Zdjęcia z wakacji

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

fotki mirabilandii z włoch nie sa zrobione przez osobe która je zamieściła
A no nie są, bo nie miałam tam ze sobą aparatu ;-)
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

Moglibyscie mnie troche douczyć jeśli chodzi o umieszczanie tu zdjęc? Nie mam pojęcia jak to się robi, a chcielibyśmy z Tancerzem kilka ich tu umiescić ;-)
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Fanka MJ pisze:Moglibyscie mnie troche douczyć jeśli chodzi o umieszczanie tu zdjęc? Nie mam pojęcia jak to się robi, a chcielibyśmy z Tancerzem kilka ich tu umiescić ;-)
Na przykład używając photobucket.
Kopiuję starą instrukcje obsługi, którą ktoś mi kiedyś dawno napisał. Niechaj Wam służy...

Więc tak:
1) Trzeba założyć konto na stronie www.photobucket.com
2) W tym celu klikasz na biały podkreślony napis: Join now! i wypełniasz to co się pokazuje do wypełnienia, jest to darmowe więc nie martw się o koszta..
3) Mając już założone konto mozesz na nie wyrzucać zdjecia ze swojego komputera
4) W tym celu po zalogowaniu klikasz na 'Przeglądaj' i wybierasz odpowiednie zdjęcie, następnie klikasz na 'Submit' i czekasz aż sie załaduje
5) Gdy sie załaduje dostajesz obrazek a pod spodem trzy różne linki
Pierwszy jest to link bezpośredni do obrazka
Drugi to link dla stron typu ebay
Trzeci to link dla stron typu forum zaopatrzony odpowiednio w: "Obrazek" Z mojego doświadczenia wynika jednak że lepiej samemu dodawać te kwadratowe nawiasy i kopiować bezpośredni adres obrazka bo tak zawsze załapuje (w przeciwieństwie do tego pierwszego sposobu)
6) Mając obrazek i linki mozesz go wypostować na forum:)

Można korzystać też z http://www.imageshack.us/ /dzięki niemu można wsadzać takie malutkie zdjęcia, które po kliknięciu się powiększają, jak fotki Kate. Trzeba wybrać chyba drugi link od góry..jak pamiętam/
:party:
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

Dziękuję bardzo :-)
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Tak, drugi link od góry :-)
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

A oto obiecane fotki z moich wakacji które spędziłem w Chorwacji.Było cudownie co zresztą będziecie mieli okazje zobaczyć na zdjęciach.Jak już wspomniałem mam nadzieje że te zdjęcia zechęcą kogoś do spędzenia urlopu w tym pięknym kraju.No więć zaczynamy moją podróż przez zdjęcia..

Wyspa Murter na której wypoczywaliśmy.Piękne zatoczki,przyroda i przemili Chorwaci.Wyspa Murter jak I miejscowość o tej samej nazwie znajdują się w środkowej dalmacji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja I Moja Śliczna Kuzyneczka Ola.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poprostu ja......

Obrazek

Alvaro De La Quozo De La Piczo IV

Obrazek

Brygada RR Obrazek

ŻABA????
Obrazek

Cykada.Po Ciężkich próbach odnalezienia tego skrzekacza na drzewie w końcu mi się udało.

Obrazek

Mader Fader END Ja

Obrazek

W drodze do Dubrovnika zatrzymaliśmy się w bardzo znanej miejscowości wypoczynkowej w Chorwacji.A oto co można zobaczyć w bajecznej Breli.Dodam tylko że plaża w breli o nazwie Punta Rata została uznana przez magazyn Forbes za jedną z najpiękniejszych plaż świata.Ciekawostką jest też to że Brela posiada odznake błękitnej flagi która przyznawana jest miejscowościom o najwyższej klasie czystości wody.Woda w Breli faktycznie jest niezwykle czysta ale na zdjęciach nie można tego w pełni dostrzec ponieważ akurat w ten dzień w breli brakowało słońca które bardzo uwydatnia krystaliczność wody.

Obrazek

Bardzo charakterystyczna skałka w wodzie znana w całej Chorwacji.....znajduje się właśnie na plaży Punta Rata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ZAWODY STRONGMAN 2005

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja i Zuzia

Obrazek

A teraz moi mili pooglądajcie sobie foty z Dubrovnika.To miasto na prawde zasługuje na miano "PERŁY ADRIATYKU".Uważam że Wenecja w porównaniu do Dubrovnika jest przereklamowana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wejście na mury w Dubrovniku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Jeszcze Troche Fotek Z Prześlicznej Wyspy Murter Tylko Tym Razem Z Góry.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NO COMMENT FOTY Z CYKLU NO COMMENT

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Xscape pisze:Obrazek
Albo mam deja vu, albo parę lat temu zrobiłeś sobie zdjęcie w tym samym miejscu.

