Beyonce Knowles

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

moniazabak pisze:Kilka piosenek ma calkiem,calkiem supEr. Ale osobiscie to jej troszke nie znosilam. Kiedys przepadalam za RiRi ale co ona teraz wyprawia to wogule w to nie moge uwierzyc. Najpierw kilka tatuazy a teraz... CZARNA PANNA i ten FRYZ ! Straszne!.! Dlaczego tak te gwiazdeczki sie szpeca ? :surrender: Michael jest najlepszy ! ; *

Rozumiem,że lubisz ludzi za wygląd? :-/ Btw tatuaże są fajne i nie oznaczają,że od razu jest się kryminalistą czy kimś w tym rodzaju ;) Moim zdaniem Rihanna ma teraz fajny styl,wyróżnia się-nie jest jedną z wielu,co w Hollywood i ogólnie w "szoł-biznesie" jest dosyć trudne.
A co do tematu...uwielbiam głos Beyonce,no i jak ta dziewczyna tańczy! Gdybym była facetem to chyba bym oszalała na jej widok ;)
Również uważam,że ostatnia płyta jest bardzo fajna ;]
Awatar użytkownika
moonglow

Post autor: moonglow »

Mnie, jako wieloletniej fance Beyoncé, aż wypada się tutaj odezwać ;)

Lubię ją za wszystko - głos, piosenki, teksty, osobowość, styl, niesamowite występy na żywo, koncerty, zaangażowanie w to co robi, profesjonalizm, przekaz jej twórczości oraz to, że wie, o czym śpiewa, nie jest tylko odtwórczynią, ale w niesamowity sposób przenosi emocje do muzyki. To nie jest jedna z tych zwykłych panienek, które wpadają i wypadają z muzycznej branży, ale niezwykle silna, utalentowana kobieta, która bardzo poważnie traktuje swój zawód. I, co ważne, to nie skandale wyniosły ją na szczyt lecz jej ciężka praca.

W kwietniu tego roku miałam zaszczyt ;) być na jej koncercie w Pradze. Tu tylko potwierdziło się to, co wiedziałam wcześniej - Beyoncé zawsze daje z siebie 100%, śpiewając na żywo wszystkie piosenki, nawet te, przy których tańczy jak szalona ;) (nawet, kiedy sala nie jest do końca wypełniona, a większość publiczności, wydawałoby się, nie rozumie ani pół słowa po angielsku). Mam za to do niej ogromny szacunek.

Polecam wszystkim zapoznanie się z jej wcześniejszą twórczością, a nie tylko ostatnią płytą. B'Day i Dangerously In Love (5 nagród Grammy) to soulowa klasyka. Dokonania z Destiny's Child też wymagają uwagi, polecam szczególnie moją ulubioną płytę - Destiny Fulfilled czy The Writing's On The Wall.

Tym, którzy twierdzą, że Bey gra tylko w lekkich filmach, radzę obejrzeć wspomniany już Cadillac Records, gdzie wciela się ona w dramatyczną rolę Etty James, bluesowej divy, w bardzo przejmujący i poruszający sposób.
Obrazek
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
addicted2MJ

Post autor: addicted2MJ »

następny ukłon ze strony Beyonce w kierunku Michaela
F1 Rocks w Singapurze (związane oczywiście z Grand Prix Formuły 1) - 26 września

przed piosenką "Halo" Beyonce powiedziała "I want to thank Michael for everything he taught me and everyone else"
Potem zmieniła tekst swojej piosenki i zaśpiewała "Michael, I can see your halo..."

źródło: http://angryape.com/news/beyonce-honors ... ng-concert

youtube: http://www.youtube.com/watch?v=1bEZp8VVQzw
ObrazekObrazek
Aryune

Post autor: Aryune »

Podobają mi się piosenki Beyonce, aczkolwiek nie jestem jej "wyznawczynią" ;). Ma bardzo ładny głos, piosenki wpadają w ucho... Szczególnie podobają mi się "Halo" i "Sweet Dreams".
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

moonglow pisze:Tym, którzy twierdzą, że Bey gra tylko w lekkich filmach, radzę obejrzeć wspomniany już Cadillac Records, gdzie wciela się ona w dramatyczną rolę Etty James, bluesowej divy, w bardzo przejmujący i poruszający sposób.
Tak bez bicia się przyznaje ,że ja to napisałam japrosic .Zdecydowanie zmieniam zdanie rzeczywiscie poprzednia moja wypowiedź była zanim zobaczyłam Calillac Records i przyznaje jestem pod duzym wrażeniem.
Chciałam wspomnieć również o nowym filmie Obsesja i ciesze się ,że mogliśmy ją zobaczyc od innej strony (nie tylko tej muzycznej).Zadziwia mnie fakt ,że wszystkie sceny walki nakręciła sama.

