Polska Muzyka
- Streetwalker
Polskiej muzyki właściwie wogóle nie słucham,lubię jedynie Myslovitz i stare Lady Pank:] Niestety u nas promowani są debile,a prawdziwe talenty siedzą w kącie..owszem,nagrywają i ci co lubią to i tak kupują płyty niezależnie czy słychać o nich czy nie,ale o sprawiedliwość mi chodzi...I później się wszyscy dziwią,że taką głupią młodzież mamy...no jak się wychowuje bachor na candy girl czy gosi andrzejewicz no to wybaczcie...
- Oluksandra
- mimi-yoshi
Widzę, że bardzo ciekawy temat się zrobił (;. No i bardzo mnie to cieszy, kiedy czytam, czego słuchacie. Moim skromnym zdaniem na polskiej scenie muzycznej robi się coraz gorzej- oczywiście nie twierdzę, że nie ma talentów, ale nikt ich nie promuje. Promuje się za to komercyjną papkę. Dopóki żył pan Grzegorz Ciechowski promował ciekawą i dobrą muzykę. Właściwie to wytwórnia Kayax jest dla mnie właśnie bardzo interesująca i przyjmuje pod swoje skrzydła interesujących artystów, dlatego szacunek dla pani Kayah.
Krótko byłam zainteresowana nowiutkim zespołem LOV, ale aktualnie powątpiewam w to, że spełnią związane z nimi nadzieje (oczywiście moje nadzieje)- obawiam się, że może powstać coś na kształt kiepskiego boysbandu, czy cienkiego soft rocka, ale płytę kupię, zobaczę. Może warto? Bo takie Le Cri jest genialne, tekst świetny. Dobra, mam do nich słabość, więc na razie im ufam.
Ponadto... Nie słucham, ale szanuję bardzo artystów pokroju Smolika czy Kiliańskiego, Annę Marię Jopek, Kult, no i T. Love, pana Niemiena, Stana Borysa- aż, wymieniać można, końca nie ma, chyba o czymś świadczy (;?
Myslovitz niegdyś lubiłam, aktualnie jestem w fazie obojętności. Ostatnia płyta nieco zawiodła moje oczekiwania.
Natomiast w co warto fundować? Taaak, dla mnie jest to zdecydowanie folk!
Kocham Żywiołaka. Pewnie niektórzy z Was znają, ale zapodam link do wszechobecnie znanego "Dybuka":
http://www.youtube.com/watch?v=AXxnwbziTvQ
Wydali w końcu w tym roku płytę, ale jako że nie mam aktualnie tyle pieniędzy, by wyposażyć się w dyskografię wszystkich artystów, którzy mnie interesują, muszę się jeszcze obejść smakiem (aktualnie w tej kwestii góruje MJ, i tak chyba będzie zawsze). Swego czasu startowali do konkursu Eurowizji, ale wiadomo jak to jest i co się u nas promuje (z tego, co wiem, wykonali na koncercie utwór, który później mieli na konkursie, a to niezgodne z regulaminem czy jakoś tak). Ostatnio widziałam koncert na
TVP KULTURA z 2007, z Łodzi. W Katowicach byli w tym roku także- żałuję, że nie pojechałam, ale miałam mieć coś ważnego następnego dnia, a jak się okazało, że plany padły, byłam naprawdę zła.
Ponadto np. taka Kapela ze Wsi Warszawa.
A tak poza tym to muzyka folkowa w ogóle jest bardzo, bardzo ciekawa.
Mam świetnego wychowawcę, polonistę, który także ma swój zespół folkowy- muzyka celtycka, irlandzka- Beltaine:
http://www.youtube.com/watch?v=nnlBkq11rKw
Pozdrawiam i chętnie "odkryłabym" jakiś nowy polski zespół, także bardzo proszę o jakichś kandydatów :D.
Krótko byłam zainteresowana nowiutkim zespołem LOV, ale aktualnie powątpiewam w to, że spełnią związane z nimi nadzieje (oczywiście moje nadzieje)- obawiam się, że może powstać coś na kształt kiepskiego boysbandu, czy cienkiego soft rocka, ale płytę kupię, zobaczę. Może warto? Bo takie Le Cri jest genialne, tekst świetny. Dobra, mam do nich słabość, więc na razie im ufam.
Ponadto... Nie słucham, ale szanuję bardzo artystów pokroju Smolika czy Kiliańskiego, Annę Marię Jopek, Kult, no i T. Love, pana Niemiena, Stana Borysa- aż, wymieniać można, końca nie ma, chyba o czymś świadczy (;?
Myslovitz niegdyś lubiłam, aktualnie jestem w fazie obojętności. Ostatnia płyta nieco zawiodła moje oczekiwania.
