Flashmob promujący film THIS IS IT.

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Liberian*Girl

Flashmob promujący film THIS IS IT.

Post autor: Liberian*Girl »

Fundacja MJF (tak się nazywamy, choć formalnie jeszcze nie istniejemy) oraz dystrybutor, firma UNITED INTERNATIONAL PICTURES zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału we Flashmobie promującym film z trasy koncertowej Michaela Jacksona "This is it"!

Flashmob odbędzie się w Centrum Warszawy (zbiórka przy Rotundzie) w dniu 19.10.2009 (poniedziałek) o godz. 16.

Z w/w Flashmoba powstanie mini-film, który następnie zostanie wmontowany w profesjonalny trailer promujący "This is it" w Polsce.

Wcześniej odbędą się dwie próby:

1. W sobotę (17.10) o godz. 14 w dawnym miejscu tj. al. 3 Maja przy moście Poniatowskiego w Warszawie
2. W niedzielę (18.10) o godz. 14 w dawnym miejscu tj. al. 3 Maja przy moście Poniatowskiego w Warszawie

Tańczymy do delikatnie zmodyfikowanej wersji "Beat it"

Zapraszamy wszystkich ceniących sobie dobrą zabawę i ruch na świeżym powietrzu, oraz tych liczących na międzynarodową sławę i karierę :p

Zgarniajcie swoich znajomych, babcie, dziadków, ciocie i wujków, sąsiadów i sąsiadki. Niech będzie nas jak najwięcej !!!

w razie pytań piszcie tu bądź na priv.

aha, i te miejsca prób są jeszcze pod znakiem zapytania, no bo zima nas zaatakowała ;) ale jak tylko będzie dokładnie wiadomo, to napiszę :)
I am just like a Billie Jean - I claim that Mike is the one.

,,Jeśli chcesz zmienić świat na lepsze, zacznij od siebie'' - dziękuję Ci za wszystko, również za to, że tak powiedziałeś..
Awatar użytkownika
Pattolek

Post autor: Pattolek »

Witaj :) fajny pomysł zwłaszcza że wraz z przyjaciółką do perfekcji opanowałyśmy Beat it :D i małe modyfikacje to dla nas pikuś:P Niestety nie da rady pojawic się na próbach... :( a kiedy bedzie to nagrywane? wtedy bysmy się z chęcią pojawiły :) a jak byś tak film z prób wstawiła to by było fajnie. Wogólę to proponuję napisac o tym w temacie "Flash Mob tym razem Kraków" bo tam około 100 osób tańczyło do Beat it 2 tyg temu (wraz z nami oczywiście). Czekam na jakies dalsze informacje. POZDRAWIAM :D
* The way You make me feel Michael *
Awatar użytkownika
Mental

Post autor: Mental »

Z flashmobem to ma niewiele wspólnego jeśli w założeniu będzie promować komercyjne przedsięwzięcie, ale oczywiście zatańczyć dla zabawy zawsze można. ;-)

Tak na marginesie, kiedy MJF będzie oficjalnym podmiotem posiadającym osobowość prawną?
Liberian*Girl

Nagrywane będzie w poniedziałek o 16:00 jest zbiórka właśnie :)
Jeśli w Krakowie tańczyliście wersję beat it taką, jak my w Warszawie 29.08, to ok - z tym nie będzie zmian. Zmiany będą jedynie w tym, że na sam koniec, tańczymy dodatkowo krótką choreografie Dangerous, podobnie, jak tańczono w Hollywood ;)

http://grono.net/gallery/clip/show/1841 ... -hollywoo/

jasne, że wrzucę, w miarę możliwości ;)

a MJF, z tego co mi wiadomo, ma już ,,papiery w sądzie'' i prawdopodobnie w grudniu będzie już istnieć formalnie.
ale mogę się spytać i udzielić dokładniejszej odpowiedzi :)

,,Jeśli chcesz zmienić świat na lepsze, zacznij od siebie'' - dziękuję Ci za wszystko, również za to, że tak powiedziałeś..
Awatar użytkownika
777

Post autor: 777 »

Hehe, nie źle. A coś dostajecie jakieś drobne za tę promocję?
Oczywiście nie neguję tego pomysłu, bo i tak ktoś powie, że robimy to dla MJa lub samych siebie aby zobaczyć się w jednej sekundzie powstałego filmu. Co ciekawe Sony lub UIP stać na profesjonalny zespół składający się z 200 czy nawet 500 tancerzy, ale po co przepłacać. Jak są chętni i to za darmo.
Uważam, że powinni Wam odpalić, chociaż po nowym 2CD z TII
Obrazek
Liberian*Girl

Muszę szczerze przyznać, że nie ja to załatwiałam, więc nie wiem. Ale wydaje mi się, że robimy to za darmo. Chociaż faktycznie, fajnie by było dostać coś w stylu biletów na This Is It (chociaż i tak już wszyscy mamy i razem idziemy ;)). No ale coś takiego...

ja przynajmniej napewno robie to dla MJ (naprawde) i żadnych korzyści materialnych z tego czerpać nie będę.
swoją drogą ciekawe, czy Michael popłacze się ze wzruszenia tak jak 29.08? ;)
(był ulewny deszcz)