To ja się chyba po mału wezmę za skanowanie swoich Indyjsko-Nepalsko-Tybetańskich zdjęć...przynajmniej niektórych bo mam tego kilkaset. Może jeszcze dziś zdążę coś wrzucić.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Ostatnio zmieniony czw, 06 kwie 2006, 0:15 przez SUNrise, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Yola to ze zostaniesz moją żoną to już wiemy ,ale to że fotki mnie oczarowały to tego jeszcze nie wiesz.Są piękne ,śliczne,na prawde jestem pod wrażeniem.

ps-i dobrze spostrzegłaś że zdjęcie zrobilem w tym samym miejscu co 2 lata temu.
Boże jak ja Cie kocham.hihihi

Oglądajcie ludzie te fotki bo naprawdę warto.Powinniśmy się cieszyć że mamy na forum taki temat i takich ludzi którzy umieszczają tu foty....jestem zachwycony.
Awatar użytkownika
SUNrise

Ostatnio zmieniony czw, 06 kwie 2006, 0:16 przez SUNrise, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
mariola

Post autor: mariola »

przepiękne!!!!!!!!!Ty szczęściaro ale miałaś wakacje!
thewiz

Post autor: thewiz »

Ja takze dolacze sie do zaprezentowania fotek z moich wakacji.W tym roku bylam znowu w Stanach i tak jak rok temu wyladowalam w Sandusky,w stanie Ohio.Dla niewtajemniczonych jest to miasteczko rzedu 40 tysiecy mieszkancow ,nastawionych na turystyke zwiazana z najwiekszym na swiecie parkiem rozrywki - Cedar Pointem. Park szczyci sie 16 roller coasterami,jest polozony na pieknie polozonej wyspie ,ma przecudna plaze.Jednym zdaniem wspaniale miejsce na spedzenie urlopu.

Ponizej ja z Top Thrill Dragsterem w tle.Rozpedza sie on do predkosci 120 mph(okolo 200km/h) w niecale 3 sekundy by dotrzec pionem na wysokosc 420 stop(okolo 40 pieter) i zjechac z tej wyskosci,rowniez pionem.Na pierwszym planie widac natomiast Power Tower,to znana wszystkim fanom parkow rozryki "winda" ,dla mnie najbardziej przerazajaca atrakcja wogole.Oczywiscie obie maszyny zaliczylam wiele razy.

Obrazek

Uwieziona na Dzikim Zachodzie:

Obrazek

Paco i 2 kolejne,bardziej spokojne roller coastery w tle.Kopiowany wszedzie niebieski Korkociag oraz czerwony Iron Dragon.

Obrazek

My z Cedar Pointem na horyzoncie.

Obrazek

To juz Sandusky,w ktorym jedna przecznice od naszego mieszkania znajduje sie Muzeum Karuzeli przy Jackson Street. ;-]

Obrazek

Budynek sadu w centrum miasta.Chodzac codziennie na spacery mijalam ten budynek i wiekszosc miejsc,ktore mam uwiecznione na zdjeciach.

Obrazek

Fontanna widoczna na zdjeciu powyzej z odwrotnej perspektywy.Cale Sandusky jest przepelnione niezwykle zadbanymi parkami,doslownie wszedzie kwitna kwiaty i sa porozstawiane altanki oraz laweczki .

Obrazek

W poblizu latarni morskiej w miejscowosci Marblehead.O takich miejscach mowi sie ,ze sa na koncu swiata.I ze sa przecudne.

Obrazek

Oboje kochamy przemierzac dziwne szlaki.Na cale szczescie w okolicach nie brak jest przeroznych rezerwatow przyrody i wyznaczonych tras wedrowek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odnaleziona przez nas malenka plazyczka z malenka zatoczka zupelnie na uboczu.Trzeba bylo sie przedzierac przez las by tu dotrzec.Oplacalo sie :-)

Obrazek

Stolica Ohio ,Cleveland noca.W tle piekny budynek ,przeznaczony na centrum handlowe.

Obrazek

Muzeum Rock and Rolla ...z zewnatrz przypominajace piramidy z Luwru w Paryzu :smiech:

Obrazek

Gitara Michaela.Choc wszystkie zostaly sprzedane na aukcji charytatywnej ,to nowi wlasciciele podarowali pare zakupionych sztuk Muzeum.Min.Michaela ;-)

Obrazek

Obrazek

To tyle jezeli chodzi o pare fotek z wakacji z tego roku od thewiz :-)
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

thewiz pisze:

Chyba bym cię nie poznał na ulicy, zmieniłaś się.

Obrazek

Przypomina centrum Warszawy :)
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Kilka zdjęć ode mnie wykonanych w Turcji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Nepal/Tybet/Indie zdjęć Część III :war:

Nepal
Gdzieś w dżungli :-), a tak na serio to za wioską Bhulbhule
idąc w stronę wioski Nghadi zamieszkanej przez Manangbhotów
Obrazek

Dzizys... no nie ważne.
W każdym razie SUNrise :war: jadąc z Pokhary do Besishahar /podczas przystanku/. Zdjęcie nr 2 ...też jadąc do Besishahar.
ObrazekObrazek

Pierwsze gdzieś pomiędzy Chame a Lower Pisang / drugie...no cóż znam to miejsce jak nic :war: - wychodząc z wioski Bhulbhule.
Po drugiej stronie tego mostu trzeba było przedzierać się przez dżunglę, gdzie na każdym liściu drzewa i na każdym krzaku czatują tysiące pijawek.
Są wyczulone na ruch i ciepło wydzielane przez istoty żywe (jak ja np.) i gdy ktoś przechodzi to odrywają się od liści
i wgryzają się w mięsko. We mnie się nie wgryzały, ponieważ wcześniej w jednej wiosce zakupiłam taki rewelacyjny biały słony proszek /miejscowej roboty/,
którym się hmm bardzo dokładnie wysmarowałam - pijawka w słoną skórę się nie wpije, taka jest prawda - przetestowane! :diabel:
Obrazek
Ostatnio zmieniony czw, 06 kwie 2006, 0:19 przez SUNrise, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