[POZNAŃ] Michael Jackson Dance Team ;)

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
wilchelm111

Post autor: wilchelm111 »

Spoko. Ja mogę porozwieszać na ławicy i w tych okolicznych wiochach
Obrazek ludzi jest dużo glupija
a tu mail do kontaktu poznanplaza@segece.pl

a może mi ktoś przesłać link do filmiku z tym 4 minutowym układem?
Obrazek
Awatar użytkownika
Annie_17

Post autor: Annie_17 »

zobaczcie co znalazłam!
juz miał miejsce jeden Flash Mob w Starym Browarze ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=nhV3PrZK ... re=related

ile ludzi!!
"When you're down and out
There seems no hope at all
But if you just believe
There's no way we can fall.."
Awatar użytkownika
wilchelm111

:smiech: spadłem z krzesła jak to zobaczyłem :smiech: pow! headshot i wszyscy gleba.
A według mnie lepiej zrobić jakiś występ niż flash mob. To w polsce nie jest zbytnio popularne.
Obrazek
Awatar użytkownika
janet.em

Post autor: janet.em »

W browarze było mnóstwo ludzi, aż oczom nie wierze.. A to miejsce co na filmiku jest idealne na fm!!! (moznaby jeszcze pomyśleć nad szachownicą ale tam mniej osób przechodzi..albo placu przy masce..)
Jak wiadomo ideą flash mobów jest zebranie jak największej ilości ludzi, stworzenie sztucznego tłumu w jednym miejscu o tej samej porze i zorganizowanie krótkotrwałego ale zaskakującego przechodniów show. No ostatnio w Polsce i nie tylko były robione flash moby np z beat it, który jak mogliśmy sie przekonać jest jednym z prostszych ukladów;)
Więc tak jak parę osób wypowiedziało sie wcześniej trzebaby coś pokombinować z tym drillem, bo jest to trudna choreografia i jej przyswojenie od podstaw zajęłoby sporo czasu dużej grupie ludzi. Albo zatańczyć całość tak jak na występie w szkole, z tą różnicą, że Ci którzy nie będą czuli sie na siłach zatańczyć całego układu będą tańczyć samą sekwencję z TDCAU, tak jak na fm w Hollywood ;-) Aa.. i zabawiłam się w liczenie, w Hollywood samego drilla tańczyło około 40 osób i taka ilość wyglądała przyzwoicie, a my nie możemy być gorsi! ;-)
Swoją drogą ja też mam już parę osób chętnych do naszego flash moba;)
A tutaj stronka, myślę że może okazać się bardzo przydatna przy zbieraniu ludzi: http://grono.net/flash-mob-poznan/forum/
:happy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

tak Janet nie możemy być gorsi! Jak dobrze pójdzie to możemy mieć więcej ludzi niż w Hollywood - wystarczy, że każdy z nas zaciągnie kogoś ze swoich znajomych i w ogóle to przyciągniemy naszym zbiorowym urokiem innych xD Można też po całym Poznaniu i okolicach porozwieszać plakaty i informacje i wtedy przyjdzie jeszcze więcej ludzi ;))
Zrobiłam więc (na szybko) taki plakat, taką propozycję jakby on mógł wyglądać, więc się nie czepiajcie szczegółów ;p Można będzie za jakiś czas dokładnie wymyślić coś naprawdę fajnego jak już ustalimy szczegóły tj godzina, miejsce itp. A i proponuje, żeby na plakacie było też nasze wspólne foto, więc na którymś dance teamie musimy zrobić sobie zdjęcie jak wszyscy będą ;) Generalnie sądzę, że jak byśmy porozwieszali plakaty i informacje to mamy gwarancję masy ludków, ale to co będziemy rozwieszać musi naprawdę przyciągać!
Obrazek
Tylko, czy w Poznaniu jest jakaś drukarnia, co by nam w miarę tanio wydrukowała ze 100 szt? może się ktoś orientuje?
Pozatym myślę, że Browar to dobre miejsce i że powinni się zgodzić skoro już raz się zgodzili, no i zawsze to też jakaś reklama dla nich... Patrzę na ten filmik i nie wierzę, że w Browarze tylu ludzi :wariat:
jejku, już się nie mogę doczekać aż się spotkamy tego 10 i na żywo pogadamy o tej akcji xD
Monika75

Post autor: Monika75 »

ale fajny ten plakat....super ....trzeba sie zorientowac odnosnie tej drukarni....SUPER!!!
Awatar użytkownika
Agni

Post autor: Agni »

Nawiasem mówiąc to można się przyłączyć do flash moba? 10 kwietnia na 100% będę :)
Last

Minun sydämeni kuuluu Suomelle.
Obrazek
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

