Wesoły pociąg :) Gdańsk - Łódź 29.08.09r

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
alter_ego

Post autor: alter_ego »

oj wesoły, wesoły... no to naliczyłem nas już dziewięcioro :happy:

W Kutnie wsiada też MichaelsAngel, więc możecie się na miejscu zebrać w grupę. Ja z Lauren będę już jechał w tym pociągu więc na peronie w Kutnie wychylę się z okna i będę machał czarną chustą, to będzie ten nasz znak rozpoznawczy :)

Ok?
Ostatnio zmieniony czw, 13 sie 2009, 20:46 przez alter_ego, łącznie zmieniany 4 razy.
that's all for L.O.V.E.
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

alter_ego pisze:w Kutnie wychylę się z okna i będę machał czarną chustą, to będzie ten nasz znak rozpoznawczy :)

Ok?
Jak najbardziej pasuje :-)
29354

Post autor: 29354 »

ja jadę z kumpelą z Gdańska o 7.51, więc my chyba pierwsze. ;)
Awatar użytkownika
alter_ego

NO TO SUPER!!!

jest nas już --> :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

W Tczewie dosiądzie się do was Lauren, ja wsiadam w Toruniu ;-) a następnie siedem MJowiczów wsiądzie w Kutnie ;-)

Wesoły pociąg się zapełnia :-)
Ostatnio zmieniony czw, 13 sie 2009, 20:47 przez alter_ego, łącznie zmieniany 1 raz.
that's all for L.O.V.E.
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Post autor: DJ SCARECROW »

oj w Kutnie wsiadzie zdecydowanie wiecej Mjow:) Przynajmniej o jednego MJówka;]
Awatar użytkownika
ewa15_MJJ

Post autor: ewa15_MJJ »

Ja również jadę tym pociągiem z dwiema koleżankami( RandiaMJ,anniaa) i wsiadam w Bydgoszczy Głównej ;-)
Awatar użytkownika
Lauren

Post autor: Lauren »

29354, mogłybyśmy się dogadać żeby wsiąść do tego samego wagonu, bo ja pół godziny później do Was dosiadam. :)

Cieszę się, że jest nas tak dużo.
Od razu kupić na powrotny bilet?
24 months and it still seems like it was just yesterday...
tu sei tutto quello che mi manca
last.fm
29354

Post autor: 29354 »

Lauren pisze:29354, mogłybyśmy się dogadać żeby wsiąść do tego samego wagonu, bo ja pół godziny później do Was dosiadam. :)
Może zróbmy tak, że podasz mi swój numer kom i ja jak już
wsiądziemy napisze do Ciebie albo zadzwonię,
bo z takim ustalaniem do jakiego wsiąść to różnie wychodzi.

i dołączam się do pytania, bo też nie wiem czy kupić od razu bilet
powrotny. ;)
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Na waszym miejscu kupilbym bilet podrożnika. Jezeli macie daleko. kosztuje 65 zl i jest wazny do poniedzialku 6 rano. (od piatku godz 19) raz kupiony a mozecie jezdzic po calej Polsce. jaka wygoda:) po szczególy odsyłam pod GOOGLE
Awatar użytkownika
MichaelsAngel

Post autor: MichaelsAngel »

jak nas ten wesoły pociąg pomieści :P Ja będe trzymać w łapie Michaelowy kapelusz także pewnie mnie poznacie, a ja głupia bałam sie ze sama będe :P
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Jak tak dalej pójdzie to cały wagon zajmiemy ;-)
Awatar użytkownika
Lauren

Post autor: Lauren »

Izabela pisze:Jak tak dalej pójdzie to cały wagon zajmiemy
Ja mam taką nadzieję, będzie wesoło. ;-)

DJ SCARECROW, dziękuję. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje.
24 months and it still seems like it was just yesterday...
tu sei tutto quello che mi manca
last.fm
Awatar użytkownika
little_susie

Post autor: little_susie »

Jeszcze dwa tygodnie więc na pewno nas trochę jeszcze dojdzie do tego "wesołego pociągu"
"Marzenie nie jest jedynie marzeniem - jest celem. Jest czymś co ludzka świadomość i podświadomość mogą zamienić w rzeczywistość" Michael Jackson
Awatar użytkownika
alter_ego

Bardzo dziękuję wszystkim za odzew i chęć wspólnego podróżowania. Cieszę się, że tak szybko przybywa nas w pociągu... jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście zajmiemy cały wagon :happy:

A więc tak, w "Wesołym pociągu" jedzie już 15 MJowiczów, poniżej szczegóły:

1) 29354 + 1 MJowiczka - Gdańsk Wrzeszcz 07:51
2) Lauren - Tczew 08:28
3) ewa15_MJJ + RandiaMJ + anniaa - Bydgoszcz Główna 10:25
4) alter_ego - Toruń Główny 11:28
5) MichaelsAngel + DJ SCARECROW + Izabela i 5 MJowiczów - Kutno 12:46

Jeśli chodzi o "Bilet podróżnika"... też nic wcześniej o tym nie słyszałem, dzięki DJ SCARECROW ;) sprawdziłem w Google, oto co tam piszą:

"Bilet Podróżnika" w pociągach pospiesznych i TLK - tania weekendowa oferta już od 65 złotych
"Bilet Podróżnika" jest nową ofertą PKP Intercity skierowaną do pasażerów podróżujących pociągami kategorii "economic", czyli pociągami TLK oraz pospiesznymi. Bilety te są imiennym biletami obowiązującym w klasie 1 i w klasie 2 w wagonach z miejscami do siedzenia. "Bilet Podróżnika" ma atrakcyjne godziny obowiązywania - od godz. 19.00 dnia roboczego, poprzedzającego dzień wolny od pracy, aż do godz. 6.00 pierwszego dnia roboczego następującego po dniach wolnych od pracy. W przypadku przejazdu pociągiem TLK należy przed każdym przejazdem wykupić miejscówkę. Cena biletu jest zryczałtowana (czyli niezależna od odległości) i wynosi w klasie 2 - 65 zł brutto, w klasie 1 - 95 zł brutto. Oferta nie ma zastosowania przy przejazdach w pociągach uruchamianych w komunikacji międzynarodowej, objętych rezerwacją miejsc (np. "Chopin").
that's all for L.O.V.E.
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Jechałem na tym bilecie do Warszawy 5 lipca i naprawdę się opłacało. Nie wiem neistety na czym polega dokupowanie miejscówek w TLK. Moze ktos wie jak i kiedy nalezy wykupic miejscowke? chyba podczas zakupu oweg obiletu, wiedząc z góry, że bedę podróżowal TLK. Ostatnio jechałem pospiesznymi więc problem mnie ominąl. tym razem w TLK równiez wsiade :surrender:
ODPOWIEDZ