Co ja to jeszcze chciałam ...
Baby Jane pisze:Ma niezły głos. MJ ją lubił czy nawet bardzo lubił no to ja też ją lubię

Życze Ci abyś któregoś dnia zaczęła oceniać ludzi według siebie ... nie innych osób ,które lubisz lub które Cię otaczają. :crazy:
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Mówiłam z przekąsem trochę ;-) bo MJ podobno się podkochiwał w niej :) w każdym razie podobało mi się jak śpiewała dla tej dziewczynki chorej na białaczkę.
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Beyonce jest świetna w tym co robi, bez względu na to czy lubi się taką muzykę czy nie. Ma tą przewagę nad wieloma innymi 'gwiazdami', że:
- ma niesamowity głos-jeden z najlepszych na świecie
- świetnie tańczy- i to na prawdę tańczy, a nie tylko rusza czterema literami jak wiekszośc gwiazdeczek
- oglądając z nią wywiady można chyba stwierdzic, że jest zabawna, miła, po prostu jest sobą,
- robi na prawdę dobrą muzykę
- jest dobra w roli aktorki
- nie potrzebuje skandali, by ludzie chcieli jej słuchac
- jest piekną kobietą
;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moonglow

Post autor: moonglow »

Jagi0012 pisze:Tak bez bicia się przyznaje ,że ja to napisałam .Zdecydowanie zmieniam zdanie rzeczywiscie poprzednia moja wypowiedź była zanim zobaczyłam Calillac Records i przyznaje jestem pod duzym wrażeniem.
Chciałam wspomnieć również o nowym filmie Obsesja i ciesze się ,że mogliśmy ją zobaczyc od innej strony (nie tylko tej muzycznej).Zadziwia mnie fakt ,że wszystkie sceny walki nakręciła sama.

Ha ! To bardzo się cieszę, że zmieniłaś zdanie :)

Obsesja, mimo że trochę zbyt przewidywalna, rzeczywiście pokazuje B od innej strony. A sceny walki bez dublerki - pełen profesjonalizm.

Coś z nowości:
To okładka nowego DVD, z premierą 24 listopada, z koncertem specjalnym z Wynn Encore w Las Vegas.
Obrazek

W wydaniu ma znaleźć sie także płyta CD z koncertem w wersji audio.

Zapowiadane jest także DVD z "normalnej" trasy (powyższe wydanie jest z koncertu specjalnego, dla 2 000 tys osób), z koncertem, który ma być nakręcony w listopadzie w Londynie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Goya

Post autor: Goya »

Uwielbiam Bayonce :) Tu jako mala dziewczynka i TWYMMF
i wieksza IWYB http://www.youtube.com/watch?v=T_BObSQ4 ... re=related
Obrazek
BadM

Post autor: BadM »

Bardzo lubię Bee, ma fajne, rytmiczne piosenki, których dobrze mi się słucha. We wszystkich wywiadach, jakie z nią oglądałam, sprawia wrażenie miłej dziewczyny- bez naleciałości wielkiej gwiazdy. Zawsze dobrze wypowiadała się o Michaelu i za to ma u mnie ogromnego plusa:))))
Ostatnio słuchałam wywiadu M. Niedzwiedzkiego z Urszulą Dudziak i pani Ula na pytanie o najlepszy koncert na jakim ostatnio była odpowiedziała: Beyonce! Ta dziewczyna na pewno wyróżnia się na tle wielu pseudo-gwiazdek jakie serwuje nam dzisiejszy show biznes, należy ją docenić.
Jestem taki sam jak inni – kiedy się skaleczę, krwawię...
Awatar użytkownika
babybemine

.

Post autor: babybemine »

-------
Ostatnio zmieniony sob, 26 mar 2011, 13:48 przez babybemine, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
anusik

Post autor: anusik »

Ja bardzo lubię Beyonce,według mnie ma świetny głos i piosenki ;-) Jest jedną z niewielu dzisiaj piosenkarek,która tworzy muzykę nie zmiksowaną.Tak przynajmniej mi się wydaje.Nie będe wymieniać piosenek,które lubie bo jest ich sporo. :happy:

I'm Gonna Make
Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right

:mj:
Awatar użytkownika
littlexsusie

Post autor: littlexsusie »

też ją lubię. Moja mała siostra ma jej płyty i bardzo często słucha, więc znam jej muzykę, oglądałam koncerty. Ma swój styl i bardzo dobry głos, ale ktoś tutaj wcześniej napisał ze ona nie gra z playbacku. Owszem, widzialam nie jeden występ puszczany z playbacku. Ale w tych czasach mało kto śpiewa zawsze na żywo. Ah, i przepiękna jest :-) i z wywiadów można wywnioskować że bardzo miła, dobra.
don't stop till you get enough.
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

Nie cierpię jej muzyki. Gdy słyszę np. takie Sweet Dreams czy Deja Vu to po prostu uszy mi więdną. Może i ma technikę,ale barwa jej głosu jej dla mnie nie do przełknięcia.
Jej taniec na Deja Vu przypomina mi taniec godowy.
Teledyski w sumie też nic specjalnego.

Jest sympatyczna,bo oglądałam z nią kilka wywiadów.
Ale nie lubię jak ktoś mi zewsząd chce wcisnąć,że jest świetną artystką i blablabla.Jak ja minuty jej piosenki nie mogę wysłuchać spokojnie,bo moje uszy cierpią.

A poza tym,to czytałam,że MJ podkochiwał się w Kelly Rownlad (prztyczek w nos Bee ! :D)
I wish that I could hold you now
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
I know you're in a better place Even though I can't see your face
I know you're smilin' down at me Sayin' everything's OK.
ODPOWIEDZ