Schmittko pisze:phi... A idźcie, FA-NA-TY-CY!

Krytykować łatwo. Ode mnie głębokie ukłony w stronę Japońców. RESPECT. Marzę by się nauczyć choć 1 % z tego :) I pal licho, że to będzie odtwórcze :P

Drogi kolego przesadziles z jedno procentowym nauczeniem sie tego co oni potrafia......przesadziles i to grubo..wbrew pozorom nie jest to az tak bardzo trudne..nie mowie tu o caloksztalcie i wszystkich wykonywanych przez nich elementow.....ale wiekszosc jest do opanowania w niedlugim czasie...Ale zgadzam sie z Toba absolutnie co do tego ze chlopcy swietnie tancza....
Nie rozumiem tylko tego jak mozecie porownywac michaela do tych molodych chlopakow.Po pierwsze michael ma juz za soba długi starz a oni sa jeszcze mlodziutcy.Po drugie absolutnie nie moza porownywac michaela do innych tancerzy.Kazdy jest inny i nie da rady powielic kogos nawet jesli tanczy sie bardzo poodbnie do jakiejs osoby np:michaela.Kazdy z nas ma inna budowe ciała,inaczej sie rusza i czuje muzyke dlatego prosze bez takich porownan bo to nie ma sensu.Nawet jesli ktos tanczyl by perfect jak michael nigdy tak naprawde nie zrobi tego tak jak on.
Ktos napisał ze wszystko co oni tanczyli mistrz potrafi 100 razy lepiej....coz za absurd!!!!Szczerze watpie w to czy michael wykonałby niektore z tamtych tricków!!!!Michael tanczy rewelacyjnie to fakt i nikt temu nie powinien zaprzeczac,ale nie wysuwałbym sie tak daleko z ni8ektorymi stwierdzeniami.Jedno co w michaelu jest fenomenalne to to ze stworzył tanbiec jakiego nikt dotad nie stworzył.Chodzi mi o to ze jest niesamowicie oryginalny i charakterystyczny.A to jest wlasnie sztuka.Sztuka jest stworzyc wlasny styl tanca a nie powielac kogos.Michael Jackson juz jest i drugiego nie potrzeba.
Nie zgadzam sie rowniez z tym ze ci chlopcy wykonuja to bez pasji.Ja nie potrafie zrozumiec jak mozna tanczyc i nie robic tego z pasja.Taniec sie albo kocha albo nie.Chcecie zobaczyc komu brakuje pasji.....zapraszam na dyskoteke do choszczna to pokaze wam prawdziwych paralitykow,chociaz tak jest wszedzie na dyskotekach ze jeden tanczy swietnie a drugi jak okoslał.Ci chłopcy tancza z pasja i nie ma innej opcji.Ja juz dawno ogladałem ich wyczyny bo ktos juz kiedys na starym forum zamiescil link do sciagniecia z tymi tancami.Łatwo jest komus oceniac i negowac to co ktos robi ale stancie przed lustrem i sprobujcie wykonac chocia zkilka elementow ktore wykonuja ci chlopcy.
ps-I jeszcze raz podkreslam zebyscie na litosc Boska nie porownywali wszytskiego i wszytskich z michaelem bo to nie ma najmniejszego sensu.Wybaczcie ze sie tak rozpisalem ale sam kocham taniec......sam stoje w domu przed lustrem po kilka godzin dziennie i cwicze rozne triki,i wiecie co......sprawia mi to ogromna radosc.Taniec to wspaniała sprawa,dar od Boga i prawde powiedziawszy zawsze zal mi jest ludzi ktorzy nie potrafia sie ruszac.No ale jak to sie mowi "nie kazdy ma wszystko" prawda.....??
pps-pragne jeszcze dodac ze michael nie wymysla wszystkich krokow tanecznych sam.....np uklady do niektorych teledyskow wymyslal michaelowi kto inny,tak jak to ma mijesce chociazby w przypadku scream..moj kolega ze szczecina zna tez choreografa z wloch ktory pracowal z michaelem wiec nie myslcie ze wszystko mj wymyslil sam.