Celine Dion

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

malakonserwa widzę, że sie zgadzamy. Głos ma ok :)) Ale piosenki za nić mi nie wchodza.
Obrazek
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

Szucia pisze:malakonserwa widzę, że sie zgadzamy.
To jest nas już 3 :party:
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

:muzyka: Byłam w sobotę na jej koncercie w Krakowie. Ona jest po prostu genialna. Koncert był świetny, każdą piosenkę wykonuje świetnie (a nie każdy artysta potrafi zaśpiewac dobrze na żywo).Poza tym Celine jest przemiłą osobą, jest taka naturalna, nie ma takiego 'syndromu wielkiej gwiazdy'.Poza tym też jest zabawna i ma świetny kontakt z publicznością.Jest po prostu prawdziwa. Wiele gwiazd i gwiazdek mogłoby się od niej uczyc niezadzierania nosa ;-)
Bardzo bardzo byłam szczęśliwa, że mogłam ją zobaczyc i posłuchac na żywo :dance:
maryska17

Post autor: maryska17 »

editt pisze:(a nie każdy artysta potrafi zaśpiewac dobrze na żywo)
Po tym właśnie poznaje się prawdziwego artystę.
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Awatar użytkownika
Bartek13

Post autor: Bartek13 »

ja ja lubię ma niezłe piosenki, fajnie spiewa, ale i tak wole Whitney Houston :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Uwilbiam jej 2 pierwsze albumy. Do jednej z jej piosenek napisałam kiedys polski tekst :)
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
yarek

Post autor: yarek »

U mnie podobnie jak z Mariah Carey - pierwsze płyty były najlepsze... Chociaż mimo wszystko Celine ma tego więcej ;) A uwielbiam śliczną balladę z płytki Unision 'Where Does My Heart Beat Now' - cudo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Celine Dion w drugiej połowie lat 90 obok Alanis Morissette była moją ulubioną zagraniczną wokalistką.
Fenomenalny głos, wiele nagród, mnóstwo hitów i ponad 200 milionów sprzedanych płyt.

Za Wikipedią

"Céline, najmłodsza z czternastu dzieci Adhémara Diona i Thérèse Tanguay, wychowała się w katolickiej rodzinie, która choć biedna, była szczęśliwa[...]Mając dwanaście lat, Dion razem z matką i bratem Jacques'em skomponowała swoją pierwszą piosenkę. Jej brat Michel wysłał nagranie do menadżera René Angélil, którego imię znalazł na opakowaniu płyty Ginette Reno. René bardzo spodobała się piosenka Céline i zdecydował że zrobi z niej gwiazdę. Zastawił swój dom, aby uzyskać pieniądze na sfinansowanie jej pierwszego albumu La voix du bon Dieu[...]" - Rene został później jej mężem.
"Mając lat osiemnaście, po obejrzeniu występu Michaela Jacksona Cèline powiedziała swojemu menedżerowi, że chce być gwiazdą taką jak on."

Swojego czasu prawie jej się udało - Celine Dion - Bad :hahaha:

Moją ukochaną płytą jest "Falling Into You" - 1996 - szczerze polecam.

Obrazek

Track lista:
It`s All Coming Back To Me Now
Because You Loved Me
Falling Into You – mój zdecydowany faworyt w repertuarze Celine.
Make You Happy
Seduces Me
All By Myself
Declaration Of Love
You Make Me Fell Like A Natural Woman
Dreamin' Of You
I love you
If That`s What It Takes
I Don't Know
River Deep, Mountain High
Your Light
Call The Man
Fly

Na tym albumie są same hity. Wiele typowych ballad, ale również utwory dynamiczne, trochę rockowe i nawet bluesowe.
Album dostał 2 nagrody Gramy, sprzedał się w nakładzie ponad 31 mln.

"Album spędził konsekwentnie 59 tygodni w pierwszej dziesiątce najlepiej sprzedających się albumów w Stanach Zjednoczonych. Oprócz Celine Dion takiego wyczynu udało się dokonać jedynie Michaelowi Jacksonowi z albumem Thriller oraz Alanis Morissette z Jagged Little Pill." - Wikipedia

Świetny jest również wydany w 1997 r album "Let's Talk About Love" z niezapomnianym "My Heart Will Go On". W ramach ciekawostki - Celine nie była zbyt zachwycona nagraniem tej piosenki, jednak menadżer nalegał, aby to właśnie ona ją zaśpiewała. Jaki to był hit - wiadomo.

W ostatniej dekadzie znacznie mniej słucham Celine (wolę posłuchać Madonny). Mało orientuję się w jej najnowszych poczynaniach muzycznych, a to co znam nie bardzo mi podchodzi. Mimo wszystko zawsze cenić będę ją za nieprzeciętny głos, wiele świetnych utworów szczególnie tych z drugiej połowy lat 90. Poza tym mam wrażenie że jest bardzo sympatyczną kobietą.
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
ODPOWIEDZ