DVD Private Home Movies (Napisy PL)

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Willy

DVD Private Home Movies (Napisy PL)

Post autor: Willy »

Druga pozcja z serii MJPT Przedstawia.:] Co prawda miało być TAKE 2 ale na razie włożyłem je do szuflady, tym bardziej, iż nie dostałem do tej pory trzeciej części tłumaczenia, które zobowiązała się dostarczyć nie powiem kto. :>
Nie ma TAKE 2 ale jest PHM. Za bazę do napisów posłużyło mi tłumaczenie cichej pobrane ze strony Mike'a. Zostało ona jednak w dość znacznym stopniu przeze mnie zmodyfikowane. Tym razem nie ma żadnych dodatków, tylko PHM z możliwością wyboru rozdziału i opcją włączenia/wyłączenia napisów. Całość waży 4,26 GB. Linki będą dodawane sukcesywnie przez najbliższe kilka dni, pierwsze najprawdopodobniej dziś wieczorem/w nocy.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

DOWNLOAD
[Part01] [Part02] [Part03] [Part04] [Part05] [Part06] [Part07] [Part08]
[Part09] [Part10] [Part11] [Part12] [Part13] [Part14] [Part15] [Part16]

Jeśli 14 część jest tymczasowo niedostępna pobrać tą poniżej i stosować się do wskazówek.

14 część:
http://www.megaupload.com/?d=30B1PUYT
4 vob:
http://www.megaupload.com/?d=3NIM202U
http://www.megaupload.com/?d=8VI1IMTH
http://www.megaupload.com/?d=6WQWRU5K
http://www.megaupload.com/?d=MQXYTG8Y

Przy rozpakowywaniu wystąpi błąd w 15 części skutkujący brakiem 4 VOBa w folderze VIDEO_TS. Plik ten należy pobrać z powyższych linków i umieścić we wspomnianym folderze. Docelowo zawartość płyty powinna wyglądać tak:
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr, 25 mar 2009, 21:11 przez Willy, łącznie zmieniany 9 razy.
Maverick

Post autor: Maverick »

Willy, nie wiem czy Ty jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie ale pytam :] Czy obraz jest lepszej jakości od tego, który na poprzednim MJowisku miał Mike i z którego był chyba też film w kinie?
Awatar użytkownika
Willy

Maverick pisze:Willy, nie wiem czy Ty jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie ale pytam :] Czy obraz jest lepszej jakości od tego, który na poprzednim MJowisku miał Mike i z którego był chyba też film w kinie?
Z tego co się orientuję to Mike zrobił swoje dvd z plików avi, w takim razie mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że to dvd jest w lepszej jakości. Nie posiada także loga żadnego kanału tv, jeśli to dla kogoś ważne. Jedynym mankamentem jaki mógłbym zarzucić to chyba zbyt duża jasność obrazu.

Dwie pierwsze części gotowe do pobrania.
Awatar użytkownika
MJJ

Re: DVD Private Home Movies (Napisy PL)

Post autor: MJJ »

Willy pisze:Druga pozcja z serii MJPT Przedstawia.:] Co prawda miało być TAKE 2 ale na razie włożyłem je do szuflady, tym bardziej, iż nie dostałem do tej pory trzeciej części tłumaczenia, które zobowiązała się dostarczyć nie powiem kto. :>
Nie ma TAKE 2 ale jest PHM. Za bazę do napisów posłużyło mi tłumaczenie cichej pobrane ze strony Mike'a. Zostało ona jednak w dość znacznym stopniu przeze mnie zmodyfikowane. Tym razem nie ma żadnych dodatków, tylko PHM z możliwością wyboru rozdziału i opcją włączenia/wyłączenia napisów. Całość waży 4,26 GB. Linki będą dodawane sukcesywnie przez najbliższe kilka dni, pierwsze najprawdopodobniej dziś wieczorem/w nocy.

DOWNLOAD
[Part01] [Part02] [Part03] [Part04] [Part05] [Part06] [Part07] [Part08]
[Part09] [Part10] [Part11] [Part12] [Part13] [Part14] [Part15] [Part16]
Pod względem jakości bardzo ta wersja różni się od tej ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

MJJ pisze:Pod względem jakości bardzo ta wersja różni się od tej ?
Jak bardzo, trudno określić. Powiedzmy, że znacząco. Ta pierwsza to skompresowane pliki avi (te z których Mike zrobił swoją płytę) a ta druga to bezpośrednie nagranie dvd także różnica jest widoczna. Możnaby natomiast dyskutować które dvd jest lepsze pod wzgledem jakości, te z którego ja zrobiłem tą polską wersję czy te z którego powstały te pliki avi.

