so 80s

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

so 80s

Post autor: invincible_girl ;) »

założyłam ten temat... gdyż od niedawna zaczęłam interesować się latami 80. - modą, filmami i oczywiście muzyką.. więc chciałam prosić, jakbyście mogli..żeby podawać tu najlepsze, waszym zdaniem klipy, piosenki i filmy.. ;-) ;-) mam nadzieję, że tak jak ja lubicie te lata..
Awatar użytkownika
Róża

Post autor: Róża »

no hejka szczerze mówiąc ja także mam słabość do tego okresu ale jakoś nie szperam szukając czegoś na ten temat wiec no fajnie ze założyłaś temat będę śledzić dalsze posty pa
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Zmieniam post, bo napisałam to pod wpływem młodości, że się tak wyrażę ;-)
Ostatnio zmieniony czw, 26 lis 2009, 10:04 przez invincible_girl ;), łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

http://www.forum.80s.pl/
zdecydowanie odsyłam do powyższego forum. Można znaleźć absolutnie wszystko, co z 80s związane. ;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

no doobra.. tylko chciałam taki wątek dać na naszym forum.. ;-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Jako

Post autor: Jako »

Chociaż raczej nie jestem zbytnio związany z latami 80' to je poprostu ubóstwiam...myślę, że to najlepszy rozwój popkultury. Muzyka poprostu....Polskie karty historii raczej nie wspominaja tych czasów najlepiej. Z opowieści rodziców wiem że różniły sie one bardzo od tych czasów na zachodzie. Młodzież miała troche inne życie. najbardziej rozbawiło mnie jedno..otóż moja ciocia regularnie handlowała niemieckimi BRAVO w szkole. Była tak zwanym bossem, a tylko dlatego że miała BRAVO.
Niektórzy śmieja sie ze mnie że jestem jakby staroświecki uwielniam lata jakby 80 te.
Polecam z muzyki typowo z tamtego okresu "Maria Magdalena"- Sandry,
Shakin Stevens - "Cry Just A Little Bit" i wogóle Limahl
Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

ooo nie mam jeszcze marii magdaleny, sandry.. dzięki ;-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
drizza

Post autor: drizza »

Ja tez lubie, skoro juz mowa ;-)

duzo utworow lubie z tych co wymienilas, Invicible_girl.. Szczegolnie Bon Jovi, Madonne, czy Boney M :)

Jest taki jeden utwór.. boooski.. cudowny.. Mianowicie "St. Elmos Fire" Johna Parr(a) [tak to sie odmienia??] z filmu o tym samym tytule. I temat i melodia, przeslanie czy co tam jeszcze :-P jakos mi sie cieplo na sercu robi, gdy tego slucham :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

No widze invincible_girl ;) że wsadziłaś do swojego spisu róniez ABBE.Byłam dzisiaj własnie na "Mamma Mia" miusical z utworami ABBY i jakoś przypadły mi do gustu te piosenki ;) A tak poza tym to lata 80 te zdecydowanie jeśli chodzi o muzyke wymiatają ;) A i bardzo lubie też Dżem ... czuje sie z nim związana w koncu mieszkam w Tychach tu również mieszkał Rysiek Riedel :P Co roku jest festiwal "KU PRZESTRODZE" zdecydowanie jest to pamiątka i klimat lat 80 ' ;-)
Widzisz ... życie to ja i ty .
Jako

Post autor: Jako »

O tak własnie Dżem....Uwielbiam. A ten festiwal to na Popracanach czy jakoś tak...prawda? Mam sporo rodziny w Tychach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Bez sensu jest to wypisanie wszystkich ulubionych utworów... Kilka moich uwag:

1.Lata 80. polskie to jednak muzycznie jakby dekada później niż na zachodzie (zaczął się rozwijać tak naprawdę rock)
2.ABBA, Village People, Van Halen, (BOŻE) - to tak naprawdę lata 70., kontynuowali granie w latach 80., ale jednak pozostaną związani z poprzednią dekadą.
3.Give Peace a Chance - BŁAGAM! Nie "CHANGE" tylko "Chance". To hymn Lennona z roku 1968...
4.Enrique Iglesias, Ricky Martin? Nie dość, że to żadna muzyka... ach, szkoda słów

Ponieważ kocham muzykę lat 80. to polecam Ci posłuchać prawdziwych sław z tamtego okresu, przede wszystkim Ricka Jamesa, Pointer Sisters, Teenę Marie, Olivera Cheathama
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

speed demon , wyluzuj ;-) ;-) napisałam, że nie wszystkie z moich ulubionych są z lat 80. , ale jednak większość..

riposta 2 : taki mam gust..(co do Iglesiasa i tej nieszczęsnej 1 piosenki Martina)

ii dzięki za podanie tych wykonawców..na pewno będą świetni.. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

Tak festiwal odbywa się zawsze na Paprocanach trwa dwa dni.W tym roku akurat mnie w Tychach nie było .... bo na wakacje wyjechałam ale podobno był świetny ;)
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
tinkerbell

Post autor: tinkerbell »

Dla mnie lata 80te to głównie wspomnienia z podstawówki i słuchanie listy Trójki z kuzynką, która uwielbiałą Wham i Limahla :) trochę się zaraziłam, ale wtedy też zaczęłam słuchać MJ, Madonny i Queen... Lata 80te były ne świecie zwariowane, choć ja głównie pamiętam co innego, bo życie wtedy było cięzkie w kraju-raju. Ale muzyka dawała pozytywny impuls, moim zdaniem w POlsce powstawały wtedy bardzo dobre tekst . Jak dla mnie najlepszy był Maanam, ich lata 80te są fantastyczne! No i Dżem...
Well they say the sky's the limit
And to me that's really true
Awatar użytkownika
Róża

Post autor: Róża »

[quote="invincible_girl ;)"]A oto moje wszystkie ulubione piosenki (I clipy, \

hehe no trochę tego masz no wiec ja z tego co tu wyczytałam muszę powiedzieć ze większość tych piosenek wymienionych przez Ciebie to także moje ulubione.... a nawet nie wiedziałam ;p;p;p
ODPOWIEDZ