DVD Private Home Movies (Napisy PL)

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Nigdy nie używałem Power DVD także nie wiem jak uruchomić te pliki bez nagrywania ich na płytę. W WinDVD wystarczy przeciągnąć rozpakowany folder zawierający foldery video_ts i audio_ts (ma być pusty, taka jest struktura DVD, domyślam się że używany jest w płytach dvd audio) na okno programu. Może w programie którego używasz jest tak samo. Zawsze można nagrać to na płytę i wtdy nie powinno być problemu. Jak to zrobić opisałem już kiedyś w tym temacie.
Awatar użytkownika
desmoines

Post autor: desmoines »

ściągnełam te DVD. wszystko ładnie działa po za... napisami ;(
nie mam napisów... włączam je ale nadal ich nie mam.
Ściągnęłam napisy ze strony: http://www.genius.michaeljackson.pl/ ale nie wiem gdzie je wkleić.
Otwierałam już na: Windows Media Player 11, Power DVD i AllPlayer... nigdzie nie ma napisów ;(
POMOCY :surrender:
~*~ Michael Jackson... forever and always ~*~
Obrazek
"Chciałbym dać Polsce honor... Moje serce zostanie z wami NA ZAWSZE"- Michaś o/do Polaków ^^
Awatar użytkownika
desmoines

Post autor: desmoines »

Ok poradziłam sobie ale... działa mi tylko na Nero Show Time
~*~ Michael Jackson... forever and always ~*~
Obrazek
"Chciałbym dać Polsce honor... Moje serce zostanie z wami NA ZAWSZE"- Michaś o/do Polaków ^^
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

ze tak sie zapytam, skad taka ogromna waga plikow? ponad 4 GB to całkiem sporo, porownujac np. ze zwyklym dwugodzinnym filmem w dobrej jakosci, ktory wazy zaledwie 800 mb. bede to sciagal chyba do konca lipca. wtf?
SMUTAS

Post autor: SMUTAS »

WITAM,CZY WERSJA PHM,KTÓRA JEST TUTAJ I MA 16 CZĘSCI TO WERSJA DŁUŻSZA OD TEJ NAhttp://www.genius.michaeljackson.pl/news.html ?
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Taka sama jeśli chodzi o zawartość programu.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Cocking pisze:ze tak sie zapytam, skad taka ogromna waga plikow? ponad 4 GB to całkiem sporo, porownujac np. ze zwyklym dwugodzinnym filmem w dobrej jakosci, ktory wazy zaledwie 800 mb. bede to sciagal chyba do konca lipca. wtf?
Jeśli masz, powolne łącze, będziesz ściągał długo, jeśli szybkie to szybko. A różnica pomiędzy 800 mb a 4 GB jest taka, że 800 mb to avi a 4gb płyta DVD.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
aeval

Post autor: aeval »

Ała. Ściągnęłam. Zaczęłam rozpakowywać i... już w pierwszej części mi krzyczy, że jest błąd w pliku 4.VOB
I cóż ja teraz zrobić mam?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
masa_bitumiczna

Post autor: masa_bitumiczna »

aeval pisze:Ała. Ściągnęłam. Zaczęłam rozpakowywać i... już w pierwszej części mi krzyczy, że jest błąd w pliku 4.VOB
I cóż ja teraz zrobić mam?
Wyskakuje ci błąd przy rozpakowywaniu?
Jeśli tak, to sprawdź, czy wszystkie części (oprócz ostatniej!) mają taki sam rozmiar.
Jeśli któraś część (oprócz ostatniej!) różni się rozmiarem od reszty, to znaczy, że się źle pobrało i musisz tę część pobrać ponownie.
Awatar użytkownika
aeval

Tak, przy rozpakowaniu. Dzięki za radę.
Kurcze, rozmiary sie zgadzają. Wszystkie oprócz ostatniego pliku mają po 292 969KB
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dorothy

Post autor: Dorothy »

