Noworoczne postanowienia :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
whoisit1

Noworoczne postanowienia :)

Post autor: whoisit1 »

Jak coroku postanawiam,że zrobie wiele rzeczy osiągne swój cel,choć żadko mi się to udaje ,ale w tym roku bedzie inaczej.Oto moje postanowienia noworeoczne:
-skończyć szkołe
-iśc na siłownie i basen
-znależc sobie dziewczyne która jest fanką Mj lub CHer
-kuopić ultimate collection
-znalezc lepszą prace
-dojrzeć :wariat:
a wasze postanowienia?
Awatar użytkownika
Dav20

Post autor: Dav20 »

A wiec moje postanowienia na Nowy Rok :
-poukładać wszystkie sprawy które się ciągną bez sensu ( a jest ich trochę )
-stać się bardziej odpowiedzialnym, co będzie bardzo trudne :P
A reszta to już sama się potoczy w tym Nowym Lepszym 2006 Roku :)
Obrazek
jacek1985

Post autor: jacek1985 »

Moje:
-dokonczyc remont
-znalesc dziewczyne (nie musi byc koniecznie fanka MJ)
-popracowac nad swoich charakterem
-zrobic prawo jazdy
Awatar użytkownika
SylwuniA

Post autor: SylwuniA »

Moje postanowienia:
- nie pić tyle alkoholu :-/
-wziąść się do nauki
-częściej chodzić do kościoła
-znaleść chłopaka (fana MJ)
-bardziej wierzyć w siebie!!

To są moje postanowienia na 2006 ale wątpie że mi się uda coś z tego zrobić... ale mam madzieje!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

SylwuniA pisze:ale wątpie że mi się uda coś z tego zrobić... ale mam madzieje!!!!!
Ej no, jak sobie zakładasz, już na początku, że nie uda Ci się zrealizować postawionego celu, to na pewno Ci się nie uda. Musisz wierzyć, że Ci się uda ;-) Nie tylko wierzyć, ale musisz wiedzieć na pewno, że uda Ci się to zrobić! I oczywiście robić coś w tym kierunku...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SylwuniA

Post autor: SylwuniA »

SUNrise pisze:
SylwuniA pisze:ale wątpie że mi się uda coś z tego zrobić... ale mam madzieje!!!!!
Ej no, jak sobie zakładasz, już na początku, że nie uda Ci się zrealizować postawionego celu, to na pewno Ci się nie uda. Musisz wierzyć, że Ci się uda ;-) Nie tylko wierzyć, ale musisz wiedzieć na pewno, że uda Ci się to zrobić! I oczywiście robić coś w tym kierunku...
Mam nadzieje ze cio piszesz to prawda ;-) dziekuje za słowa!!!
No najpierw muszę bardziej uwierzyć w siebie a potem zobacze czy mi się uda co chce osiągnąć!!A ja jestem wielkim leniem i bedzie ciężko ale wierze...Będe silna :rocky:
a ja wam życze żeby wasze postanowienia sie spełniły... powodzenia :dance:
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Podobno uczniowie i studenci są w najlepszej sytuacji, bo każdy rok przynosi im coś nowego. 31 grudnia mogą wymienić choć kilka rzezcy, które miniony rok zmienił w ich życiu. Podobno warto z tego korzystać. Podobno kiedy życie sie ustabilizuje i ten szczęśliwy okres się skończy, to stawianie sobie nowych celów na Nowy Rok jest tym bardziej przydatne i pożądane.

Ja mam taki mały zielony notesik z kotkiem, w którym od kilku lat zapisuję sobie moje "życiowe cele". Część z nich już dawno się spełniła, część jest do zrobienia w dość bliskiej przyszłości. A część to nie wiem kiedy. Po prostu nie da się ich zaplanować. Myślę, że skoro je zapisałam, to w odpowiednim momencie podświadomośc mi powie, że to już.

Zwykle trzymam wszelkie postanowienia gdzieś na prywatnej kartce, ale z tego co wiem, to jesli się je ujawni, zwiększa się szansa na ich spełnienie. Ot, ludziska widzieli, to głupio nic z tym nie zrobić... Taka "motywacja zewnętrzna".