PS. kolejne 2 pliki dodane.
Awatar użytkownika
Klarison

Post autor: Klarison »

a posiada ktos może ładną okładke do tego??
Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Re: DVD Private Home Movies (Napisy PL)

Post autor: Lika »

Willy pisze:Druga pozcja z serii MJPT Przedstawia.:] Co prawda miało być TAKE 2 ale na razie włożyłem je do szuflady, tym bardziej, iż nie dostałem do tej pory trzeciej części tłumaczenia, które zobowiązała się dostarczyć nie powiem kto. :>
Mam nadzieję, że osoba "Willy nie powie kto" jednak się zrehabilituje i dostarczy obiecane tłumaczenie japrosic
Za PHM pięknie dziękuję! Ściągam choćby dla porównania z poprzednią wersją :)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Willy

Całość już leży i czeka na to żeby ją pobrać.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Willy pisze:Maverick napisał:
Willy, nie wiem czy Ty jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie ale pytam :] Czy obraz jest lepszej jakości od tego, który na poprzednim MJowisku miał Mike i z którego był chyba też film w kinie?

Z tego co się orientuję to Mike zrobił swoje dvd z plików avi, w takim razie mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że to dvd jest w lepszej jakości. Nie posiada także loga żadnego kanału tv, jeśli to dla kogoś ważne. Jedynym mankamentem jaki mógłbym zarzucić to chyba zbyt duża jasność obrazu.
Tak Willy masz, racje 1 wersja jaką zrobiłem była z łączonych 4 plików Avi. Teraz jednak jak można zauważyć, na mojej stronie mam zdobyte PHM w 1 części i jakości DVD takiej samej jak Take 2 DVD i też poprawione napisy i po wyrzucane dialogi, teksty,których nie było, bądź były cicho i nie były od razu do usłyszenia. Jednakże to co zostało to znaczek, mnie nie przeszkadzający "SkyONE All New". Ponadto wstawiłem jeszcze napisy angielskie(tak dla nauki angola ). Także w tej chwili moje 2 DVD jest bardzo podobne do twojego, tyle, że nie mam programu do tworzenia tak fajowego menu:P

Fakt, jest taki, że 1 wersja moja DVD różni sie 3 rzeczami od tej 2. Niestety łączenie filmu z 3 czy 4 plików nie będzie mieć takie efektu jak prawdziwe DVD, ponieważ pocięte kawałki sie delikatnie różniły i w klatkach i innych tego typu rzeczach, dla tego można zaobserwować podczas filmu, że obraz idzie momentami na 1 wersji wolniej niż fonia. Gdybym miał wcześniej te PHM co mam teraz efekt byłby dużo lepszy.
A tobie Willy mogę, powiedzieć tyle: Dobra robota z PHM:D

P.S. Odnośnie języka: w napisach jest "kamerzysta" w prawdziwym języku filmowym nie ma kogoś takiego jak kamerzysta, tylko "operator kamery" (poprawił kiedyś moją koleżankę Reżyser na planie jednego serialu jak się fachowo i poprawnie nazywa te stanowisko w tej branży)
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Mandey

Post autor: Mandey »

Willy pisze:Całość już leży i czeka na to żeby ją pobrać.
Pobrałem koło południa ostatnie pliki. Zrobiłem sobie przerwę
w remoncie i oglądnąłem. Fajowa sprawa, jakość jak dla mnie elegancka.
Dziękuję.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Dzięki Willy za SUPER upload, zostały mi jeszcze 3 party i będe mógł w końcu oglądnąć sobie PHM po polsku :) :mj:

Willy pisze:Co prawda miało być TAKE 2 ale na razie włożyłem je do szuflady, tym bardziej, iż nie dostałem do tej pory trzeciej części tłumaczenia, które zobowiązała się dostarczyć nie powiem kto. :>
...a TAKE2 też będzie super uploadem, szczególnie z tłumaczeniem :)
Awatar użytkownika
Willy

Proszę bardzo. Z TAKE 2 nie zrezygnowałem, kiedyś będzie ale raczej nie prędko. Kupe roboty jest przy tym wszyskim także miło widzieć wszelakie oznaki uznania.
Awatar użytkownika
Dangerous

Post autor: Dangerous »

Czy można też kupić to dvd wraz z innymi z twojej kolekcji?
Awatar użytkownika
Willy

Dangerous pisze:Czy można też kupić to dvd wraz z innymi z twojej kolekcji?
Tak jak kiedyś pisałem istnieje taka możliwość. Tego typu prośby i pytania proszę kierować na PW.
maryska17

Post autor: maryska17 »

na MJ internet tv ostatnio oglądałam po angielsku. Tylko trzeba trochę przewinąć, bo nie zawsze się trafia.
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
ODPOWIEDZ