A ja w ogóle mam coś nie tak...
Ściągnełam wszystkie 16 partów czy jak to się pisze.
I rozpakowałam 1 part bo podobno tak się robi że tylko pierwszy. No i powstał mi folder PHMPL . No i go otworzyłam a tam jest następny folder z nazwą VIDEO TS . No i znów otwieram a tam jest 9 plików w tym dwa pliki PUB, dwa IFO i pięc VOB. Nie mam ani początku chyba filmu, ani końca ani napisów..
Nic nie czaje :-/
Michael Jackson R.I.P.
Forever in my heart...
Wybacz mi Michael, że nie mogłam być twoją szaloną fanką...
Awatar użytkownika
masa_bitumiczna

aeval, chyba wiem, o co chodzi. Na pierwszej stronie Willy napisał:

Przy rozpakowywaniu wystąpi błąd w 15 części skutkujący brakiem 4 VOBa w folderze VIDEO_TS. Plik ten należy pobrać z poniższych linków i umieścić we wspomnianym folderze.

http://www.megaupload.com/?d=3NIM202U
http://www.megaupload.com/?d=8VI1IMTH
http://www.megaupload.com/?d=6WQWRU5K
http://www.megaupload.com/?d=MQXYTG8Y
Dorothy pisze:A ja w ogóle mam coś nie tak...
Ściągnełam wszystkie 16 partów czy jak to się pisze.
I rozpakowałam 1 part bo podobno tak się robi że tylko pierwszy. No i powstał mi folder PHMPL . No i go otworzyłam a tam jest następny folder z nazwą VIDEO TS . No i znów otwieram a tam jest 9 plików w tym dwa pliki PUB, dwa IFO i pięc VOB. Nie mam ani początku chyba filmu, ani końca ani napisów..
Nic nie czaje e
To, że utworzył ci się folder VIDEO_TS, to bardzo dobrze, bo tak właśnie wygląda struktura DVD (wsadź do kompa jakąkolwiek płytę z filmem na DVD, to zobaczysz, że jest tam VIDEO_TS). Film odpala się poprzez uruchomienie pliku VIDEO_TS.BUP.
Nie pasuje mi tylko to, że masz 9 plików, bo powinnaś mieć 14 (3xBUP,3xIFO,8xVOB - patrz obrazek w pierwszym poście w tym temacie).
Dobrze rozpakowywałaś, bo robi się to z partu 1, a kolejne party program dobiera sobie sam (dlatego bardzo ważne jest to, żeby wszystkie party były w tym samym katalogu i tak samo się nazywały).
Awatar użytkownika
aeval

Noo tak, ale Willy podawał, że błąd jest w part 15 , a ja zdążyłam rozpakować tylko part 1 i właśnie tam wyskakuje mi "błąd w pliku 4 VOB"
Błąd, a nie brak tego pliku
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
masa_bitumiczna

Hmm, to chyba niemożliwe.
Ściągnąłem PHMPL.part01.rar i zawiera on pliki:
- VIDEO_TS.BUP
- VIDEO_TS.IFO
- VIDEO_TS.VOB
- VTS_01_0.BUP
- VTS_01_0.IFO
- VTS_01_0.VOB
- fragment pliku VTS_01_1.VOB

Jakim więc sposobem mógłby w pierwszym parcie wyskoczyć błąd dot. pliku VTS_01_4.VOB?

Nie mam pomysłu, co może być nie tak. Może kilka banałów:
- Czy masz wystarczającą ilość miejsca na dysku (ok. 4,5 GB wolnego)?
- Czy wszystkie 16 partów masz w tym samym folderze?
- Czy wszystkie party nazywają się tak samo (oprócz oczywiście cyferek na końcu)? Sprawdź, czy nie ma gdzieś zabłąkanej kropki albo spacji.
- Czy wypakowujesz to jakimś sensownym programem? Np. WinRAR?

Jeśli na wszystkie pytania odpowiedź brzmi "tak", to nie wiem jak ci pomóc. :)
Pozdro!
Awatar użytkownika
aeval

O rany! To ja tam zupełnie co innego niż Ty. Rozpakowane 7-Zip'em.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