A to moje postanowienia noworoczne na 2006 rok.

Postanowienia noworoczne:

1. Dbać o „higienę snu”. Chodzić spać o 24h, wstawać o 8.30h. /mam to nieco przesunięte niestety.../
2. Poradzić sobie z wszelkimi papierkami związanymi z wyjazdem do Francji /nienawidzę papierków/
3. Robić wszystko na tydzień przed ostatecznym terminem. /chyba, że świadomie uznam, że nie trzeba/
4. Wrócić do pisania normalnych listów, a nie ciągle maile, ICQ i gadu-gadu.
5. Częściej czytać. Po polsku, francusku, angielsku. Książka na dwa tygodnie.
6. Pouczyć się samej hiszpańskiego, coby podstaw nie zapomnieć.
7. Nauczyć się włoskiego /na razie poziom średniozaawansowany wystarczy/
8. Nauczyć się rosyjskiego /już raz **** [M.Dż.*: MJowitku, nie używaj słów na "K", bardzo proszę ;-) ] znałam podstawy, i po co głupia wszystko zapomniałam?/
9. Kupić sobie książeczkę do nauki niemieckiego. Widziałam gdzieś za chyba 20zł. Poznać najbardziej podstawowe podstawy. Tyle mi póki co wystarczy.
10. Stworzyć Nibylandię /no co?/
11. Nauczyć się tego pieprzonego moonwalka / umiem bardzo jako tako/
12. Może dawać jakieś korki? Ale to w drugim półroczu.
13. Jakaś praca by się przydała. Może w tej Francji?
14. Wyprowadzić się od rodziców /jeśli spełniony punkt 13/
15. Nauczyć się lepszego wyrażania uczuć. Mniej zabawy w „podchody” /coraz lepiej mi to nawet wychodzi/
16. Mieć kota /poza tym, że w głowie/
17. Może być też tchórzofretka.
18. Albo chomik. O. Chomik.
19. Nie być tak uzależnioną od Internetu /mniej forum? Ojej!/
20. Nauczyć się piec też inne ciasta, a nie tylko moją specjalność-Murzynka Z Zakalcem
21. Zapuścić jeszcze trochę włosy. Dbać o figurę. /jakieś mięśnie brzucha i rąk by się przydały.../
22. Mieć ładnie pomalowane ściany i sufit. Przez kogoś. Ręcznie. /jeśli spełniony punkt 14/
23. Zjeść kolację na dachu /dosłownie/
24. Cieszyć się z deszczu kiedy pada.
25. Przeczytać całą Biblię.
26. Przeczytać cały Koran.
27. Zauważać jeszcze więcej szczegółów.
28. Mieć porządek /tylko nie za bardzo, bo za bardzo nie lubię :]/
29. Znajdować więcej drobnych przyjemności dla siebie
30. Zaskakiwać Buszmena i nie wymagać od biedaka, żeby też musiał co chwilę coś wymyślać :]
31. Mieć świadomy sen.
32. Zapamiętywać jeszcze więcej snów i zrozumieć ich znaczenie
33. Nauczyć się szybko czytać
34. Nauczyć się szybciej pisać na komputerze /w sumie i tak już nie jest tak źle.../
35. Ćwiczyć jogę.
36. Nie spóźniać się /chyba, ze sama świadomie uznam, że nic nie szkodzi/
37. Napisać w tym półroczu kilka rozdziałów pracy magisterskiej /i żeby było dobrze.../
38. Uprawiać jakiś sport, tudzież ruszać się sama w domu. Przestać się usprawiedliwiać, że skoro na zajęcia chodzę piechotą i mam średnio 1 godzinę marszu dziennie, to to mi wystarczy. Bo nie wystarczy.
39. Wybrać się na jakiś wykład profesora Miodka. Taka ze mnie wielbicielka polskiego niby, Miodka ma pod nosem, a nigdy nie była.. Wstyd :]
40. Zrealizować wszystkie powyższe postanowienia, dopisywać nowe przez cały rok. Wiem, że stać mnie nawet na więcej i wszystko ode mnie zależy. W zasadzie najtrudniejsza jest ta tchórzofretka :]

