Szukałem w googlach ale oprócz wikipedii nic nie znalazłem.
Bardzo proszę o pomoc.

widać,że kończy sie rok szkolny, bo zaczynacie już na całego luzowac :D hehe, a kolega tu sie na serio zamartwia i liczy na pomoc....ale jest jedno ale... nie wierzę żebyś miał tak kopniętą nauczycielke,że zadała wam to dzisiaj na jutro...może przez kilka dni dawałeś na luz a teraz sobie przypomniałeś,że zadanie było z muzy która była w zeszłym tygodniu...Smooth_b pisze:Dawno temu, kiedy na Ziemi nie było niczego prócz zwiazkow organicznych, powietrza i przestrzeni żyły sobie male mikroskopijne bakterie. Byly tak drobne ze nie dostrzegalne golym okiem gdyby takie wtedy istnialo, zywily sie drobinkami wody, pierwszymi roslinam i innymi bakteriami. To byly pierwsze żywe organizmy o malych głowkach, tulowiach i króciutkich szyjkach. Wszystkie wyglądaly tak samo aż pewnego dnia urodzila sie bakteria z odrobine dłuższą szyją. Dzieki temu mogla sięgać pyszczkiem wyzej, zdobywala pożywienie znacznie latwiej niz pozostale zwierzatka, mogla sie bardziej rozgladac i nasluchiwac by skryc sie w razie niebezpieczenstwa i kiedy inne umieraly z braku jedzienia ona dzeiki swojej szyi cieszyla sie zdrowiem. Odtad wszystkie te zwierzatka rodzily sie z takimi szyjkami. Tak powstaly żyrafy.
I tak samo powstawal pop tylko ze jeszcze prosciej.
Eee taaam....Smooth_b pisze:to ja mam nadzieje ze gregory juz smacznie spi i nie doczytal ile o historii popu mozna napisac;)Mandey pisze:książka miała 1200 stron, i wszystko małym druczkiem