He!He! A ja byłam na tym flashmob'ie w Starym Browarze :D Strzelałam się z ludźmi też :P
Wszystko pięknie wygląda z tym Drillem w Browarze, ale czy da się do nich zagadać (do managerów), aby puścili nam muzykę? Czy z Boom!Boxem przyjdziemy? xD
Awatar użytkownika
wilchelm111

boombox nie da rady jeśli by uzbierała się chociaż połowa ludzi z tego filmiku. Jeśli nie puścili by nam z ich głośników może by zorganizować jakiegoś lapka i "większe głosniki" :hahaha:
Plakat bardzo dobry :-)
Myślałem też żeby wszyscy przybrali jakąś jedną pozę podczas zdjęcia. Moonwalk byłby świetny na takim plakacie.
Może wyciąć by michaela z this is it jak trenowali np drill i ustawić się tak jak on.
Obrazek
Awatar użytkownika
janet.em

Post autor: janet.em »

A ja uważam, że naszych wizerunków nie powinno być na plakacie, fakt nasza inicjatywa, ale nie chciałabym wisieć na słupach w całym Poznaniu, a poza tym nie tylko my będziemy tańczyć bo jak dobrze pójdzie to duużo innych ludzi;) Tak czy inaczej, świetna robota Iskierka, ładny ten plakat ;-) ale jeśli myślimy już o plakacie to uważam, że wystarczy zdjęcie Michaela/Michaela z tancerzami (i właśnie fajnie by było jakby tam był jakiś element z TII z drilla) i jakiś tekst informujący o rocznicy śmierci i o tym, że jeśli ktoś chciałby to uczcić, żeby dołączył do nas, żeby zatańczył razem z nami, podać tel kontaktowy i uważam, że dobrym rozwiązaniem byłoby też ustalenie jakiegoś pierwszego spotkania organizacyjnego dla wszystkich chętnych, a na nim podałoby się zainteresowanym szczegóły.
Ach trzeba to omówić na spotkaniu, bo jest to temat rzeka ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Dziękuję kochani :)
Tylko, wczoraj mnie tak jakoś poniosło, i zgadzam się, że lepiej darować sobie nasze zdjęcie... bardziej adekwatne byłyby np dzieciaki z różnych stron świata.
Świetny pomysł podsunęła mi na PW/gg Annie_17 co do tego foto zamiast naszego, tylko że wydaje mi się iż byłoby to trochę nie fair wykorzystywać główne zdjęcie z http://www.majorloveprayer.org/ więc lepiej je zostawić w spokoju. W ogóle Annie wpadła też na to, że można by napisać jeszcze all you love...
Więc trochę z tym pokombinowałam dziś rano :)
Chciałam wrzucić i pokazać wam, ale coś nie wchodzi na imageshack ;/ spróbuje potem :)
Awatar użytkownika
Iskierka

Z tym co rano zrobiłam dam już spokój, bo się zwyczajnie nie nadaje.
Za to za zrobiłam inny plakat niż poprzednio:
Obrazek
Dodałam też tekst, żeby ludzie wiedzieli o co chodzi tylko nie wiem, czy tak on powinien brzmieć... oczywiście potem, by trzeba było dopisać gdzie dokładnie lub zmienić godzinę/miejsce. Coś tam jeszcze powinno być oprócz tego co jest? A i jeszcze na komp mam to w wymiarach takich na plakat A3 :))
Awatar użytkownika
Annie_17

Post autor: Annie_17 »

Mistrzu :***
jest i "all for love" i ręce!! ;-)
co jeden projekt to lepszy :**
"When you're down and out
There seems no hope at all
But if you just believe
There's no way we can fall.."
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

yyyyy....

nienienienie.... nieeeeeeeeeeeeeeee żadnych wieków i powieków..... błaaagaaammm.... Żadnych all for love, wierzcie mi - nastapi drwiący uśmiech i cisza... All for love - to tylko w naszym kręgu.... Ludzie nie zaczają. Europa jest bardziej powściągliwa niż usa, ajm sory.... tu inaczej odbiera się wzruszenie...

wyjdę na wredną starą jędzę, ale wyglądacie tak, jakbyście próbowali spakować niewidzialny prezent.. Zajebiście, że macie taki zapał, kocham Was za bumboxy i plakaty ale ja mam ciągle wrażenie, że sam pomysł leży, że jest nieprzemyślany, że trzeba go na maxa uprościć - prawda trinity? Byłaś i wiesz - akcja pt:strzelasz z rewolweru i padasz. I każdy może to zrobić dlatego się nie wstydzi i dołącza. przemyślcie układ / układy i przegadajmy to po tańcach w maku, bo rzeczywiście temat rzeka, a w sali nie zostaniemy :) potem pomyślimy o plakatach i innych materiałach info. kiedy pojawia się ta jedna prosta myśl - wszystko już samo wychodzi.

wybaczcie i wiedzcie, że na bank majkel pęka z dumy, cokolwiek z tego wyjdzie!!! tyle, że im mądrzej tym lepiej :)

I ŻADNYCH ZŁOTYCH GACI!!!!!!!!! nenene nenene nenene
Primum non nocere.
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

Obrazek
By wercelt9 at 2010-04-02

no i oczywiście bardzo Was kocham!
Primum non nocere.
ODPOWIEDZ