Wiadomosci - 23. 08. 2005

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Wiadomosci - 23. 08. 2005

Post autor: LittleDevil »

Temat niespodzianka! Powiem tylko tyle: Bog jest sprawiedliwy
;-) :happy:

http://www.mjjf-europe.com/forums/index ... topic=1704

dosc nieskladnie mi wyszlo to tlumaczonko, ale juz jestem zmeczona... :surrender:
Obrazek
Invincible

Post autor: Invincible »

Zlutujcie się nad biedaczką i pomimo wszystko wklejcie treść streszczenia bo ja nawet już nie próbuję się na mjjeuropeforum dostać. A chciałabym się dowiedzieć co i jak. Bardzo proszę:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

Re: Wiadomosci - 23. 08. 2005

Post autor: Yana »

LittleDevil pisze: Powiem tylko tyle: Bog jest sprawiedliwy
;-) :happy:
Też tak myślę. Mam nadzieję, że Janet Arvizo spotka zasłużona kara za to co zrobiła. :happy:
Chociaż, gdyby nie ten nieszczęsny proces, to jej oszustwa nie wyszły by na światło dzienne.
Ostatnio zmieniony śr, 24 sie 2005, 13:25 przez Yana, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Invincible pisze:Zlutujcie się nad biedaczką i pomimo wszystko wklejcie treść streszczenia bo ja nawet już nie próbuję się na mjjeuropeforum dostać. A chciałabym się dowiedzieć co i jak. Bardzo proszę:)
Przyłączam się do apelu. Dla mnie te wszystkie tematy pt "wiadomości" w których tak naprawdę nie ma żadnych wiadomości są totalnie irytujące. Nie mam ochoty być zarejestrowany na stu różnych forach, pamiętać do nich haseł itd. Zakładam, że jeżeli jestem na tym jednym najlepszym, i coś się ważnego dzieje, to dowiem się o tym tu, na tej stronie, bez konieczności posiadania dodatkowych haseł i loginów
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

MJPOWER pisze:
Invincible pisze:Zlutujcie się nad biedaczką i pomimo wszystko wklejcie treść streszczenia bo ja nawet już nie próbuję się na mjjeuropeforum dostać. A chciałabym się dowiedzieć co i jak. Bardzo proszę:)
Przyłączam się do apelu. Dla mnie te wszystkie tematy pt "wiadomości" w których tak naprawdę nie ma żadnych wiadomości są totalnie irytujące. Nie mam ochoty być zarejestrowany na stu różnych forach, pamiętać do nich haseł itd. Zakładam, że jeżeli jestem na tym jednym najlepszym, i coś się ważnego dzieje, to dowiem się o tym tu, na tej stronie, bez konieczności posiadania dodatkowych haseł i loginów
No niestety MJPOWER i Invincible, musze was rozczarować. :ziew:
LittleDevil daje na to forum tylko linki do tamtego forum. :smiech:
A jesli komuś to nie pasuje albo nie może się tam zarejestrować...no coż, jego strata. Ja raz wkleilam streszczenie, ale to ponoć łamanie praw autorskich, mimo ze tekst pochodzil z linka z TEGO forum.
Coś mi się zdaje, ze jesli nic się w tej sprawie nie zmieni, to powstanie tutaj jakies podziemie informacyjne. :szepcze:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

A teraz... pokłóćmy (!) się o to, czy powinno być kopiowane, czy nie, czy Little Devil robi wszystko nam celowo na złość, czy też nie i czy to dobrze, że jednak tłumaczy newsy, czy powinna dać nam święty spokój i już nic nie tłumaczyć, bo po co, skoro i tak się wszyscy będą jej czepiać, że czyni źle, niepoprawnie i wręcz... jest bezczelna! Rozumiem frustrację niektórych, że nie chcą się wszędzie rejestrować (mi też... ale gdy mam się zastanawiać po raz któryś, że jednak warto byłoby pewnie, to się rejestruję...), ale gdy podobne posty pojawiają się pod każdym tematem "wiadomości" to to już robi się niesmaczne. A Klarze jak zwykle dziękuję - Bóg istnieje!
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

dzieki, Pank.

tym, ktorzy maja problemy z rejestracja, chetnie sluze pomoca, Mozecie nawet przeslac pm z Waszym adresem mailowym i nickiem, jestem nawet gotowa zrobic za Was rejestracje, zeby nie bylo z tym jakis trudnosci. Powodem, dlaczego nie podaje tutaj tekstu, a linka, nie jest moja zlosliwosc, tylko bardzo prosta sprawa: Na mjjf-e powstal polski dzial newsow(oraz inne w 4 jezykach) , jest to jedyne miedzynarodowe forum, ktore jest w trakcie rozwijania tego typu projektu. Dlatego zalezy mi , zeby wiadomosci byly czytane TAM, bo wtedy widac po ilosci "klikniec", ze duzo osob sie tym dzialem interesuje . Jesli przekopiuje tekst tutaj, to wprawdzie wiele osob go przeczyta, ale na mjjf nie bedzie to widoczne, wowczas taki dzial nie ma sensu. A szkoda by bylo, bo w ten sposob mozna pokazac, ze w Polsce jest duzo aktywnych fanow.
Ponadto zapraszam osoby, ktore pragna zmienic cos w obecnej sytuacji dotyczacej newsow, aby wziely udzial w tworzeniu "news team" na MJPT. Mysle, ze zajdziemy dalej, wzajemnie sobie pomagajac a nie atakujac osoby, ktore poswiecaja wlasny czas dla innych.
Co do praw autorskich... nikomu glowy za to nie urwe,jesli ktos skopiuje moj tekst ale mimo wszystko prosze, aby w miare mozliwosci pozostawiac je na razie tam, gdzie sa - nie dotyczy to czesciowych cytatow, ktore oczywiscie mozecie przekopiowywac.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Klara zawsze powtarza, że Onet to złe źródło informacji i powód tego, że forum takie dziwne się zrobiło (i sporo w tym racji...), ale mnie pozytywnie ostatnio zaskoczył...