Ten kto pokonuje innych jest silny. Ten kto pokonuje siebie jest potężny.
whoisit1

Post autor: whoisit1 »

SylwuniA pisze:
SUNrise pisze:
Mam nadzieje ze cio piszesz to prawda ;-) dziekuje za słowa!!!
No najpierw muszę bardziej uwierzyć w siebie a potem zobacze czy mi się uda co chce osiągnąć!!A ja jestem wielkim leniem i bedzie ciężko ale wierze...Będe silna :rocky:
a ja wam życze żeby wasze postanowienia sie spełniły... powodzenia :dance:
NO BRAWO Jowitko .Ja też muszę jeszcze mieć wiecej postanowień.Jestem pod wrażeniem.
Awatar użytkownika
MJowitek

MJowitek pisze: 8. Nauczyć się rosyjskiego /już raz **** [M.Dż.*: MJowitku, nie używaj słów na "K", bardzo proszę ;-) ] znałam podstawy, i po co głupia wszystko zapomniałam?/
Ej nooooo.
A z tego co wiem, to używanie wulgaryzmów nie jest błędem, jesli jest używane raz na jakiś czas, służy wyrażeniu emocji i nie jest wyrazem zastępczym /co świadczy o ograniczonym zasobie słownictwa/.
:-P

Edit. Chociaż... są za i przeciw...

Dobrze więc, Katarzyno. Specjalnie dla Ciebie /i Buszmena w zasadzie też.../ postanowienie 41- Nie będe używać brzydkich wyrazów :party:

A dostanę lizaka?

Edit 2. Więcej o wulgaryzmach tutaj:

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 9428#19428

:party:
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

MJowitek pisze:
MJowitek pisze: 8. Nauczyć się rosyjskiego /już raz **** [M.Dż.*: MJowitku, nie używaj słów na "K", bardzo proszę ;-) ] znałam podstawy, i po co głupia wszystko zapomniałam?/
Ej nooooo.
A z tego co wiem, to używanie wulgaryzmów nie jest błędem, jesli jest używane raz na jakiś czas, służy wyrażeniu emocji i nie jest wyrazem zastępczym /co świadczy o ograniczonym zasobie słownictwa/.
:-P:
No, tak, ale K**** to jest K**** i inaczej być nie chce ;-)
Trochę to za ostre, jak na miejsce publiczne :knuje:
Swoją drogą.... Ja nie wiedziałam MJowitku, że Ty takie słowa znasz :party:
MJowitek pisze:Dobrze więc, Katarzyno. Specjalnie dla Ciebie /i Buszmena w zasadzie też.../ postanowienie 41- Nie będe używać brzydkich wyrazów :party:

A dostanę lizaka?
:calus:
Tak, lizaka dostaniesz- sponsored by Majkel Dżekson* :party:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJowitek

M.Dż.* pisze: Swoją drogą.... Ja nie wiedziałam MJowitku, że Ty takie słowa znasz :party:
No ja różne wyrazy znam Obrazek

M.Dż.* pisze: :calus:
Tak, lizaka dostaniesz- sponsored by Majkel Dżekson* :party:
Kiedy? :party:

A my tu gadu gadu, a to przecie wątek o postanowieniach jest...
Czy Majkel Dżekson* ma jakieś postanowienia na Nowy Rok, o których mógłby napisać?
Obrazek

No poza tym o lizaku...Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

MJowitek pisze:Kiedy? :party:
A kiedy sę następnym razem spotkamy? :party:
MJowitek pisze:A my tu gadu gadu, a to przecie wątek o postanowieniach jest...
Czy Majkel Dżekson* ma jakieś postanowienia na Nowy Rok, o których mógłby napisać?
Obrazek

No poza tym o lizaku...Obrazek
Majkel Dżekson* by nie miał postanowień na ten rok? :tancze:
Pewnie, że ma, ale....
ciiiiit.... To moje postanowienia ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star