarna to nawet jakas minute drogi samochodem !!!!!
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

M.Dż.* pisze: P.S.'' THRILLEr, po co Ci szpital- my jesteśmy :zgon:
byłem ciekawy czy w sandusky jest szpital
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Vratislavia Obrazek

Najbardziej odpowiednie miejsce na zlot Obrazek , nie pasi? Mnie to ani grzeje ani ziębi. :war:

P.S. Jak wszyscy szaleją to ja też :tancze:
ODPOWIEDZ