Japońskie wznowienia albumów MJ (Mini LP) [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Mandey

Japońskie wznowienia albumów MJ (Mini LP) [koment.]

Post autor: Mandey »

Tutaj komentujemy ten temat.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Japończycy mają dar do wydawania takich rzeczy. Dźwięk jest
nieporównywalnie lepszy niż na zwykłych wydaniach CD. Szkoda tylko, że
nie zachowali oryginalnej tracklisty i pozostałych 2 albumów nie wydali również. Jak ktoś nie ma tych płyt w ogóle to warto się rzucić na to.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Oficjalny sklep Sony Japan (jak ktoś zna japoński można bezpośrednio zamówić): Sklep

Lub np. cały zestaw ne Ebay
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

coś wspaniałego. Prawdziwe perełki. Chciałabym móc sobie w tym momencie na to pozwolić, jednak u mnie fundusze jakieś takie mizerne ostatnio.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Tomo128 pisze:Przedstawiam zdjęcia do Off The Wall:
Bardzo ładnie wydane jak widzę, to z Twojej kolekcji czy wynalazłeś gdzieś w Internecie ??
Tomo128 pisze:Okładka do Dangerous nie jest rozkładana:
..no to mnie Dangerous rozczarował, że nie jest rozkładany :surrender:
Awatar użytkownika
Ashiya89

Post autor: Ashiya89 »

Genialnie to wygląda.
Mógłby mi ktoś sprawić taki prezent... ;D
Michael
We DO care about You..
You are another part of us.

R.I.P… in “place with no name”..
Awatar użytkownika
Tomo128

Post autor: Tomo128 »

Z mojej kolekcji. Jeszcze czekam na HIStory. Faktycznie Dangerous mogłaby być rozkładana, ale i tak są to fajne wydawnictwa. Narazie postanowiłem zebrać te Michael'a dorosłego.
Tomo128
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tak wygląda "Thriller" w środku:) Brzmi fantastycznie.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Dzisiaj odwiedził mnie pan listonosz i mówiąc "Dostała pani przesyłkę z Japonii!" wręczył mi oczekiwaną od 3 tygodni paczuszkę, a w niej album Thriller. Jaka miła niespodzianka po pracowitym tygodniu. Opadło ze mnie całe zmęczenie.
Przesłuchałam dwukrotnie i czy mam złudzenie czy dźwięk jest znacznie bardziej soczysty, że tak powiem, a wszystko brzmi wyraziściej, intensywniej? Bo przecież słuchając tych piosenek po raz n-ty z przeświadczeniem, że zna się każdy wokalny i instrumentalny detal, można gdzieś zatracić świeżość w ich muzycznym odbiorze. Jeśli tak jest, to owo japońskie wydawnictwo przywróciło mi to świeże spojrzenie.
Mandey pisze:Szkoda tylko, że
nie zachowali oryginalnej tracklisty
Dla mnie to akurat zaleta. Żałuję natomiast, że Someone in the dark nie jest w "extended version", a na przykład Human nature w "Japanese edition", co byłoby przecież bardzo à propos.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

a_gador pisze:Przesłuchałam dwukrotnie i czy mam złudzenie czy dźwięk jest znacznie bardziej soczysty, że tak powiem, a wszystko brzmi wyraziściej, intensywniej?
Masz całkowitą rację. Japońskie tłoczenia po prostu brzmią lepiej od naszych, słychać dźwięki, które normalnie gdzieś giną wśród innych.
"OTW", "Thriller" i "Bad" są pięknie wydane - wizualnie są faktycznie miniaturą LPków, "Dangerous" i "HIStory" prezentują się nieco gorzej. Jednak muzycznie - nie ma porównania z żadnymi remasterami czy SE dostępnymi u nas.
Obrazek
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Wstawiam tutaj zdjęcia Japońskiego wznowienia We Are The World. Zdjęcia pochodzą z Allegro:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że nie łamię jakiegokolwiek punktu w regulaminie. Aukcja się skończy i zdjęć nie będzie dlatego wrzucam.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