Witam fanow MJJ

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
MJJFan

Witam fanow MJJ

Post autor: MJJFan »

Witam. Mam n imie Sylwia. Mieszkam w pierwszej stolicy Polski. Jestem fanka Michael Jacksona juz ponad 15 lat:) obecnie mam 26 lat ale Jackson towarzyszyl mi naprawde calutki czas. kocham jego utwory, uwielbiam Go jako czlowieka.
To ze zostal uniewinniony swiadczy tylko o nprwde dobrej opiece niolow i Najwspanialszej Wiary Nas fanow:)

pozdrawiam prawdziwych fanow:)
INNOCENT & UNBREAKBLE !!!
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Wiiiiiitaj! :party: :party:
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

:hug: :calus: dla Sylwi od Liki :-)

P.S. Przed chwilą widziałam tutaj jeszcze kogoś "nowego" z Wrocławia, a teraz już go nie ma... co, znowu jakiś oszołom, tak? :podejrzliwy: glupija
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

witam .To grono pan szybko sie powieksza . :happy: Majkel bedzie znowu przerazony hihihihhihihihi :smiech: :smiech: :smiech: :smiech:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Kolejna kobieta :) miło nam pozdrowienia dla Krakuski z Gorącego Świnoujścia :)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Hola Hola! Nie dyskryminować mi tu pięknej wielkopolski! Jakiej Krakuski? Chyba Gnieźnienki (tak to się pisze?) w każdym bądź razie mieszkanki miasta Gniezna, położonego 50 km. od ślicznego miasta Poznań w którym mam przyjemność mieszkać. To tak na wstępie żeby nie przekłamywać historii :]

No a teraz przesyłam królewskie pokłony wobec nowej MJówki, padam do stóp, całuje paluszki i wręczam podarek

srutututu - to były fanfary

Witaj
Awatar użytkownika
THRILLER

Mazi pisze:Kolejna kobieta :)

Oj Narcyz, narcyz....
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Witam serdecznie. Mam nadzieję, że nie będziesz się tu nudzić.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

A gdzieś tam czytałem, że Poznań mógł być pierwszą stolicą Polski, ale co to było, to już nie pamiętam ;) Chora wyobraźnia?

Witamy, niech przybywa sensownych postów :P
Awatar użytkownika
THRILLER

Pank pisze:A gdzieś tam czytałem, że Poznań mógł być pierwszą stolicą Polski, ale co to było, to już nie pamiętam ;) Chora wyobraźnia?

Witamy, niech przybywa sensownych postów :P

Po prostu cenimy sobie spokój i nie chcieliśmy aby nam hołota pod oknami chodziła z jakimiś banerami :]

A tak powaznie to wygladało to tak:
Pomijam historie o Lechu, Czechu i Rusie którzy zachwycili się krajobrazem dzisiejszego Gniezna i Lech zauważywszy pięknego Białego orła w Gnieździe wykrzyczał coś w stylu „Ten orzeł biały to znak mój który będzie godłem mojego ludu”, osiadł i założył gród który nazwał Gniezno od orlego gniazda.

Tak wyszło że krakusy dostali po tyłku od Helwetów podajże i ich żądza władzy musiała ustąpić na jakiś czas znacznie mocniejszym Polanom którzy za swoje centrum obrali właśnie Gniezno ale tak naprawdę władza polityczna była sprawowana w Gnieźnie i Poznaniu tyle że Gniezno nosiło status stolicy (powiedzmy) W Poznaniu też była rezydencja „królewska” której resztki nie dawno odkryto na Ostrowie Tumskim (moim skromnym zdaniem najbardziej magiczna część Poznania, szczególnie wokół katedry na którą dość często chodzę sobie pospacerować. Szkoda tylko ze część mieszkalna Ostrowa Tumskiego jest zamieszkiwana przez dość mało królewski element :-).)
Poznań też przez krótki czas nosił miano stolicy pod koniec XIII w. za Przemysława II ale to był tak krótki czas że nazywanie Poznania dawną stolicą Polski to pachnie trochę historią szytą grubymi nićmi :]
Później ktoś (nie przypomnę sobie kto) nas najechał ze zachodu spalił całą Wielkopolskę włącznie z Poznaniem i Gnieznem i Odnowiciel stolice przeniósł do Krakowa a później była Warszawa i jak na razie tak niefortunnie zostało :]

Na koniec tylko dodam że Kraków i Warszawa to były faktycznie pierwsze stolice Polski z prawdziwego zdarzenia próbujące, albo mające aspiracje ogarnąć patronat nad całą ziemią Polską. Gniezno i Poznań po prostu w swoim czasie były najlepiej rozwiniętym ośrodkiem politycznym w regionie stąd przypisuje się im miano stolicy natomiast osobiście szczerze wątpię czy miały jakąkolwiek moc władczą dalej niż 100km.
Awatar użytkownika
THRILLER

THRILLER pisze:Tak wyszło że krakusy dostali po tyłku od Helwetów podajże

Coś mnie tu męczyło i postanowiłem zajrzeć do mądrych ksiąg i faktycznie coś przekręciłem. Nie Helweci tylko Morawianie podbili Wiślan :] Helweci to chyba bohaterowie jakieś gry w którą ostatnio grałem glupija
Awatar użytkownika
MMarjory

Post autor: MMarjory »

Widzę, że chłopcy się nieco zapędzili z tą historią:-)
Witam Cię serdecznie japrosic
the next girl, I see boys are becoming extinct glupija
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Witaj serdecznie na Mjowym forum :dance:
Lika pisze: P.S. Przed chwilą widziałam tutaj jeszcze kogoś "nowego" z Wrocławia, a teraz już go nie ma... co, znowu jakiś oszołom, tak? :podejrzliwy: glupija
Z Wrocławia? :podejrzliwy: Oj chyba coś przegapiłam! Ale jak oszołom to chyba dobrze! :war:
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

:macha:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Witam, witam...
Mamo, ależ forum obrodziło w tym roku!

PS. A tego z Wrocławia, to ja zdążyłam nawet powitać. I nagle gdzieś znikł. Co on takiego zrobił?
ODPOWIEDZ