Kobieta, której syn zeznawał w procesie przeciwko Michaelowi Jacksonowi, została oskarżona o przyjmowanie pieniędzy z opieki społecznej, chociaż w ogóle ich nie potrzebowała.

Oskarżona przyjęła około 19 tys. dolarów, twierdząc, że jest biedna, chociaż wcale nie była. Działo się to w trakcie procesu Jacksona, jednak kobieta odmawiała zeznań w sprawie jej wyłudzeń, powołując się na Piątą Poprawkę do Konstytucji Stanów Zjednoczonych.

Prawnicy króla popu przedstawili jednak dowody, zgodnie z którymi ta podająca się za ubogą kobieta przyjęła kwotę 150 tysięcy dolarów, jako ugodę w procesie sądowym wytoczonym przez nią centrum handlowemu w 2001 roku. Udowodniono także, że jej chłopak pokrywał koszty najmu jej mieszkania.

Złożone właśnie oskarżenie zarzuca kobiecie, że zataiła przed przedstawicielami władzy otrzymane w ramach ugody pieniądze, a także kwotę 637 dolarów, otrzymaną na zapłacenie czynszu.

Oskarżona była kluczowym świadkiem w procesie przeciwko Michaelowi Jacksonowi. Wielu ławników przyznaje, że jej brak wiarygodności przyczynił się do uniewinnienia "Jacko".

---

A tak wogóle to może pogłosujemy na "The Essential"? Niech już będzie płytą miesiąca, cokolwiek by o tym albumie powiedzieć ;-) http://muzyka.onet.pl/mr,12967,plyta.html
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

Niom i bardzo dobrze niech ta wredna babe wsadza do kryminalu za te jej przekrety szkoda ze Michael niewytoczyl jej sprawy wtedy by dluzej posiedziala w kiciu :) a generalnie to thx pank za przetlumaczenie tego tekstu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dav20

Post autor: Dav20 »

LittleDevil pisze:

Ponadto zapraszam osoby, ktore pragna zmienic cos w obecnej sytuacji dotyczacej newsow, aby wziely udzial w tworzeniu "news team" na MJPT. Mysle, ze zajdziemy dalej, wzajemnie sobie pomagajac a nie atakujac osoby, ktore poswiecaja wlasny czas dla innych.

Ja calkowicie zgadzam sie z slowami ktore zamiescilem wyzej jako cytat, poniewaz zauwazylem ze sa na tym forum osoby ktore staraja sie pomoc innym (np. poswiecaja swoj cenny czas na przetlumaczenie tekstu angielskiego na polski) ale zdarzaja sie osoby ktore potrafia sie tylko czepiac i marudzic ze wszystko jest zle.Tym drugim osoba polecam zalozenie wlasnego forum i zobaczymy jak to bedzie wygladalo.
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Dav20 pisze:
Ja calkowicie zgadzam sie z slowami ktore zamiescilem wyzej jako cytat, poniewaz zauwazylem ze sa na tym forum osoby ktore staraja sie pomoc innym (np. poswiecaja swoj cenny czas na przetlumaczenie tekstu angielskiego na polski) ale zdarzaja sie osoby ktore potrafia sie tylko czepiac i marudzic ze wszystko jest zle.Tym drugim osoba polecam zalozenie wlasnego forum i zobaczymy jak to bedzie wygladalo.
:hug:

Do Panka: Dzieki za artykulik, mnie tez milo zaskoczyl. Onet moglby trzymac ten fason, nie musialabym wtedy tyle tlumaczyc! :hahaha:

.... ale ja bylam i tak od niego szybsza! ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

Michael został poinformowany przez Mesereau o oskarżeniach przeciwko Janet A.

http://www.mjfanclub.net/news/index.html
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

No i jakaś wielka globalna impreza w Londynie się szykuje 28 sierpinia..
:-) :-)

www.mjfanclub.net/news/index.html
Awatar użytkownika
Pank

Nie chcę nic mówić, ale zobaczcie, jaka fajna ankieta jest na głównej stronie Onetowego działu "Muzyka"... ach, gdyby chociaż parę osób z ciekawości ściągnęło te utwory i skusiło się na więcej :>

A wygrywa "Earth song", najmłodszy utwór w tym rankingu... Jeszcze ktoś pomyśli, że Michael jednak na "Thrillerze" nie skończył swojej dobrej, muzycznej działalności :podejrzliwy:

I cud się zdarzył, że nie ma opcji "Nienawidzę pedofilskiej muzyki"...
Awatar użytkownika
Yana

Oby jak najwięcej było takich ankiet.

Oto pierwsza trójka z Onetu:

1. Earth Song 21%
2. Billie Jean 20%
3. Thriller 20%
Michael is the best !!!
ODPOWIEDZ