BRAVO z okazji 50 lat Michael'a!

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
Damian

BRAVO z okazji 50 lat Michael'a!

Post by Damian »

Z okazji 50 urodzin Michaela Jacksona czasopismo dla mlodych BRAVO (niemieckie wydanie) wydaje serie!!!

Image

Image

Wczoraj wlasnie dowiedzialem sie z Malibu Fanclub Germany ze Michael juz dowiedzial sie o tym co Bravo poswiecilo MJ-owi z okazji 50 urodzin i Michael jest bardzo zachwycony!!!

Ludzie! Bravo tym razem sie postaralo, napisali tylko pozytywnie absolutnie nic negatywnie, nawet zatytulowali serie poswiecona MJowi "50 lat MJa -Najslynnniejszy Gwiazda Swiata". Przez miesiac co tydzien po 3, 4 strony o MJ'u + plakat z najnowszej sesjii zdjeciowej!!!!
Mysle ze bardzo dobrze ze takie czasopismo przedstawi mlodym czytelnikom, najwazniejszego zyjacego artyste swiata zanim wyda on swoj nowy album na rynek.

A tu kolejne fotosy z tej serii: Image

Bravo 50 lat MJ czesc II/1
Bravo 50 lat MJ czesc II/2

Bravo 50 lat MJ czesc III/1
Bravo 50 lat MJ czesc III/2
Bravo 50 lat MJ czesc III/3

i plakat:

Image
Mandey

Post by Mandey »

Komentujcie to TUTAJ <<<
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Tomo128

Post by Tomo128 »

Fakty i odpowiedź niemieckiego BRAVO na list o wydaniu serii magazynów o Michael'u(po niemiecku):

Hallo,

vielen Dank für Deine Mail.

Es freut uns sehr, dass Dir unsere Michael-Jackson-Serie gefällt. Über sechs Heftfolgen (BRAVO 32 bis 37/2008) wird BRAVO das Phänomen Michael Jackson beleuchten! Wir hoffen, dass Dir auch die weiteren Folgen über den „King of Pop“ gut gefallen werden!

Am 22. August erscheint die Doppel-CD „Michael Jackson ¬– King Of Pop“ mit Michaels größten Hits!

In BRAVO 35, die am 20. August erscheint, bringen wir ein weiteres MJ-Poster!

Viele Grüße
Deine Redaktion BRAVO

Michael Jackson, der "King of Pop", feiert am 29. August seinen 50. Geburtstag! Aus diesem Anlass haben wir in BRAVO 32 eine sechsteilige Serie über die einzigartige Karriere von Michael gestartet!

Pank - dodaję polskie tłumaczenie:

Cześć,
Wielkie dzięki za Twoją wiadomość.

Cieszy nas bardzo, że podobają się Tobie nasze dodatki na temat Michaela Jacksona. Przez sześć numerów (od 32 do 37/2008) będziemy prezentować jego fenomen. Wierzymy, że także najbliższe wydawnictwa przypadną do gustu.

22 sierpnia ukaże się podwójna płyta King of Pop z największymi przebojami Michaela.

W 35. numerze Bravo, która wyjdzie 20 sierpnia, zamieścimy kolejny plakat z Michaelem Jacksonem.

Pozdrowienia,
Redakcja Bravo
Tomo128
Image
DirtyDiana94

Post by DirtyDiana94 »

Tłumaczenie Teil 2

Michael Jackson- 50 lat.
Najsławniejsza gwiazda świata.

Jego trudne dzieciństwo!
*Znęcał sie nad nim ojciec
*biedny, nigdy nie był na placu zabaw.
*nigdy nie obchodzono jego urodzin.

(napis na gorze pod znaczkiem brravo legends):
On ma zaszczyt być największą gwiazdą pop na świecie. Wzamian za to musiał pokazać swoje dzieciństwo światu...

Michael Jackson- Seria BRAVO część 2.

Szkoła podstawowa w Szary Gary w USA. Indiana, środek lat 60. Przy tablicy stoi mały chłopiec. Siedmiolatek z najgłebszą dusząm z głosem jak dzwon śpiewa "Climb every mountain" z musicalu "The sound of music". Klasa i nauczyciel nasłuchują jego skupienia. Ludzie są bliscy płaczu. Chłopiec przy tablicy- to Michael Jackson! Już tu daje się poznac, co późniejszy gwiazdor zrobi: jego niewyobrażalny talent, ludzi to obchodzi! Jednak nikt nie przypuszczał, że świat zmieni tego chłopca...

