Celine Dion

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
editt

Celine Dion

Post autor: editt »

Co myślicie o Celince? Ja uwielbiam jej piosenki. Są takie piękne, melodyjne.Poza tym ten głos, to jeden z najlepszych głosów na świecie, mogłabym ją postawic obok Witney Houston, Mariah Carey, Faith Hill,Barbara Streisand i dałabym jeszcze naszą Edytę Górniak. ( gdyby wszystkie 5 nagrały jakąś piosenkę to by było coś... ;-)
Poza tym ona nie kombinuje z muzyką tak jak zrobiła to Madonna (wg. mojej opinii); uwielbiam jej muzykę z lat 80. i pocz.90-tych. Była świetna, ale to co teraz nagrała to wogóle do niej nie pasuje.
A od Celine wiadomo czego można się spodziewac, i nikt nie jest rozczarowany. Każda płyta jest świetna, dopracowana, ma kawałki wolne, romantyczne jak i szybki, wręcz dyskotekowe.
Moje ulubione piosenki to: My heart will go on, Have a heart, If we could start over, Unision, Love doesn'ask you why, Goodbey's, Prayer, Water from the moon, Love can move mountain, Naked i wiele jescze innych,a le nie sposób ich wymienic. :muzyka:
Awatar użytkownika
dawid.jackson

Post autor: dawid.jackson »

editt pisze:Co myślicie o Celince? Ja uwielbiam jej piosenki.
Ja też ją bardzo lubię. Mam nawet dwie jej płyty.

http://www.youtube.com/watch?v=fP0_51e1iT4 :smiech:
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

skąd to jest?
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Na pewno to jest Celine Dion?
Awatar użytkownika
roxipl

Post autor: roxipl »

Titanic - z tym mi się ona głównie kojarzy :)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Celina z całą pewnoscią ma nieziemskie warunki wokalne. Bardzo dobry, mocny głos. Gdy byłam młodsza bardzo ją lubiłam. Potem... potem - stało się coś, co mnie od niej odepchnęło. Zrozumiałam, że muzyka to nie są odrysowane i wycięte szablony. To nie jest coś, co można sobie poprzycinać, poskładać, posklejać i postawić na półce, by zachwycać się symetrią... A Celine Dion właśnie tak śpiewa. Równo. Pod linijkę. Kwadratowo. Tak do bólu idealnie, że aż nudno! Dlatego wolę posłuchać sobie Prince'a, James'a Browna, Chaka Khan, czy ostatnio - bardzo oryginalnej Angelique Kidjo etc. Ich muzyka żyje, pulsuje, poraża. Przede wszystkim JEST NIEPRZEWIDYWALNA. Te wszystkie fuknięcia, stęknięcia, czkania, to niezwykłe budowanie nastroju... Powodują, że ciągle chcę do takiej muzyki wracać, bo wciąż mnie intryguje. Potrafi zaskoczyć. U Celine Dion tego brak...
Choć nie przeczę, że ma ogromny talent i rozumiem ludzi, którzy ją lubią.
/ Jest kilka piosenek śpiewanych przez Celinkę w języku francuskim, które mają w sobie to "coś". Do nich czasem wracam. Mimo wszystko :-) /

Fanom Celine Dion gorąco polecam Joane Zimmer - niewidomą niemiecką wokalistkę. Sprawdźcie! Na pewno się nie rozczarujecie :muzyka:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Nie jestem fanka Celine choć Ją bardzo lubie. Wg mnie najlepsze piosenki to m.in. "I'm Alive" i "My Heart Will Go On".
Awatar użytkownika
dawid.jackson

Post autor: dawid.jackson »

>>aGa<< pisze:Na pewno to jest Celine Dion?
Tak.
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Ale gdzie to było? jaka okazja? czemu? skąd ten pomysł?
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Czy ktoś wybiera się na jej koncert w Krakowie 28 czerwca? bo ja nie mogę sie już doczekac :dance: Wreszcie do nas zawita. Podobno będzie to wielkie niezapomniane show ;-)
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

editt nie wiem czy dam radę,ale chciałabym pojechać.Fanką Celine nie jestem ale lubię posłuchać jej piosenek-szczególnie tych ciut starszych.
Ania15

Post autor: Ania15 »

Ja bardzo lubie słuchac Celine chociaz jej piosenki szybko mi sie nudza....moze dlatego ze nie przepadam za wolnymi kawalkami ale z pewnoscia jej najpiekniejsza to My heart will go on.Fajnie ze Celine Dion Przyezdazado Polski...ja niestety nie moge jechac na koncert;/
Canario

Post autor: Canario »

Nie lubie. Wole Maryche Karejowne. W sensie wokalnym i w sensie wygladu. Marycha po prostu ma to cos co mnie do niej przyciaga,nieziemski glos i w paru balladach jest genialna. A Celina jakos nie trafia w moje gusta muzyczne. Tak mam.
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa »

Uważam, że Celine ma baaardzo dobry głos i fajne piosenki. Ogólnie to mało o niej wiem, ale lubie słuchać jej muzyki.
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Uważam, że Celine ma baaardzo dobry głos
Tak.
fajne piosenki
Nie.
;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