Ja takze dolacze sie do zaprezentowania fotek z moich wakacji.W tym roku bylam znowu w Stanach i tak jak rok temu wyladowalam w Sandusky,w stanie Ohio.Dla niewtajemniczonych jest to miasteczko rzedu 40 tysiecy mieszkancow ,nastawionych na turystyke zwiazana z najwiekszym na swiecie parkiem rozrywki - Cedar Pointem. Park szczyci sie 16 roller coasterami,jest polozony na pieknie polozonej wyspie ,ma przecudna plaze.Jednym zdaniem wspaniale miejsce na spedzenie urlopu.
Ponizej ja z Top Thrill Dragsterem w tle.Rozpedza sie on do predkosci 120 mph(okolo 200km/h) w niecale 3 sekundy by dotrzec pionem na wysokosc 420 stop(okolo 40 pieter) i zjechac z tej wyskosci,rowniez pionem.Na pierwszym planie widac natomiast Power Tower,to znana wszystkim fanom parkow rozryki "winda" ,dla mnie najbardziej przerazajaca atrakcja wogole.Oczywiscie obie maszyny zaliczylam wiele razy.
Uwieziona na Dzikim Zachodzie:
Paco i 2 kolejne,bardziej spokojne roller coastery w tle.Kopiowany wszedzie niebieski Korkociag oraz czerwony Iron Dragon.
My z Cedar Pointem na horyzoncie.
To juz Sandusky,w ktorym jedna przecznice od naszego mieszkania znajduje sie Muzeum Karuzeli przy Jackson Street. ;-]
Budynek sadu w centrum miasta.Chodzac codziennie na spacery mijalam ten budynek i wiekszosc miejsc,ktore mam uwiecznione na zdjeciach.
Fontanna widoczna na zdjeciu powyzej z odwrotnej perspektywy.Cale Sandusky jest przepelnione niezwykle zadbanymi parkami,doslownie wszedzie kwitna kwiaty i sa porozstawiane altanki oraz laweczki .
W poblizu latarni morskiej w miejscowosci Marblehead.O takich miejscach mowi sie ,ze sa na koncu swiata.I ze sa przecudne.
Oboje kochamy przemierzac dziwne szlaki.Na cale szczescie w okolicach nie brak jest przeroznych rezerwatow przyrody i wyznaczonych tras wedrowek.
Odnaleziona przez nas malenka plazyczka z malenka zatoczka zupelnie na uboczu.Trzeba bylo sie przedzierac przez las by tu dotrzec.Oplacalo sie
Stolica Ohio ,Cleveland noca.W tle piekny budynek ,przeznaczony na centrum handlowe.
Muzeum Rock and Rolla ...z zewnatrz przypominajace piramidy z Luwru w Paryzu
Gitara Michaela.Choc wszystkie zostaly sprzedane na aukcji charytatywnej ,to nowi wlasciciele podarowali pare zakupionych sztuk Muzeum.Min.Michaela
To tyle jezeli chodzi o pare fotek z wakacji z tego roku od thewiz