Michael Joseph Jackson urodził się 29 sierpnia 1958 r. jako siódme z dziewięciu dziecko Jacksonów w Gary. Rodzina jest biedna. Ojciec Joseph pracuje w fabryce. Matka Katherine, największa miłość Michaela musi pracować jako sprzedawczyni w Searsie. Jacksonowie mieszkają w malutkim domku z dwoma pokojami. Adres: 2300 Jackson Street. Nadano jej takie imie od Andrew'a Jackson'a siódmego prezydenta USA. Joe Jackson ma ambicje na dobrze płatną pracę dla dzieci. Z nich Michael, Jermaine i Janet posiadają talent muzyczny, dlatego wykorzystywał ich w pokazach talentów. Jego synowie Tito, Jermaine, Merlon, Jackie i mały Michael założyli boyband- Jackson 5. Dawali drobne, późne koncerty w niesławnych klubach śpiewając covery piosenek R'n'B. Michael pierwsze pięć przeleżał w łóżku, jest mu to obojętne. Wolą jego i jego braci było zarobienie pieniędzy, tylko to się liczy!
Do drugiej klasy Michael brał udział w pokazach talentów, nawet w szkole. Powinien jeszcze tylko w muzyce robić karierę koncertami. Zaliczone! W 1969 r. Jackson 5 dostali od Berry'ego Gordey prostą umowę pod legendarną Motown. Ojciec będzie menagerem, trenuje do tej roli od dawna. W tym samym roku rodzina Jacksonów przeniosła sie z Gary w indianie do błyszczącej metropolii Hollywood. Z hitami takimi jak "I want you back", "ABC", czy "I'll be there" Jackson 5 stawali się zespołem odnoszącym sukces wszechczasów.
Michael w wieku 13 lat rozpoczął karierę solową. Gdzie nie poszedł był rozpoznawany. Przecież sława ma ciemne strony... Ale poza nimi Michael promieniuje! Tylko w środku jest inaczej. On jest smutny, ponieważ ważność nigdy czegoś nie zawierała: beztroska- radość dzieciństwa! Michael żył od zawsze w świecie dorosłych. Musiał ciężko pracować, funkcjonować. Wszystko ofiarował karierze. "Do późna pracuje w studiu"- emocjonował się - "kiedy dźwięk jest nieodpowiedni dostaję lanie od ojca, tego mu nigdy nie zapomnę!". Michael często stoi w studiu w oknie i przygląda sie placowi zabaw gdzie są dzieci z rodzicami. On tam nigdy nie był! Nigdy nie świętował urodzin, ani wigilii. Matka była świadkiem jechowy.
Dziennikarz rozmawiający z MJ'em poprosił go, by powiedział swój protest: "Jestem jak Piotruś Pan- nie chcę nigdy dorosnąć!". Pokazał to przez upiększające operacje, ekstramalne zmiany i dom rodzinny- ranczo Neverland z karuzelami, kinem i prywatnym zoo. On chciał odrobić swoje dzieciństwo. Dzieci stały się przyjaciółmi.

Przenieśmy się w czasie!
Bukareszt/Rumunia rok 1996.
Dom sierot imienia św. Ecateriny
Tu rozwijają się choroby życia, tu mieszkają osamotnione dzieci. Fotografowie ponaglają do wejścia. Dźwięk syreny. Mały bus. tTo on- Michael Jackson! W przeddzień koncertu "HIStory" król popu znalazł czas dla biednych. Dla osieroconych dzieci, opuszczonych przez rodziców, pozbawionych godności. Nigdy nie mających rodzinnego ciepła, miłości, bezpieczeństwa, znające biedę.
Ja, reporter BRAVO znałem wtedy Michaela 3 lata. Czułem towarzyszącą mu wyjątkowość. Widziałem jak idzie z maluchami, obdarowuje je zabawkami, a nawet jak kazały wetknąc mu landrynki w policzki. On jest szczęśliwy. Pokazał mi roześmianego Michaela.
I jego śmiech był prawdziwy!

^^. Tyle. Jeszcze proszę wypowiedź Sary Connor i Akona.:

Sarah Connor - Od siódmego roku życia kocham Michaela -on jest i będzie największy!

Akon -Pracowałem z nim w studiu- spełniło się marzenie mojego życia!

// Przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne czy stylistyczne, tłumaczyłam prawie w całości sama ze słownikiem. ;). Mam nadzieję, że siępodoba. Podpisów zdjęć nie daję, bo to prawie to samo co w tekście ;))
Image

Śpij nocą śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
Trinity

Bravo 36 numer

Post by Trinity »

Oto wydanie z 27 sierpnia 2008

Image

Image

Image

Jakby co plakat też był z serii tej sesji co poprzednio, ale to później dam, bo to się trochę dłuzej skanuje xD
Damian

Post by Damian »

Wydanie z dnia 3 wrzesnia 2008:

Image

Wydanie specjalne, które ukaze sie 15 wrzesnia:

(trzymajcie sie mocno!!!)

Bravo specjalne wydanie "Bravo Legends"
100 stron!!! Tylko o Michaelu Jacksonie z 12 swietnymi plakatami + 10 normalnych plakatów! Na pierwszej stronie zdjecie z MJ'em z Ebony!!!

Image
Image
Image

w tym wydaniu bedzie super plakat (fotka ponizej)

Image
Damian

Post by Damian »

Dowiedzialem sie ze specjalne wydanie "Bravo Legends -Michael Jackson" (100 stron, 12 super plakatów, 2 Mega Plakaty + 10 zwykle plakaty (na dwie strony) bedzie kosztowac €3,90 i nie bedzie mozna kupis poza granicami Niemiec, dlatego bedzie mozna zamowic to wydanie przez email: einzelheft@pvn.de

i jeszcze kilka niespodzianek:

artykuly:

*JEGO WYBICIE JAKO GWIAZDA SWIATOWY
*INSIDE NEVERLAND
*JEGO TAJEMNICE
*JEGO PRZYSZLOSC

* ORAZ DUZO JESZCZE NIGDY NIEWYDANYCH ZDJEC!!!

i to chyba miala byc ta niespodzianka, ktora obiecal nam fanom Alex Grandt, uwazam za niespodzianka mu sie udala! :mj:
Damian

Post by Damian »

pierwsze zdjecia specjalnego wydania:

ImageImage

Image

Image

Image

Image

Image
Damian

Post by Damian »

kolejne fotki:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
tancerz

Post by tancerz »

W tym tygodniu Michael na okładce Bravo w Rumuni, jak za dawnych czasów ...

Image

źródło: http://www.michaeljacksonweb.cz/
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Post Reply