Natomiast w co warto fundować? Taaak, dla mnie jest to zdecydowanie folk!
Kocham Żywiołaka. Pewnie niektórzy z Was znają, ale zapodam link do wszechobecnie znanego "Dybuka":
http://www.youtube.com/watch?v=AXxnwbziTvQ
Wydali w końcu w tym roku płytę, ale jako że nie mam aktualnie tyle pieniędzy, by wyposażyć się w dyskografię wszystkich artystów, którzy mnie interesują, muszę się jeszcze obejść smakiem (aktualnie w tej kwestii góruje MJ, i tak chyba będzie zawsze). Swego czasu startowali do konkursu Eurowizji, ale wiadomo jak to jest i co się u nas promuje (z tego, co wiem, wykonali na koncercie utwór, który później mieli na konkursie, a to niezgodne z regulaminem czy jakoś tak). Ostatnio widziałam koncert na
TVP KULTURA z 2007, z Łodzi. W Katowicach byli w tym roku także- żałuję, że nie pojechałam, ale miałam mieć coś ważnego następnego dnia, a jak się okazało, że plany padły, byłam naprawdę zła.
Ponadto np. taka Kapela ze Wsi Warszawa.
A tak poza tym to muzyka folkowa w ogóle jest bardzo, bardzo ciekawa.
Mam świetnego wychowawcę, polonistę, który także ma swój zespół folkowy- muzyka celtycka, irlandzka- Beltaine:
http://www.youtube.com/watch?v=nnlBkq11rKw
Pozdrawiam i chętnie "odkryłabym" jakiś nowy polski zespół, także bardzo proszę o jakichś kandydatów :D.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
- editt
- Oluksandra
- loczkowate
Pamiętam, że w lutym miałam zajawkę na T. Love, ale mi chyba przeszło. Hmm, aktualnie lubię Myslovitz za wszystko ( no może prawie ), Anię Dąbrowską za kilka piosenek, i The Cuts za ich płytę "Syreny nad miastem", Kasię Kowalską ( za to co Myslovitz ) no i Edytę Bartosiewicz za "Niewinność". Nie ukrywam Edyta Górniak także ma wspaniały głos.
Przypomniało mi się, że jak kiedyś kochałam róż i byłam sweet i byłam dużo młodsza to Doda stała się moim największym idolem, ale z wiekiem na szczęście przestała, uff!
Przypomniało mi się, że jak kiedyś kochałam róż i byłam sweet i byłam dużo młodsza to Doda stała się moim największym idolem, ale z wiekiem na szczęście przestała, uff!
- zabiłamślimaka
Na poczatku powiem, ze bardzo przyjemny temat:).
Uważam, że w Polsce promuje się nie odpowiednich artystów, brak jest czegoś wyjątkowego, powtarzają się kolejne schematy. Właściwie od pewnego czasu nie zainteresował mnie zaden zespol, oprocz tego czego slucham od dawna. Lubie Myslovitz, Dżem, Lady Pank, Come, T. Love- Muniek jest fantastyczny. Od czasu do czasu słucham Kasi Kowalskiej, Kayah raczej nie słucham ale uważam, że należy ją docenić. Zgodzę się że Piotr Cugowski ma ciekawy głos, zespół Bracia ogólnie przypada mi do gustu, chociaż nie słucham ich za często.
Uważam, że w Polsce promuje się nie odpowiednich artystów, brak jest czegoś wyjątkowego, powtarzają się kolejne schematy. Właściwie od pewnego czasu nie zainteresował mnie zaden zespol, oprocz tego czego slucham od dawna. Lubie Myslovitz, Dżem, Lady Pank, Come, T. Love- Muniek jest fantastyczny. Od czasu do czasu słucham Kasi Kowalskiej, Kayah raczej nie słucham ale uważam, że należy ją docenić. Zgodzę się że Piotr Cugowski ma ciekawy głos, zespół Bracia ogólnie przypada mi do gustu, chociaż nie słucham ich za często.
- Maria Krystyna
polska muzyka trudny, temat wszyscy wiedza jak jest, strasznie trudno wypłynąc głownie lansowane są panienki, które nie maja zielonego pojecia o spiewaniu, a tym bardziej o pisaniu tesktów piosenek, nie wspomne już o muzyce (oczywiscie nie mowie, ze wszystkie). Osobiście lubie zespoły, wykonawców z zamierzchłej epoki lata 80-90 tj. Dżem, pan Nalepa, Perfect (za czasów Hołdysa), O.N.A (za Kombi nie przepadam), Republika, Sojka, Niemen, Turnał. Z osob, które dość niedawno zabłysnęły na rodzimym rynku, bardzo podoba mi sie Gaba Kulka i Czesła śpiewa :)