Zakup płyty czy wrzuta.pl?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Jako

Post autor: Jako »

Uwielbiam kupować płyty...ta okładka na półce nie zastąpi utworu na dysku....
Obrazek
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

kocham kupować plyty kiedyś mialam ponad 3000 samych cd ale sie ich pozbylam teraz mam tylko plyty MJ , Jackson 5 , The Jacksons , Janet Jackson no szczególnie ich ale tego jest cała masa kocham kupowac plyty , te okladki książeczki , no wszystko co jest z tym zwiazane . Ale ale to nie znaczy ze nie mam ponad 100 GB muzyki na MP3 :)

Jednak widok plyty to coś cudnego nei wspomne o tym ze zwiekasza sie sprzedaz i notowania danego artysty!
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

kupuje plyty dla potomnosci..
kupuje bo ladnie wygladaja i dzieki nim nawet jak zbyt czesto nei lsyszalm Michaela to one sobie byly i nie zapominałam o nim i go niego powracałam ;D

ale n akompie tez mam duzo piosenek.. czasmi napoczatku slycham plyty z kompa a potem ja kupuje ;D :mj:
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Dangerous_Dominika pisze:
ale n akompie tez mam duzo piosenek.. czasmi napoczatku slycham plyty z kompa a potem ja kupuje ;D :mj:
dokladnie tez tak robie !!! A czasem mam tak ze kupuje plyte i nawet raz nie jest sluchana ale samo opakowanie ogladam !
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

ja odrazu slycham zakupionej plyty bo to jest cos dla mnie taka najokazalsza calosc;D :mj:
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Ja jestem stranowczo za kupnem płyty. Owszem, mam na ipodzie kupę piosenek, ael płyta ma w sobie to coś. Ustawiam je sobie potem na regale i jak na nie patrzę to mi się lepiej robi, bo wiem, że mam coś, co zostawię dla przyszłości, coś co przetrwa i inni będą tego słuchać.
No i te książeczki dodawane do płytek... Bezcenne ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

płyty , płyty i jeszcze raz płyty ;)
uwielbiam kupować płyty....niestety są drogie więc zakupuje je czasem kosztem nowej bluzki ale cóż
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Ja za kupywaniem.Ja jestem takiego zdania że jak kogoś się lubi to trza kupic i już wszystkich ulobionych wykonwawców mam na orginale.A jak chce sobie na mp3 to konwertuje z audio na mp3.
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Oczywiście, że płyty.
Ale w moim wieku nie mam jeszcze
własnych dochodów, więc trochę
to trwa zanim zbiorę kasę na jedną płytę ; ]
Mam kilka płyt, reszta ściągane,
ale niedługo święta, więc moja kolekcja się
na pewno wzbogaci ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Ja też nie mam dochodów ale jedną płyte w miesiącu musze kupic w tym już kupiłem dwie.
Awatar użytkownika
kari

Post autor: kari »

ja jestem za kupowaniem płyt. Płytę można wsiąść do ręki, pooglądać itp., a plików na kompie czy mp3 nie za bardzo ;/ a vinyle co już prawdziwe cuda xD u mnie w domu jest ich cały stos :)
I've come back to old good times...

'When you're performing,
you don't realise what you sound like
or how you're coming across.
You just open your mouths and sing'
natasha007

Post autor: natasha007 »

Cóż z tego że całą dyskografię mam na kompie? Niee... zdecydowanie wolę kupować ;D Już oszczędzam kase, bo mam zamiar za niedługo zaszaleć ;D Nawet Mikołaj wie co ma mi już przynieść :smiech:
Piosenki z netu szybko ulatuja - szybko sie o nich zapomina (i nie mówie tutaj o MJ xd) A Płyta? Kiedy tylko spojrze na płytę - ba.! kiedy ją włącze - przypominaja mi sie chwile poświęceń, bym mogla sobie nią kupić. Plyty kupione za uzbierane pieniadze tak szybko sie nie znudza a przy tym wydaje mi sie sa bardziej szanowane przez nas ;-)
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

To chyba jasne, że każdy woli sobie kupic płytę. ;D
Ja tak samo, tylko niestety płyty nie są zbyt tanie (przynajmniej na portfel przeciętnego Polaka).
Oczywiście nie można tego porównywac do czasów, kiedy płyta (winylowa oczywiście) kosztowała pół wypłaty, ale mimo wszystko nowości płytowe kosztują sporo.
Awatar użytkownika
angelamw

Post autor: angelamw »

Zdecydowanie jestem również za kupowaniem :D
W tym miesiącu chce sobie kupić następne płyty i rezygnuję z wycieczki do Częstochowy żeby zakupić płytę Michaela :)
Piosenki na kompie czy na mp3 raz są raz ich nie ma a płyta będzie stała na półce i każdy będzie ją widział, a ja będę z tego szczęśliwa!
Obrazek
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
Forever Yours

Post autor: Forever Yours »

Ja kupuje plyty tylko Michaela bo na inne szkoda mi kasy. Po prostu wiem , ze na plycie MJa bede sluchac wszystkich piosenek a jesli chodzi o innych wykonawcow to zazwyczaj lubie tylko kilka piosenek.
ODPOWIEDZ