Wasz zespół/wykonawca numer DWA

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Ciekawe, kiedy ostatni raz ktoś przeczytał pierwszy post w temacie...
Awatar użytkownika
Lauren

Post autor: Lauren »

Właściwie miałam wypowiedzieć się wcześniej w tym temacie, ale mój numer dwa jakoś ciągle się zmienia.
Zastanawiałam się przez chwilę, kogo cenię jednak bardziej - nie wyszło. Ale pomyślałam o tym, kogo muzyka towarzyszyła mi przez większość czasu i z kim wiążę piękne wspomnienia.
Padło na The Doors, lecz dorównuje im Elvis Presley.
Cenię wielu artystów, ale jednak powalające teksty Doorsów i niesamowita melodyjność Elvisa nie pozwalają mi wybrać (naj)lepszego.
24 months and it still seems like it was just yesterday...
tu sei tutto quello che mi manca
last.fm
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Mój numer 1 ( z michaelelem włącznie oczywiście) to Queen.
Kocham ich bo wycowywałam się na ich muzyce, a pozatym Freddie jest wokalnie nie zastąpiony. Jest królem muzyki. :dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Post autor: mimi-yoshi »

Lauren pisze:Padło na The Doors, lecz dorównuje im Elvis Presley.
O, widzę, że coś wspólnego mamy, bo dla mnie nr dwa są właśnie Panowie z The Doors :D. Po pierwsze- ten oniryczny, niekiedy wręcz surrealistyczny klimat Panów, genialne teksty Morrisona, po prostu to "coś", co sprawia, że nie mogę się od ich utworów oderwać i w końcu prawie każdy jest w stanie zanucić choć jeden ich numer, bo legenda nie umiera (; (to tak nie tylko w odniesieniu do Doorsów oczywiście).
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
Awatar użytkownika
xDirty Diana

Post autor: xDirty Diana »

Jest kilka tych numerów dwa : D Przede wszystkim : Pink Floyd . Syd Barrett . Muse .
I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .
Awatar użytkownika
Tamaryszek

Post autor: Tamaryszek »

Moim drugim ukochanym wykonawcą jest bez wątpienia Grzegorz Turnau, artysta niezwykle utalentowany, a przy tym niesamowicie skromny.
Jakby tego jeszcze było mało, jest szalenie sympatyczny i na każdym koncercie potrafi rozśmieszyć publikę do łez, co sprawia, że z dnia na dzień zyskuje coraz większą rzeszę wielbicieli. ;-)
Genialne teksty, wspaniała muzyka i niebanalny głos tworzą wybuchową mieszankę, która przenosi słuchacza w całkiem inny świat, z dala od problemów dnia codziennego.
Gorąco polecam wszystkim, którzy potrzebują się wyciszyć, odpocząć od kaleczących ucho piosenek, których całe rzesze serwują nam na co dzień niektóre ze stacji muzycznych, a także tym, którzy zagłębiając się w nurt piosenki poetyckiej, nie zdążyli się jeszcze zapoznać z twórczością pana Grzegorza. :-)
Awatar użytkownika
Wasilewski

Post autor: Wasilewski »

Mam takie szczęście, że duużo wykonawców, których słucham, jest dla mnie numerami 1 :>
Awatar użytkownika
Truth

Post autor: Truth »

Moim zespołem numer dwa jest zdecydowanie Queen. Miłością do ich muzyki zaraził mnie mój tato, który jest wielkim fanem. Praktycznie całe moje dzieciństwo to m.in właśnie muzyka Queen. Wspaniały, charyzmatyczny głos Freddiego, w ogóle brzmienie całego zespołu... Poprostu fantastyczne. Oczywiście jest jeszcze bardzo dużo innych zespołów/wykonawców, których uwielbiam, lecz jeśli muszę zdecydować się na jeden to jest to własnie Queen.
Ostatnio zmieniony ndz, 04 paź 2009, 12:27 przez Truth, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Michael pierwsza muzyczna (i nie tylko :wariat: ) miłość, nic się nie przebije ;-)

Numer jeden oczywiście MJ ;-)
Nr 2 (kolejność przypadkowa) Bon Jovi, Ira, George Michael...

Miło się słucha Guns N'Roses... Madonny.. Łez.. Szcześniaka..
taki mały miszmasz muzyczny mi wyszedł.. :wariat:
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Truth pisze:Miłością do ich muzyki zaraził mnie mój tato
A u mnie słucha caaalutka rodzina, ale ja jestem największą fanką :D
Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

Moim ukochanym wokalistą jest Blackie Lawless z W.A.S.P. oraz Joey Tempest (Europe).

Wszyscy którzy mnie widzieli a znają WASP mówią, że wyglądam jak jego córka (z twarzy hah) co ja przyjmuję ze śmiechem, nie wiem czy z radościa ;P No ja jako młody Blackie to jeszcze się cieszę ;D
Facet jest świetny, inteligentny i ma charakter.
Oprócz typowego klasycznego metalowego grania tworzy przepiękne ballady, czym na zawsze już zagościł w moim sercu. Image też mi się podoba, choc tu możecie dyskutowac ;) Prawdopodobnie Marilyn M. inspirował się nim, a z kolei Blackie na Alice Cooperze...no nie ważne.
Polecam fanom mocnego grania, choć WASP jest dość nietypowym zespołem...
Awatar użytkownika
calineczka

Post autor: calineczka »

Mój numer dwa? Oczywiście Elvis, Queen, Madonna, ale przede wszystkim Mr. Big :-)
A z polskich zdecydowanie Maleńczuk, Waglewski i Janerka.
[*] Forever, Michael

25 czerwca

Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.

Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
Ulina

Post autor: Ulina »

U mnie zatem na drugim miejscu jest raczej Linkin Park którego byłam fanką przez półtora roku ... Nom ale wiadomo w moim życiu pojawił się Michael i to jego najczęściej <prawie non-stop> słucham :mj:
Michael forever ;-)
Została piękna muzyka, która tyle wniosła w nasze życie i pamięć. Michael żyje w naszych szafach !!!
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Moim ulubionym wykonawcą poza MJ jest zepół 30 second to mars. Założył go Jared Leto, który jest nie tylko znakomitym wokalistą, ale też i aktorem. Uwielbiam jego głos, a także (nie okłamując siebie i innych) image Jareda:) Zakochałam się w kawałku "The kill" a potem nastąpiła reakca łańcuchowa i tym sposobem w moim ipodzie dominuje Michael a tuż za nim właśnie 30stm.
Obrazek
Awatar użytkownika
luksqon

Post autor: luksqon »

Hm poza oczywiście nr 1 Michaelem , to ostatnio nr 2 to U2 i Green Day.....
ODPOWIEDZ