A no i naprawdę gorąco zapraszamy, ustalone jest już miejsce prób - pod mostem Poniatowskiego przy al. 3 Maja.
mogę spróbować wytłumaczyć drogę od empiku na nowym świecie przy palmie. No więc, ruszając spod tego empiku, idziecie w stronę mostu Poniatowskiego, prawą stroną ulicy, chodnikiem, mijacie Muzeum Narodowe aż w końcu (po kilku minutach) dojdziecie do schodów w dół. No to zejdziecie nimi w dół, potem skręcicie w prawo i jesteście na miejscu - po lewej stronie będzie most, po prawej trawa i drzewa, po środku beton no i oczywiście ludzie :)
Jak będziecie potrzebowali mojej pomocy, to piszcie na priv o kontakt.
I więcej na www.grono.net w gronie tematycznym Michael Jackson, wątek Flashmoby i inne tego typu akcje, dwie ostatnie strony, z tego co pamiętam.

MJ'ówki - przybywajcie ;)
I do zobaczenia na próbie :)
Ps. Niektórzy mi mówili że się boją trochę i wogóle... ja pierwszy raz na próbę w sierpniu przyszłam sama, a że i tak jestem tam i w Fundacji najmłodsza, to czułam się dodatkowo bardziej skrępowana, okazało się jednak potem, iż znajduję się wśród naprawdę mega życzliwych i sympatycznych ludzi, a układ na prawdę jest prosty, do nauczenia się w kilka minut ;) Tak więc niczego się nie obawiajcie, pozdrawiam was i do zobaczenia :)

Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

777 pisze:A coś dostajecie jakieś drobne za tę promocję?
wystarczy że będziemy w zwiastunie : )
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
Pattolek

Oj Liberian*Girl obawiam się,że niestety pon nie wchodzi w rachubę:( mam zajęcia obowiązkowe na uczelni i zawsze w pon jestem w pracy... Jest mi bardzo przykro ale obawiam się, że mnie tam nie będzie... bardzo żałuję... eh... a już się nastawiłam... brać udział w czymś takim... super... no ale niestety:( życzę powodzenia i mam nadzieję, ze zobaczę polską reprezentację w polskim wydaniu TII:D trzymam za was kciuki :) a jak ekipa z Krk? ktoś się zadeklarował?
Liberian*Girl

Uwaga!
Flashmob przeniesiony na wtorek, o 16:00 w centrum.
Więc mam nadzieję, że przyjdziesz? :)
A co do układu - także zmiana. Jest beat it ,,flashmobowe'' z 29.08 - jak ktoś nie wie jak wygląda ta choreografia to na youtube jesteśmy, no i jak kończymy w refrenie, to jest ,,just beat it'' i wtedy robimy taką pozę wszyscy jak Michael stoi co jest na plakatach TII.
Dzisiaj na próbę przyszło nawet sporo nowych osób, większość z nich ma już opanowany układ więc jest super, a jutro, przypominam, kolejna próba o 14:00 w tym samym miejscu. Oglądałam właśnie pogodę i podobno ma być słonecznie ;)
dzisiaj nikt mi się nie zdeklarował że ,,jest z mjpt'' ale mam nadzieję, że jutro jeszcze ktoś się pojawi ;)
tak więc czekam i dziękujemy ;)

Awatar użytkownika
Pattolek

czy możesz wrzucić filmik jak ma wyglądać układ? we wtorek mówisz... eh... tez ciężko bo mam ćwiczenia do 12 prawie i jak sprawdziłam pociągi to bym mogła być w stolicy około 17... chyba za późno... cóż obawiam się , ze muszę się z akcji wyłączyć... polskie koleje nie umożliwiają szybkiej podróży... trzymam za was kciuki. Dajcie z siebie wszystko. Dla Michael'a:D
:mj:
Awatar użytkownika
Pattolek

Witam:) i jak po nagraniu? Fajnie wyszło? bardzo żałuję ze nie mogłam się udać do stolicy ale niestety praca i studia to trochę sporo na głowie... ale dość tych usprawiedliwień! Proszę napiszcie jak było. jestem bardzo ciekawa :D
Pozdrawiam :mj:
E2

Post autor: E2 »

Hej Widziałam Wasz występ w Centrum Bardzo mi się podobało Byle tak dalej Pozdrawiam
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

http://www.youtube.com/watch?v=sGDqhDiD ... r_embedded

tutaj z czyjejś kamery.
tańczyliśmy 4 razy beat it i kto umiał mógł zatańczyć thrillera :)
według mnie było lepiej niż w sierpniu

edit:

http://www.youtube.com/watch?v=BDeQMdaHBIg

wcale mnie nie widać xdd
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
Pattolek

Super Wam wyszło :D teraz jeszcze bardziej zazdroszczę... i żałuję że mnie nie było... eh a akurat się nawet Thriller'a nauczyłam... Michael na pewno był dumny.
Ludzie tak trzymajcie pokażemy światu i wszystkim negatywnie nastawionym do MJ'a jak wielki On był, jest i będzie!!! :D Król zawsze pozostanie Królem i zawsze będzie miał fanów, którzy nie pozwolą zapomnieć o Jego geniuszu i przepięknej duszy.
Viva Michael Jackson! :mj:
ODPOWIEDZ